Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Încep suplimentările de efective în Afganistan. Polonia trimite 1000 de militari

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Piotr Paszkowski, a dat asigurări că efectivele din Afganistan vor fi suplimentate cu 1.000 de militari. “Nu vom trimite mai mult de 1.000 de militari în Afganistan”, a precizat Paszkowski.

Efectivele vor staţiona în Afganistan cinci ani, în cazul în care forţele aliate nu reuşesc să pregătească militarii şi poliţiştii afgani, care să preia controlul mai devreme.

Planurile anterioare menţionau trimiterea a 600 de militari polonezi.

Proiectul Ministerului Apărării privind suplimentarea trupelor poloneze în Afganistan a fost înaintat Ministerului Afacerilor Externe. Acesta îl va trimite, ulterior, preşedintelui Lech Kaczynski, care cel mai probabil îl va aproba.

“Forţele armate sunt cele care au nevoie să decidă cât de puternică trebuie să fie această susţinere”, a declarat Aleksander Szczyglo, comandantul Biroului Naţional de Securitate.

Polonia are în prezent 1600 de militari dislocaţi în Afganistan.

Până în prezent, doar Marea Britanie a dat un răspuns clar solicitării generalului american Stanley McCrystal, comandantul forţelor internaţionale din Afganistan, care cere suplimentarea trupelor cu 40.000 de militari. Britanicii au anunţat că vor trimite în Afganistan 500 de militari suplimentari, un număr mai mic decât cel aşteptat de Statele Unite.

sursa: MEDIAFAX

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.