Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Încet dar sigur CSAT se transformă în guvernul real al României

Deşi Comisia pentru apărare a Camerei Deputaţilor a propus respingerea iniţiativei potrivit căreia ministrul Sănătăţii va deveni membru permanent al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, tacit, propunerea legislativă a deputatului PDL Dan Zătreanu.

Proiectul a fost adoptat tacit de Camera Deputaţilor deoarece termenul de dezbatere şi vot final stabilit pentru 4 mai a fost depăşit.

Proiectul prevede modificarea Legii 415/2002 privind organizarea şi funcţionarea CSAT în sensul ca şi ministrul Sănătăţii să facă parte din CSAT, pe lângă ministrul Apărării Naţionale, ministrul Administraţiei şi Internelor, cel al Afacerilor Externe, ministrul Justiţiei, ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de afaceri, ministrul Finanţelor publice, directorul SRI şi cel al SIE, şeful Statului Major General şi consilierul prezidenţial pentru securitate naţională.

Dan Zătreanu a precizat, în expunerea de motive a proiectului, că Ministerul Sănătăţii are organismele şi facilităţile prin care poate participa activ la prevenirea efectelor negative ale crizelor, la monitorizarea acestora, la raportarea rapidă şi eficientă a ameninţărilor neconvenţionale asupra securităţii naţionale, menţionând modificarea genetică a principalelor plante alimentare.

Camera Deputaţilor este primul for sesizat cu acest proiect legislativ, iar Senatul este decizional.

sursa: MEDIAFAX

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Încet dar sigur CSAT se transformă în guvernul real al României”

 1. prin numirea ministrului sanatatii, in mod special a acestuia de acum, in CSAT, crucea de lemn pusa de-a lungul anilor medicinii militare romanesti, se va transforma intr-una de beton armat, practic indestructibila. asta inseamna abrogarea prevederii legale privind asistenta medicala si medicamente gratuite (?), inseamna desfiintarea unor spitale si policlinici militare, inseamna “militarizarea” unor medici civili pe posturi si functii militare, Institutul medico-militar urmand sa fie probabil desfiintat, deja spitalele si policlinicile militare nu mai primesc transferuri de la bugetul MApN pentru plata unor activitati specific militare, suma pentru compensarea medicamentelor va fi platita de pacient, etc. asta este ce ne doreste “actualul”, iar daca noi dormim in front, praful se va alege de tot si toate.

 2. TOPGUN says:

  O singura remarca stimate rezervist’ beneficiar’

 3. TOPGUN says:

  O remarca stimate rezervist’ beneficiar’,va supun atentia un fapt care mi s-a intamplat personal!
  Prin anii ’91,m-am dus la Spitalul Militar sa-mi fac analizele, printre care si grupa sanguina.deh,.ca omul ma insuram si eu ,imi trebuia aceea analiza……
  Stupefactie maxima,imi gresise analiza…..A trebuit sa merg la un cabinet particular ,sa-mi repet aceea analiza….
  Credeti,ca aveau vreo scuza la vremea aia?????Nu era vorba de salarii micsorate,de mizeriile de acum????? De ce, vesnic esti tratat cu dispret,atunci ,acum si dintotdeauna???????Nu ma mai mir de nimic, din ce ni se intampla acum,daca atunci ,eram tratat asa,acum probabil ca sunt asasinat, in orice spital de stat din Romania!!!!!!