Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Incepe exercitiul naval comun la Marea Neagra

Azi incepe sa se desfasoare exercitiul comun pe mare a celor cinci nave din Gruparea Navală Permanentă numărul 1 NATO, exercitiu la care participă şi fregata românească “Regele Ferdinand”.
Navele au sosit in urma cu câteva zile în portul Constanţa.

Ministrul apararii, Teodor Melescanu, alaturi de Premierul Călin Popescu Tăriceanu au efectuat ieri o vizita de lucru la bordul vaselor.
In fata distinsilor oaspeti, Juan Rodríguez, comandantul grupării navale, a realizat o prezentare a misiunii ce se va desfăşura în Marea Neagră, mentionand că asemenea exerciţii au rolul de a antrena ţările membre NATO în operatiuni comune pentru a asigura interoperabilitatea.

Prezenta gruparii navale in Marea Neagra a  fost puternic criticata de oficialii militari rusi care au acuzat ca prin marirea numarului de nave NATO in regiune se creeaza o situatie de incordare. Pe langa gruparea navala de la Constanta, NATO are nave militare (vase americane) si in largul costelor Georgiei monitorizand situatia din Georgia cu atentie. Ca reactie marina rusa a dislocat in largul coastelor Abhaziei o escadra navala din care face parte inclusiv nava amiral a Flotei Marii Negre, crucisatorul purtator de rachete “Moskwa”.

Sursa: RADOR

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.