Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Încrederea populaţiei în Armată

Potrivit unui barometru de opinie realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES) în luna martie a.c., 18% dintre participanţii la studiu au declarat că au “foarte multă încredere” în Armată iar 52% – că au “multă încredere” în această instituţie.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă se bucură de cea mai mare încredere în rândul populaţiei. 87% dintre respondenţi au declarat că au multă sau foarte multă încredere în pompieri.

43% dintre respondenţi au afirmat că au multă încredere în Serviciul Român de Informaţii.

În cazul Jandarmeriei respondenţii au afirmat în proporţie de 45% că au încredere în instituţie.

În privinţa Poliţiei 44% dintre cei chestionaţi au răspuns că au încredere puţină sau foarte puţină în această structură.

sursa: AGERPRES

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

4 Responses to “Încrederea populaţiei în Armată”

 1. barrakuda73 says:

  Povesti. Anul trecut unul s-a facut de rahat, proclamandu-se presedinte, pe baza rezultatelor unor institute specializate in vanzarea pieilor de closca. Ca militar activ va spun ca nu este chiar asa. Dupa atatea scandaluri, afaceri mai mult sau mai putin curate, ridicarea militarilor la rangul de nesimtiti si alte onoruri acordate de conucatorii nostri imaginea armatei romane este serios sifonata, chiar in vrie as putea spune. cand ajungi sa faca misto de tine toti pustii corditi pe drumul la si de la campul de instructie inseamna ca este grav. ar fi cazul sa facem ceva ca acusi o sa ne scuipe lumea pe strada.

 2. Bure Bista says:

  Lui Barrakuda

  Pai nu da degeaba ministrul cazarmile cica sa se faca locuinte. Eu zic ca le da ca sa-i faca protofoliu prezidential coanei Lenuta care vrea sa se instaleze din 2014 oficial la Cotroceni.

 3. "Aceasta Lehamite" says:

  Dar un studiu privind increderea Armatei in fortele proprii, pe cand?
  Stai sa vina ziua de 15 aprilie cu noi solde, si atunci merge un sondaj proaspat!