Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Începând de azi, toată lumea este “unitară”! Uraaa!

Urmărind fluxul de ştiri de pe agenţii, am constatat că de azi înainte (de fapt, e un fel de-a spune, “de azi înainte”) nu vor mai exista deosebiri între categoriile profesionale. Toată lumea va fi “o apă şi-un pământ”. Ce nu au reuşit comuniştii să facă, adică să desfiinţeze ceea ce ţinea de aşa-numita CASTĂ au reuşit nişte politruci adunaţi prin Parlament.  Care au ajuns acolo, în urma votului de încredere ce li s-a acordat. Vă voi reda informaţia sosită pe MEDIAFAX, prin care se spun următoarele:
Cadrele militare în activitate, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciarelor, din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi siguranţei naţionale vor fi integrate în sistemul unitar de pensii. (Aşadar, adio “arme”).

Măsura a fost adoptată după ce deputaţii au menţinut prevederile în acest sens adoptate de Senat şi nu au ţinut cont de propunerea iniţială a Comisiei de Muncă a Camerei, potrivit căreia se recomanda eliminarea acestor categorii din sistemul unitar. Amendamentul fusese însuşit de Comisie la propunerea unui grup de deputaţi PSD.

În cadrul dezbaterilor din plenul Camerei Deputaţilor a intervenit şi premierul Emil Boc, care a spus că Legea 119 din 2010 a început procesul de integrare a pensiilor speciale în sistemul unitar, prin recalcularea acestora.

“De aceea au dispărut pensiile de lux şi se recalculează pensiile speciale. (…) În condiţiile recalculării, pensiile sub 30 de milioane de lei vechi nu vor scădea. În rest, toate pensiile se integrează într-un sistem unitar, pentru că aşa este firesc”, a spus el (adică boc cel mic, sau Muc cel mic şi  oricum, sunt doar vorbe în vânt, care nu sunt specificate “în scris” nicăieri).

Răspunsul premierului i-a nemulţumit pe deputaţii opoziţiei, deputatul PSD Aura Vasile reproşându-i că nu ar cunoaşte conţinutul actului normativ pe care l-a invocat şi care a fost adoptat prin asumarea răspunderii.

Potrivit raportului de pe site-ul Camerei Deputaţilor, Comisia de muncă argumentase în sprijinul amendamentului faptul că, “potrivit reglementărilor comunitare, criteriile decisive pentru încadrarea unui sistem de securitate socială ca sistem ocupaţional sunt îndeplinite, în totalitate, de actuala lege a pensiilor militare de stat /actuala lege a pensiilor poliţiştilor din România, respectiv: aceste legi se referă la o categorie particulară de lucrători (…), acordarea pensiei este direct legată de durata serviciului militar, iar pensia este calculată prin raportare la ultima soldă a cadrului militar/politistului”.

Comisia apreciase că, în acest context, includerea pensiilor militare şi a pensiilor poliţiştilor într-un sistem unitar de pensii vine în contradicţie cu prevederile dispoziţiilor articolului 148(2) din Constituţia României.

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, declarase luni,  13 septembrie, într-o conferinţă de presă, că, “prin recalculare, cea mai mare parte a pensiilor militare nu vor scădea, iar unele chiar vor creşte. Oprea a precizat că pensiile nu vor creşte mult, dar a adăugat că în actualele condiţii orice creştere este importantă”.

El a menţionat, însă, că vor exista şi pensii ale militarilor care vor fi diminuate, dar cu sume nesemnificative.

No comment!

P.S. Redacţia multumeşte tuturor cititorilor şi comentatorilor, care au sesizat şi au postat linkul spre MEDIAFAX.


Sursa: MEDIAFAX

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

78 Responses to “Începând de azi, toată lumea este “unitară”! Uraaa!”

 1. lucius says:

  Un “nesimtit”
  Sincer, m-am simtit magulit la afirmatia ta – mi-ai citit postarile de luni de zile?! Chiar ma minunez.
  Dar ma rog, cum ai vrea sa ma simt acum, cand a cazut … totul? Cand vad ca cea mai mare teapa am primit-o culmea de la cei care ne reprezinta – eu unul nu mai pot sa le spun pe nume, ci doar “forme de organizare”.
  Da, sunt furios ca mi-am dedicat niste ani din viata pentru stat si pentru armata, iar acum nu numai ca s-au schimbat regulile jocului fara consimtamantul meu, dar nu mi se mai recunoaste nici profesia.
  Da, sunt furios si ma simt tradat de stat (daca ma gandesc bine, cred ca si de institutia numita MApN), pe care l-am aparat si l-am reprezentat peste hotare, iar toate acestea se traduc prin sloganul intitulat HAI SICTIR!

 2. micutzul says:

  Am fost educati sa cinstim , sa respectam onoarea si demnitatea. Am fost educati sa respectam dusmanul, sa nu/l subapreciem. Am fost educati sa ne jertfim pentru pamantul acesta.
  Dar nu pentru mafia si c..le din aceasta tara. Noi cei care am fost duri chiar si cu familiile noastre, noi cei care nu ne/am vazut copii crescand, noi cei care am muncit si am rabdat pentru aceasta tara, noi cei care am respectat acest popor , noi…am fost ingenunchiati de niste hahalere , mafioti si c…e ordinare. Fratilor treziti/va , voi sunteti militari, invatati cu greutatile si riscurile . Iata cine sunteti voi…
  Da si voi activii…

  http://www.youtube.com/watch?v=ldjltMMLV9A

 3. micutzul says:

  Astazi am mai fost cenzurat odata, scriptul aparand dupa cateva ore. Vreau sa cred ca nu am stat aici degeaba atata timp. Multumesc oricum redactiei ca mi/a permis sa ma exprim. De ce astazi ceea ce scriu eu este in asteptare pentru moderare ?

 4. indisciplinatu says:

  Azi noapte am postat niste posibile cai de urmat pentru contracararea prezentarii la CMJuri si nu s-a publicat nimic aici!!!
  La revedere,…fiecare sa o ia pe cont propriu…nu va mai lamentati ca nu stiti ce aveti de facut si asteptati de la SCMD totul!!!

 5. Valentin says:

  @D-nul.Lucius. 1.Asa este,nu sunt cunoscut si faimos (ca altii)pe acest forum,am avut cateva postari in aprilie si mai ,in care mi-am exprimat punctul de vedere privind viitorul pensionarilor militari,capacitatile politicienilor portocalii si a marelui parvenit oprea,iar timpul mi-a demonstrat ca am avut dreptate(chiar daca nu-mi doream sa am dreptate!).Datorita unor probleme personale(medicale) nu am mai avut activitate pe forumul dumneavoastra.
  2.,,…daca gandesti in primul rand”-eu cred ca daca nu gandeam,nu apucam varsta asta ,la specificul si conditiile in care mi-am desfasurat activitatea!!!Oricum,ma uimeste tupeul si aroganta cu care-i judecati pe cei care posteaza aici.Simplul fapt ca postati comentarii la toate articolele,in mod constant,nu va erijeaza in ”comandantul ”acestui site,cu atat mai putin al nostru.Pentru asta va creeati un blog personal,unde va puteti exprima frustrarile si toate cele…
  3. ,,…si varsa aici ce gandesti…”- e cumva o expresie din limbajul C.I.-stilor sau de la vreo sectie de militie,o reminiscenta a vremurilor de mult apuse…???

 6. Nimeni says:

  @ “micutzul” şi “indisciplinatul”
  Aşa cum şi eu, la rândul meu am primit încurajări, aşa vă încurajez şi eu pe voi acum. Nu contează dacă există sau nu cenzură. A mai fost aşa ceva, şi tot n-au răzbit! Nu cedaţi! NU VĂ UITAŢI SACRIFICIILE LA CARE V-AŢI SUPUS FAMILIILE! Nu uitaţi dorul mamelor ce le-aţi lăsat în pragul casei plângând! Am plecat de acasă din covingerea că vom face ceva important pentru ţara asta blestemată, având certitudinea că ea – ţara – ne va ajuta cât de cât să suplinim dedicaţia noastră ei, în detrimentul celor dragi!
  Vă simţiţi cenzuraţi, urmăriţi de “securişti” etc? ŞI CE DACĂ! Eu sunt activ şi tot îmi permit să comentez! Credeţi că nu ştiu că am fost deja identificat? Credeţi că nu ştiu că mi se vor pune beţe-n roate în carieră de acum încolo? Am fost şi sunt sigur de asta, dar am ales să mă exprim asumându-mi acest risc, la fel cum mi-am ales această meserie asumându-mi riscul că într-o zi nu mă voi mai întoarce acasă.
  Spiritul de sacrificiu este ceea ce caracterizează un militar, înainte de orice altceva. Stră-bunicul meu a murit la Turtucaia, una din cele mai nebune acţiuni militare din istoria României, dar a rămas în istorie iar numele lui este sculptat în piatră! Au câştigat ei vreun război colo? Sigur că nu, dar totuşi bătălia a rămas în istoria noastră…
  DESCHIDEŢI OCHII! Dacă voi credeţi că puteţi organiza manifestări de masă pe un site citit şi răscitit de “structuri” vă înşelaţi amarnic.
  Dragă “Valentin” – îţi înţeleg nemulţumirea, dar şi CI-şti au CI-şti lor….

 7. Nimeni says:

  Apropos “micutzule” frumoasă alegoria ta de la Subrubia 13….

 8. micutzul says:

  @ Redactia

  Stiam eu ca sunteti baieti faini. stiu ca va e greu dar nu va lasati.

  @ Nimeni
  Omule asta era cand inca eram nervos. Acum sunt calm. Pot sa scriu o carte. Dar ma obosesc degeaba. Pentru unii nu trebuie sa consumi celule nervoase. Glontul este suficient. Si stii cum se spune ** Fiecare nas isi are Nasul**.
  Tu chiar ai tupeu asa activ sa scrii ce gandesti. Vezi te rog sa nu iti coaca cocalarii ceva. Prosti sunt destui…Bafta si tare cred ca ne vom cunoaste…

 9. Nimeni says:

  Abia aştept să coacă ceva… sunt la cotitură, pregătit, la fel ca lunetistu’ care stă cu orele în aşteptarea ţintei…… hai băieţi, ieşiţi pe interval!

 10. karadeniz says:

  Multe idei, multe scântei ! Inamicul identificat este Băsescu, Boc, guvernul, PDL, UNPR ( a nu se confunda cu Uniunea naţională a patronatului român), Gabriel Oprea şi alţi indivizi din ceea ce numim clasa politică.
  Din păcate omitem faptul că aceştia, cu toate tarele şi bubele din cap, au în spate voturile a milioane de români printre care şi ale multor militari pensionari sau activi. Probabil că vom înfrunta cu succes, pe 25 octombrie, jadarmii şi forţele de poliţie ce vor fi plasate între noi şi aleşii neamului şi le vom da acestora fiori reci, ba după cum prorocesc unii dintre noi ne vor deschide larg porţile şi vom trece la cârma ţării. Dar să nu uităm că pe celălalt trotuar vor fi, chiar dacă nu fizic, cei care i-au ales ( mai mult sau mai puţin conştient ) iar foarte mulţi dintre ei gândesc cam aşa:

  http://theodora0303.wordpress.com/2010/09/16/rezervistii-se-pregatesc-de-proteste-operatiunea-valeriu-carp/
  „ 1.brankardierul spus
  septembrie 16, 2010 la 11:27 pm
  e buna!doctorul dogaru trebuia sa fie mai precaut cu mult timp inainte,se spune ca previziunea este apanajul oamenilor inteligenti,dumnealui s-a apukat cam tarziu sa se opuna jigodiilor care nu l-au lasat sa se apropie si militarii de ciolan.Imi pare rau dar starea armatei se datoreaza tradarilor din interiorul sistemului militar,cu observatia ca sunt mai multi generali care se opun acum vehement noii ordinii-unii dintre ei cu marca de prestigiu dar am sa gresesc si am sa spun adevarul crud:cata bucurie au avut ofiterii activi cand au primit la 40-42 de ani ordin sa se pensioneze cu o pensie remarcabila pentru acea perioada comparativ cu civilii amarati din Romania si in plus cateva sute de milioane cash plata compensatorie!atunci sistemul politic plin de generali grei din psd si mai apoi altii care serveau alianta DA nu a fost de tip mafiot?acum insa nu recunoaste nimeni ca nu s-a opus mecanismului parsiv de scoatere a unor oameni dealtfel pregatiti peste media din Romania,din circuitul activ al acestei tari.Chestia cu 25 octombrie este de impact dar nu stiu daca chiar ofiterii trebuie sa urle despre nedreptate din moment ce ei au acceptat pactul cu zeul ban de la conducerea tarii.Se credea oare ca huzureala si risipa o sa tina la nesfarsit?buba s-a spart si din cauza invocata de ei.Nu am condamnat niciodata haina militara dar cand au dat mana cu diavolul si au crezut ca vor deveni intangibili la greutatile vietii am inceput sa ii privesc cu alti ochi si asta din cauza ca de cele mai multe ori intalnindu-ma cu ei radiau de superioritate si preaimplinire materiala.Acum 10 ani amici de ai mei ieseau la pensie la 40- de ani cu pensie dupa cum am spus foarte buna ptr. acele vremuri plus bani cash cat aproape un apartament bun in oras in timp ce eu si si multi altii ca mine treceam daca imi aduc bine aminte prin momente ca si azi cand locurile de munca nu erau sau daca erau,erau prost platite sau platite la negru.E posibil sa fi cantarit bine rezervistii miscarea asta ,dar nu cred intrucat s-au invatat intr-un dolce farniente total si in plus coeziunea dintre aceste paturi nu mai exista in realitate.Orice mutare facuta de acesti domni este cu precadere in interesul lor si nicidecum al intregii tari.Era sa uit,ma refer la toate cadrele militare si nu in mod deosebit la cele MAN.”

  Bătălia cu aceşti oameni am pierdut-o iar dacă nu vom şti să ni-i facem iar aliaţi vom pierde cu siguranţă tot războiul.

 11. lucius says:

  D-le Valentin,
  In primul rand va doresc sanatate din toata inima. Sper sa fiti bine acum.
  Daca dvs. credeti ca sunt arogant, va inselati amarnic – ori ati citit din 2 in 2 ce am scris pana acum, ori nu ati sesizat trecerea mea la o stare de furie, vizavi de ce s-a intamplat. Oricum, cred ca nu are sens sa dezvolt absolut nimic si sa va las in pace cu frustrarile dvs – daca ati avut probleme cu acei oameni, nu cred ca va da dreptul sa catalogati pe cineva pe care nici macar nu il cunoasteti. Oricum de la o anumita varsta e mai greu sa intelegi anumite lucruri … pentru simplul fapt ca traiesti in trecut.
  Si inca ceva: cand folositi diversi termeni pentru catalogarea oamenilor, luati dex-ul langa dvs. si cititi inainte termenii pe care vreti sa-i folositi.

 12. ELENA says:

  @lucius
  De regula, citesc postarile tale, ca si ale tuturor camarazilor, cu atentie si le inteleg. In ceea ce ma priveste (si cat imi permite pregatirea profesionala) incerc sa ma conformez. De ceva vreme, citesc de mai multe ori si, in unele privinte, nu te prea inteleg. Din acest motiv, te-as ruga sa imi scrii pe adresa personala de mail, postat pe pagina principala a SCMD. Sau pe adresa secretariatului SCMD. Multumesc.

 13. lucius says:

  Nimeni,
  Ma bucur ca ai “spart gheata”. Am tot citit si eu indemnurile. Nu vreau sa fiu inteles gresit si anume ca bat in retragere. Pentru organizarea manifestarilor de masa … nu cred ca este suficient sa ne indemnam numai aici. Exact cum spui, suntem sortiti esecului.
  Da ai dreptate, totul este monitorizat acum, paza de corp a celor doi care au intors Romania pe dos, s-a dublat … militarii activi sunt monitorizati la locul de munca, pe fata, … tot ce scriem noi este monitorizat … gradul de alerta pentru cei care se ocupa de astfel de lucruri, este ridicat (in special pentru ziua de 25 oct 2010).
  In concluzie ce vreau sa spun:
  1. pentru a fi organizati trebuie sa stabilim dinainte ce si cum facem;
  2. nu cred ca o sa ajungem sa ne vedem inaintea zilei de 25 oct 2010 – nu ca nu am vrea noi ci pur si simplu ca am putea fi impiedicati;
  3. daca dl.Gourkha spune ca … are multe lucruri in comun cu cercetasii, ar trebui sa stie ca pentru indeplinirea planului nostru (daca v-a exista), trebuie sa actionam altfel. Pentru ca manifestarea noastra sa aibe un efect maxim trebuie sa actionam prin acele “forme de organizare” care ne reprezinta … ca ne/imi convine sau nu, ei au absolut toate datele. Mai spun ca o alta parghie de succes sunt cmj-urile – aici trebuie lucrat cu maxima atentie, ele fiind sub observatie, filaj sau cum vreti sa-i spuneti. Consider ca acum trebuie actionat, deoarece trebuie profitat de brambureala si aglomeratia existenta la cmj-uri.
  4. va mai aduceti aminte de anii ’90?? Venirea minerilor la Bucuresti?? Modul lor de deplasare si batalia de la … nu mai stiu (eram sa zic Rovinari!!)?? – strategia lor de deplasare si de lupta a fost conceputa de militari … cel putin asa s-a spus la acea vreme.
  5. daca cineva este de acord cu ce a afirmat Nimeni sau eu, trebuie sa inteleaga ca pentru inceput trebuie sa existe minim 2 persoane care sa schiteze un minim de organizare. De aici se poate dezvolta totul.
  Si ca sa trec la subiect si predicat, dupa .. vorbe multe si in zadar: Ce zici Gourkha, incepem? O … punem de o cafea pentru inceput?

 14. toma says:

  Observ multe postari cu indemn mobilizatoar pentru a iesi in strada pe 25 octombrie.
  Nu consider un lucru rau, dar va rog sa cititi postare facuta de sindicat, este mai mult o lectie de istorie in care se vorbeste de personalitatea eroului Valeriu Carp. Toate bune si frumoase, dar nu vad nici urma de strategie. Inteleg ca vom merge la Bucuresti sa depunem coroane cu panglica neagra in fata diferitelor institutii si doar atat. Nu se intrevede nici un plan cu actiuni concrete pentru rezolvarea problemelor noastre. Mergem sa vedem Bucurestiul toamna? Suntem militari si trebuie sa intelegem ca iesirea in strada este o batalie ce trebuie pregatita din timp, in amanunt, anticipand fiecare miscare a adversarului si in contrapartida reactia ta, deci un plan strategic. Din ce posteaza dl. Dogaru pe site nu vad nimic concret si cu greutate din punct de vedere strategic, nici macar depunerea unor memorii, obligarea factorilor raspunzatori de nenorocirea noastra sa vina la tratative cu sindicatul, selectarea din timp a delegatilor si stabilirea precisa a problemelor de discutat. Cred de asemenea ca actiunile de protest trebuiesc sa fie multiple si diversificate nu limitate la ziua de 25 octombrie. Privind din urma si pana in prezent ajungem la concluzia ca SMCD actioneaza diletant, haotic, fara finalitate cu masuri subtiri. Sugerez ca inainte de a trece la actiune, cu toate ca este teribil de tarziu, conducerea sidicatului sa stabileasa dinpreuna cu celelate filiale un plan de actiune inchegat si eficient, (ar fi de bun augur consultarea ofitrelior specializati in razboiul psihologic). Este necesar sa se lase deoparte lectiile de istorie si lozincile de genul ¨NOI suntem, in acest moment, speranta natiunii, prin misiunea data noua de Constitutie – Art. 118 (1), ca expresie a vointei poporului, aceea de aparatori ai democratiei constitutionale,si nu ne putem bate joc de aceasta speranta¨, si sa redevenim iar casta militara cea care am fost.
  Am gandit toate acestea in speranta ca legea adoptata ce va fi atacata la CC sa fie anulata. Nu sunt sociolog, formatia mea militara si profesionala are ca scop rezolvarea patologie umane si posibilitatile mele de a concepe strategii de lupta sunt aproape nule.

 15. toma says:

  D-le Lucius, sunt surprins de sincronsmul nostru pshic. Oare o fi numai o coincidenta? Propun sa-l consultam pe generalul Streinu. Ma bucura similitudinea ideilor noastre. Se pare ca eu sunt mai dezlanat in raport cu stilul sintetic de care dati dovada si pentru care va felicit.

 16. valentin says:

  D-nul Lucius. Multumesc ptr.urari.Nu mi-am dorit sa intru intr-o polemica,doar am postat un articol in care incercam sa spun ca,fiind mai pesimist, am prevazut aceste lucruri inca din lunile aprilie-mai (atunci cand d-na Elena il credita pe ministrul oprea …).Nu mi-am dorit aceste lucruri,dar anticiparea lor a facut sa am o alta atitudine decat a dumneavoastra.Cred ca ,daca traiam in trecut si-mi era greu,datorita varstei(42 ani),sa inteleg diverse lucruri,pateam ca dumneavoastra,ma enervam acum.Asa,m-am enervat in luna mai.Trecerea dumneavoastra de la o stare de normalitate la una de furie, vis-a-vis de ce s-a intamplat,este normala,fireasca,dar asta nu inseamna ca trebuie sa aveti o atitudine aroganta(atitudine de mandrie dispretuitoare -conf. dex) fata de ceilalti colegi de forum(Mache,Doar eu,Virgiliu,Un nesimtit).
  Dar sa revenim la subiectul zilei.Pe situl SCMD,privitor la actiunea din 25.10,in afara de lectia de istorie, intocmirea tabelelor si a traseelor de afluire/defluire,este o ceata totala.Ce sa intelegem din asta,ca d-nul col.Dogaru nu vrea sa sfarseasca precum Miron Cosma sau ca intradevar nu exista nici un plan de masuri(sau poate exista unul dar nu-i pentru cei multi si …).Poate stie ceva d-na Elena?

 17. dan says:

  numa ce m-am intors de la bucale de la academia de politie, a depus nepotu juramantul, activitate care mi-a trezit neste amintiri placute, dar ca si in amintirile mele a mai aparut si jegul de la putere, alde blaga. in sfarsit, m-am alaturat alor mei, am pupat nepotul. la intoarcere la aparat la stiri un crainic a anuntat ca pe 25, ziua noastra, noi pensionarii nesimtiti, proaspat unitari vom depune coroane mortuare si vom picheta prefecturile din teritoriu. m-am enervat rau, cine a hotarat asta? l-am vazut pe dogaru deunazi pe realitatea, asteptam un mesaj – pe 25 la bucuresti- nimic. sa se trezeasca ai nostrii sindicali si asociati si sa spuna verde in fata – pe 25 octombrie 2010 la bucuresti- pentru ca forta de acolo va veni, de la numar si de la unitate, fara pichetari si alte coroane mortuare, actuala putere are nevoie de un sut in cur, nu de coroane ca oricum se vor face ca nu inteleg gestul si vor multumi. la lupta camarazi! Bg. 4 vm posada va renaste la bucuresti.

 18. dan says:

  am postat un comentariu, nu a fost foarte acid. de ce nu a fost postat?

 19. lucius says:

  valentin,
  Am ceva ani buni in plus fata de tine. Probabil ca de aici si puterea de intelegere. Te asigur la modul cel mai onest ca nu este vorba de aroganta. Vreau doar sa va arat si cealalta fata a realitatii – cea care acum este cruda si urata, iar pentru a fi inteleasa si corectata, trebuie sa spunem lucrurilor pe nume.
  Am scris ceva mai devreme la Conferinta Nationala a ANMCRR. Poate acolo am reusit sa ma fac mai bine inteles – in special fata de tine. Daca vreau sa jignesc pe cineva (nu-mi sta in caracter), o fac, nu-mi cer scuze si o spun la modul explicit.

 20. Patriot says:

  Ce e domnilor cu tara asta ? Aveti un juramant sa aparati tara! Va rog !!!!!!! Aparati Tara de ei, nu au ce sa va faca !!

 21. Patriot says:

  Si chiar daca ar putea sa va faca ceva, unde este acel ” chiar cu pretul vietii ” ?

 22. razasul says:

  v-ati gandit vreodata ce intunecate tenebre pot inconjura interesele si dezinteresele unei tari, care si dezbinata/dezmembrata a fost privita urat de toti vecinii sai dar, adunata este si mai urat privita, v-ati gandit ce usor pot fi cumparati politicienii unei tari pentru care, lipsa de constiinta este o traditie, iar propriul buzunar este mai important decat interesele tarii cu tot cu populatia ei sau, cu propriile rude, vecini si restul conationalilor ?, ca, incet, pas cu pas, “de melc”, tenebrele” actioneaza sistematic intro directie care poate avea urmari incalculabile, poate fi vorba de altii sau poate fi vorba de noi, daca e vorba de altii e rau, daca e vorba despre noi e foarte rau, nu mai au importanta uratele prevestiri ale calendarului maias, pentru noi, “abruptul” topogan spre nefiinta, poate ca a si inceput, corputia si fanfaronada politicienilor, saracia, dezinteresul marii mase de oameni si lipsa de reactie a acestora fata de interesele propriei tari, concomitent cu perseverenta unor interese straine, contrare in totalitate, pot fi inceputul, iar noi, sa fim si sa ramanem, privitorii neputinciosi ai propriului destin, fara sa putem face ceva, atat pentru noi cat si pentru ceilaltii, asta e…

 23. Gourkha says:

  @ Lucius, mai si lucrez si am observat ceva mai tarziu sugestiile tale. Da, de acord. Stiu ca trebuie actionat altfel. Principiile sunt simple: comanda unica pt. ca aici este o problema, generalii si ofiterii superiori – fosti comandanti, loctiitori, sefi de state majore au cea mai mare influenta si cel mai greu cuvant, sunt singurii ca pot mobiliza oamenii in nr. masiv, pe judete si garnizoane, sincronizarea acestora cu SCMD si ANCMRR. Pt. cafea, cere adresa mea de e-mail la gazda!

  @ Salut, Dane, intuiesc ca ne cunoastem! Felicitari pt. reusita nepotului. La fel, cere adresa mea de e-mail la gazda sa ne acordam, alpinii vin masiv, e nevoie doar un colonel sau un general sa ii ˝trezeasca˝, dar sa nu fi fost .. politruc. Eu sunt pe cont propriu, dar tot am reusit sa mobilizez cativa pt. 25 Octombrie, daca eram colonel sau general aduceam toata brigada. Dar este timp!

 24. ELENA says:

  @Valentin
  Nu stiu nimic in plus, stiu doar ca legea unica a pensiilor e ingrozitor de neconstitutionala – si pe forma, si pe fond! Si mai stiu ca va fi atatcata la CCR!
  @lucius
  cand v-am invitat sa-mi scrieti pe adresa personala sau prin secretariat am facut-o pentru ca am vazut ca aveti idei bune si care tb puse in practica. Era, indirect, o invitatie de a va alatuta echipei. Eu – RECUNOSC – nu am veleitati pentru comanda si organizare. Dar accept sfaturi si pe cele bune chiar le pun in practica. Dar, se pare, e mai simplu sa stai pe margine si sa critici!

 25. Valentin says:

  D-na Elena. Asa este,daca nu se schimba actuala configuratie politica,singura sansa este atacarea legii la CCR.Asteptam si un raspuns, avizat, privind activitatea din 25…Oricum,va multumesc.

 26. lucius says:

  Elena,
  Cred ca ai un stres. Scuza-mi ironia, dar nu ati batut din palme si v-am dat destule … date, iar acum bateti din palme si vreti totul pe tava. Cred ca deja tava este plina – inclusiv adresa de mail.
  De ce va deranjeaza critica? Aveti o parere mai buna … ? La criticile mele am venit cu argumente. Nu puteti da un contraargument?
  Si inchei ca nu are nici un sens: vi se pare ca stau pe margine? Orgoliile sunt mari … la fel ca lipsa de reactie a acestor forme de organizare

 27. ELENA says:

  @lucius
  “Vreti totul pe tava!” Da’ ce, e numai “tava mea”? Nu suntem cu totii de aceeasi parte a baricadei? Se pare ca nu! Poate sunt stressata, dar sunt si extrem de obosita (asta pentru ca mi se da totul pe tava)! Si, uneori, ma intreb: la ce bun?
  Ti-as propune sa-ti schimbi pseudonimul in Brutus…

  @all
  Poate confirma cineva daca maine la 10 se reia votul pe legea pensiilor?

 28. dan says:

  sal gourkha! de unde generali la 4VM? a fost unul dar a murit. ne vedem marti 21.09 la CM la noi in urbe nu mai umbla pe la gazda dupa email, eu zic ca pe la 16.00?