Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Începând cu iulie militarii vor avea salarii mai mici cu 25%

După victoria PDL din Parlament prin trecerea Legii privind reducerea salariilor bugetarilor şi pensiilor, reducerea salariilor militarilor, cu 25%, va fi aplicată începând cu drepturile aferente lunii iulie, care se plătesc în luna august.

Declaraţia a fost făcută de ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu.

Cu toate că legea a fost atacată la Curtea Constituţională pentru motive de neconstituţionalitate, este puţin probabilă declararea acesteia ca fiind neconstituţională după ce CCR a fost completată cu trei judecători aparţinând PDL, chiar noul preşedinte al CCR fiind un membru PDL.

sursa: AGERPRES

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

22 Responses to “Începând cu iulie militarii vor avea salarii mai mici cu 25%”

 1. Mărin Juvete says:

  Acu’, ca sa fim cinstiti pana la capat, nu am vazut nicio problema atunci cand gasca din jurul lui Nea Nelu si-a pus acolo la Curtea Constitutionala toti babuinii cu peruci renascentiste (chestia cu perucile nu-mi apartine, e patent Catavencu…). Asta nu inseamna ca nu m-a oripilat cand Codlea a fost dibuit ca ii urmarea pe acesti babuini. Acum a venit randul astora. Pleaca ai nostri, vin ai nostri…

 2. Piksulescu says:

  …..Și noi rămânem tot ca proștii…..

 3. micutzul says:

  Mie m/i se pare corect, in primul rand ca armata este solidara cu poporul, cu prostimea. Daca era solidara cu mafiotii, eeee in acest caz se schimba calimera, primeau dividende din teatrele de operatiuni, se mareau soldele, normele , le crestea si numarul la bocanci. Dar asa, nu au decat sa inghita, ei sunt soferi, lacatusi , strungari, lucratori la spatii verzi, contabili, functionari in primarii, profesori, medici, actori, … ca guvernul are curaj sa se puna cu astia enumerati. Vedeti? Cu armata nu ar avea acest curaj.

  HA, HA, HA, CE/MI PLAC GLUMELE MELE.

 4. ELENA says:

  Iata ce am primit pe mail-ul personal:

  “Vineri, 18 Iunie 2010 12:34
  Scris de Razvan SAVALIUC
  Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Strasbourg a condamnat statul roman la 15 iunie 2010, in cauza “Muresan vs. Romania” pentru incalcarea dreptului la un proces echitabil intr-o speta de reducere nejustificata a salariului unui chirurg veterinar din Cluj. Judecatorii CEDO au conchis ca drepturile salariale reprezinta un drept de posesie, si ca fiecare cetatean are dreptul la un linistit beneficiu al posesiilor sale. Pe baza acestei hotarari, toti salariatii bugetari carora li se vor taia abuziv salariile de catre autoritati, pot obtine castig de cauza la instantele nationale. Circumstantele cazului arata ca Alexandru Muresan, fost chirurg veterinar la Directia Sanitar Veterinara (DSV) Cluj si director al diviziunii de control a alimentatiei, a fost victima unei restructurari ordonate de Ministerul Agriculturii. In 2001, ministerul a cerut DSV sa-si reorganizeze activitatea si sa desfiinteze un numar de posturi. Ca efect al deciziei de disponibilizare, Alexandru Muresan a fost debarcat din functia detinuta, prin decizie a DSV, oferindu-i-se un post inferior, iar salariul i-a fost redus de la 5,3 milioane lei vechi, la 2 milioane, pe motiv ca salariatul nu ar fi corespuns la capitolul evaluarii realizarilor profesionale. Muresan s-a adresat Tribunalului Cluj, care la 10 octombrie 2001 a desfiintat decizia DSV si a dispus ca reclamantul sa fie reincadrat pe functia anterior detinuta, iar salariul sa-i fie platit la valoarea initiala de 5,3 milioane lei vechi. In final, DSV s-a conformat doar partial hotararii judecatoresti, reincadrandu- l pe functia anterior detinuta si achitandu-i in parte diferenta salariala pe perioada destituirii. Din aprilie 2002, DSV a recidivat in atitudinea sicanatorie fata de angajat, prin faptul ca a decis sa-i plateasca un salariu de doar 3,8 milioane lei vechi. Alexandru Muresan s-a adresat din nou instantelor de judecata, si a castigat ca si prima data. Numai ca la capitolul punerii in executare a hotararii judecatoresti din 10 octombrie 2001, Tribunalul Cluj a suspendat executarea la 18 octombrie 2001, iar in octombrie 2002, prin hotarare definitiva, Curtea de Apel Cluj a luat act ca reclamantului i s-au platit in totalitate diferentele salariale cuvenite, desi acesta nu le primise decat partial. Din luna mai 2003, DVS a continuat seria sicanelor si a decis sa-i plateasca chirurgului doar 30% din idemnizatia cuvenita functiei sale de conducere. In octombrie 2004, Curtea de Apel Cluj i-a facut din nou dreptate, iar DSV a fost nevoita sa-l despagubeasca pe salariat.

  CEDO califica dreptul salarial “o posesie”

  Alexandru Muresan s-a adresat Curtii de la CEDO, aratand ca autoritatile au executat doar partial hotararea judecatoreasca din 2001, care a constatat ca i s-a redus fara drept salariul. Precum si faptul ca i s-a incalcat dreptul la un proces echitabil atunci cand o alta instanta de judecata a considerat ca i s-ar fi platit diferentele salariale cuvenite. Judecatorii europeni au stabilit ca hotararea judecatoreasca din 10 octombrie 2001, care a stabilit ca lui Muresan i s-au incalcat drepturile salariale reprezinta “o posesie” – cu alte cuvinte un fel de titlu de proprietate. De asemenea, CEDO de la Strasbourg a constatat ca diferentele salariale nu i s-au platit reclamantului in totalitate. CEDO a respins si apararile Guvernului, care a sustinut ca autoritatile nu mai aveau nicio obligatie de plata, cata vreme o alta sentinta judecatoreasca a stabilit ca nu exista diferente. CEDO a considerat ca a doua sentinta a incalcat principiul certitudinii legale, si ca atare a fost incalcat dreptul reclamantului la un proces echitabil, obligand statul roman la plata catre Alexandru Muresan a unor daune materiale si morale de 6000 euro. In motivarea finala, CEDO a aratat ca prin modul in care i-a fost redus salariul si apoi, dupa ce i s-au recunoscut drepturile in instanta, despagubirea sa a fost blocata printr-o alta hotarare, a avut loc: “o grava interferenta in drepturile solicitantului de a avea acces la instanta si un linistit beneficiu al posesiilor sale”.

 5. micutzul says:

  @Elena C.
  Pasii in justitie sunt clari. Problema este ca banii vor fi luati, noi deschidem actiunea in instanta, statul pierde peste o lunga perioada de timp, dar cei de acum nu vor mai fi la putere. Alt partid v/a incasa sentinta si se v/a trezi ca are de platit o suma foarte mare. Baietii de acum nu vor mai fi pe aici, se vor bronza pe litoraluri oceanice , iar noi ne vom multumi cu pensia si drepturile cuvenite, in rate. Trebuie sa gasim modalitatea, zic eu pasnica,
  nu ,sa facem dreptatea acum!

 6. SED LEX says:

  …si s-a mai pierdut ceva din vedere;petentii vor tre bui sa plateasca de la banalele taxe de timbru,copii dupa docum. taxe de deschidere proces legalizari de documente avocati,consilierietc. va dati seama ce industrie se pun in miscare in care fraierii doar platesc-de castigat ciiiine stie

 7. un militar says:

  fratilor… nu ne mai ramane decat : 5,45 in tampla !!!

 8. nedumeritul says:

  @ un militar
  In tampla cui? (intrebare retorica)

 9. micutzul says:

  @ un militar

  Ce este 5,45 ?
  Este vorba de soparlita aceea Gecko ? Ea nu mananca vegetale si nici carne, desi, ocazional, cate un soricel roz poate fi oferit numai exemplarelor mature sau femelelor gestante. Hrana soparlei Gecko Leopard trebuie sa fie alcatuita in principal din greieri (Gryllus domesticus, Acheta domesticus),

 10. ELENA says:

  @SED LEX
  Actiunea / actiunile nu vor fi facute in nume individual. SCMD va face (intrucat legea si statutul ii permit) actiunea pentru toti membrii sai. Costurile sunt inimaginabil de mici. Asadar?

 11. Nimeni says:

  @micutzul – 5,45 este noul calibru pentru jucariile care le-au inlocuit pe vechile 7,62. cal 7,62 nu mai este in uz de vreo 3 ani, daca nu ma insel

 12. trasnit in nato says:

  indatoriri la singe salarii de rahat

 13. trasnit in nato says:

  armata e politizata,in fruntea armatei este un pedelist vaporean

 14. micutzul says:

  @ trasnit in nato

  Si ce ne spui noua tata ? Noi nesimtitii in rezerva ne recalculam pensiile cu care am saracit tara , de nu mai pot barosanii sa cumpere proprietati in strainatate. Asta e problema voastra, rezolvati/o daca vreti ..

 15. BOBO says:

  cand am vazut salarul de pe luna iulie a sotului meu ,care este subofiter,m-am ingrozit,m-am amuzat si m-am intrebat de ce mai lucreaza in armata .nu mi se pare corect ca in vremuri de criza, cand istoria ne spune sa ne asteptam la ce e mai rau ,sa-ti bati joc de cei care la o adica vor fi cei care nu vor putea sa-si bage capul in nisip.un salar de 1000 de lei cum a luat sotul meu pt luna iulie mi se pare de mizerie .poate unii vor spune ca cei din armata si asa nu fac nimica dar as vrea sa se gandeasca ca nu e usor sa mergi de acasa in aplicatii ,in conditii fff rele,fara apa calda de cele mai multe ori,fara mancare ca lumea si multe altele si mai ales sa fi plecat de acasa de langa familie.nu am nimica cu profesorii sau cadrele medicale ca si ei sunt platiti ca dracu dar macar ei se pot razvrati.armata trebuie sa taca si sa mearga mai departe.de armata isi aduc aminte doar cand e vorba sa-si faca campanie electorala.rusine sa le fie.in tarile civilizate se pune baza in primul rand pe armata si sanatate…….la noi e tot asa daca am lua-o de la coada spre cap.RUSINE SA LE FIE CELOR CARE AU ADUS TARA ASTA ACOLO UNDE A AJUNS………..

 16. micutzul says:

  @ BOBO

  Draga Bobo, i/ti raspund ca la Radio Erevan. Si asa este mult. Stai sa vezi cand iese la pensie sotul tau, ce o sa mai razi atunci. Daca nu cumva ii raman oasele pe undeva prin tarile arabe, musulmane. Doamne fereste.
  @ SCMD
  Activii nu vor face nimic si nici nu pot sa demonstreze. DAR NICI O LEGE NU POATE IMPIEDICA FAMILIILE ACESTORA SA FACA PARTE DIN SCMD SAU SA DEMONSTREZE PENTRU DREPTURILE LOR. CRED CA E CAZUL SA/I LUAM IN CONSIDERARE.

 17. BOBO says:

  PT Micutzul :sotul meu a fost in afg si nu-ti pot spune prin ce am trecut in cele 7 luni cat a fost dus asta ca sa u-ti spun prin ce a trecuut el.daca ar fi dupa mine nu ar fi mers dar cum a spus si el ;aici ce sa faca ca sa facem bani? iar acuma cand a vazut ce salar a luat e mai hotarat ca niciodata sa mearga din nou.pt niste bani am ajuns sa ne riscam vietile…..si ca si el toti cei care merg in misiuni.si daca ar avea aceeleasi drepturi ca si ceilalti din celelalte state la intoarcere dar ei au numai niste diplome.cand ma gandesc ca l-as putea pierde si cand ma gandesc ca baietelul meu ar putea ajunge sa nu mai aiba tatic ma trec fiori dar el merge pentru noi ca sa aiba copilul nostru strictul necesar sa nu duca lipsa.e greu si numai cine a trecut prin asa ceva stie ce simt.

 18. micutzul says:

  @ BOBO
  Din pozitia mea de , inca , ofiter in rezerva, ce sfat pot sa dau. Ai incredere in viata si in special in El. Personal nu cred ca banii castigati acolo merita riscul si ruperea de familie. In primii doi ani ai fiului meu , am stat cu el cam 90 de zile. Si e pacat sa pierzi anii aceia. Am zis ca merita si sper ca nu m/am inselat. Ce se intampla acum este trecator. Acesti dementi nu pot sa stea la infinit la putere. Maxim pana in primavara.
  Sunt de acord cu misiuni in teatre dar in momentul in care ai dotarea necesara unor astfel de operatiuni. Tu trebuie sa ai grija de psihicul lui, fiindca acolo sunt loviti majoritatea.. Bafta si sanatate.

 19. aurel says:

  Armata mi-a distrus viata. Armata m-a mintit si ma jigneste zilnic. Sincer nu stiu daca dupa 23 ani petrecuti in acest jeg de institutie mai pot sa o iau de la capat. dar un lucru il stiu. Doamne fereste de vre-o rasmelita ca am sa ma p-s pe ia de datorie si pa. …. Intelegeti Voi Sa meraga sa se expuna cei cu coeficienti barosani care au grija si va avea grija numai de ei. Cu totii stim ca armata a pierdut din imagine datorita parvenitilor si comandantilor politruci lingai si slugarnici . Nu mai spun alte aberatii care nici nu va vine sa credeti ca se pot intampla. Sincer suntem niste lasi. Ne meritam soarta. Hai pa

 20. BOBO says:

  AZI AM VAZUT STIREA CU POLITISTUL LOVIT SI DUS LA SPITAL IN COMA.LA UN MOMENTDAT SE PUNEA PROBLEMA SALARIZARII CELOR DIN POLITIE .DAR A CELOR DIN ARMATA NU .TREBUIE SA FIE SI UNUL DIN ARMATA BATUT CA SA SE VB DE EI?PE REALITATEA ERA O DATA UN INDIVID (DE VREO LUNA) CARE SPUNEA CA IN ARMATA SUNT SALARII FFF MARI .CRED CA ERA PUTIN DUS CU CAPUL SAU VB CA SA NU TACA SI AM DESTULE CUNOSTINTE CARE SPUN CA MIE CE-MI PASA DE CRIZA CA SOTUL MEU LUCREAZA IN ARMATA SI ACOLO SE CASTIGA BINE SI DACA LE ARAT FLUTURASUL RAMAN MUTI.MAJORITATEA AU O PARERE GRESITA SI VB IN NECUNOSTINTA DE CAUZA DAR PARTEA MAI PROASTA CA SI CEI DE LA MINISTER HABAR NU AU CE SE INTAMLA LA EI IN OGRADA SI ASTA O STIU SIGUR PT CA CEI DE LA BUCURESTI HABAR NU AU DE NIMIC (SI VB DE CEI DE LA CARMA ARMATEI ACUMA.)

 21. NILITARUL says:

  UITE CA IDIOTII AU REDUS TOT IN TARA ASTA.
  SA DEA DUMNEZEU SA LE REDUCA SI LOR MAMELE SI COPII SA VADA CUM E SA SUFERI..
  NISTE IDIOTI AMUNDOI B… limbaj cenzurat!

 22. Mihai says:

  Militari angajati pe baza de contract au salarii pe cartea de munca de 600-800 Lei(aprox)aceste salarii sunt o bataie de joc,ultimul meu salariu a fost de 1150 cum poate trai o familie cu bani astia?In luna ianuarie am dat in jur de 650 Lei numai facturi.Daca mai asi fi avut si o rata la banca asi fi trait cu covrigi si apa.Vai de noi.Sper ca anu acesta sa reusesc sa parasesc sistemu acesta bolnav(Armata Romaniei).