Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Începerea retragerii trupelor româneşti din Afganistan – “pigmentată” de alarma de raid aerian

Pe 29 iunie, de Sf, Petru şi Pavel, premierul Ponta, ministrul Apărării Naţiopnale, Duşa, şi ministrul de Interne, Oprea, au fost prezenţi în baza românească din Kandahar, cu ocazia ceremoniei ce a marcat începerea retragerii trupelor româneşti din Afganistan.
Evenimentul a fost pigmentat cu oareşce “culoare”, deoarece s-a dat alarmă de raid aerian cu rechete.
“Alarma de raid aerian cu rachete declanşată la baza românească din Kandahar nu a fost un eveniment special pentru soldaţi, ci a dat “culoare” ceremoniei de începere a retragerii trupelor din Afganistan”, a afirmat premierul Ponta.

“Nu a fost nimic special pentru soldaţi. Îmi pare rău că, din această cauză, nu am apucat să stăm mai mult la masă, să vorbim”, a spus Ponta, aflat în baza militară, după alarma aeriană”, a mai declarat premierul.

În momentul în care s-a dat alarma oficialii români prezenţi au fost duşi cu o maşină blindată în zona adăpostită.

Alarma a fost ridicată, parţial, după aproximativ 20 de minute, iar oficialii români au fost scoşi din buncăr.

Până acum, din considerente de securitate, oficialii români au preferat, de cele mai multe ori, să-şi anunţe vizitele în taberele militare din Afganistan abia după plecarea din zonă.

De data aceasta, prezenţa premierului şi a celor doi miniştri, precum şi discursurile acestora cu ocazia retragerii trupelor româneşti au fost relatate în direct de media. Aceasta, potrivit deciziei de organizare a evenimentului.

Sursa: MEDIAFAX


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

4 Responses to “Începerea retragerii trupelor româneşti din Afganistan – “pigmentată” de alarma de raid aerian”

 1. clar says:

  Bravo ionela ai curaj

 2. Horvatila :
  Tu sa mai taci, cu toate ca esti preferatul redactiei,
  Cred ca stii ce bite ai luat la dovleac,
  Asa ca legea politiei cibernetice inca nu e comentata… si inca nu stii ce repercusiuni poate avea…

 3. anonim says:

  Cu toate astea , a fost vreo racheta prin preajma? Macar pe la 100 km distanta? Se pare ca nu !

 4. […] Ziaristul de front Adelin Petrişor critică “părerologii” care au tratat din perspective de propagandişti de partid chestiunea alarmei din Kandahar care l-a silit pe premierul Victor Ponta, aflat în vizită la trupele româneşti din Afgansitan, să se adăpostească în bunker, conform procedurii standard. Petrişor ne prezintă şi o fotografie facută în urmă cu doi ani Afganistan, cu Victor Ponta, care, afirmă el, pare să fie pe gustul multor confrați. Victor Ciutacu a fost la faţa locului, luat de Victor Ponta în avion – aşa cum Băsescu îl plimba pe Cristoiu până de curând, ca să dăm doar un exemplu -, şi comentează incidentul în stilul său binecunoscut. Despre acelaşi eveniment publică o ştire şi InfoMondo Militar. […]