Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Încă un pas spre înarmarea rebelilor sirieni

Statele Unite au mai făcut un pas spre înarmarea rebelilor din Siria. Oficiali americani au declarat luni, 6 iulie, că Statele Unite sunt dispuse să îşi asume riscul ca armele furnizate rebelilor să ajungă în mâinile unor grupări precum Frontul al-Nusra, care au legături cu Al-Qaeda. Generalul Martin Dempsey, a declarat că se va cheltui peste un miliard de dolari lunar dacă Statele Unite doresc să se implice mai mult în războiul civil din Siria.

Rebelii sirieni speră să primescă mai multe arme uşoare, precum mitraliere sau arme uşoare anti-tanc.

Legăturile dintre grupări ale rebelilor sirieni şi Al-Qaeda a fost unul dintre motivele pentru care Statele Unite nu au susţinut cu arme Armata de Eliberare Siriană.

Susţinerea cu arme a rebelilor ar putea echilibra balanţa conflictului. Aceasta, deoarece  în ultimele săptămâni forţele guvernamentale au ocupat puncte strategice importante şi exercită  o presiune tot mai puternică asupra rebelilor.

Sursa: Aljazeera

Flavius Rusu, InfoMondo Militar

 

 

         

 

 

 

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.