Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

India a prezentat primul său portavion

portavion indian INS Vikrant - foto naval-technology

portavion indian INS Vikrant – foto naval-technology

India a prezentat primul său portavion. Acest eveniment se înscrie pe linia procesului de modernizare a tehnicii militare indiene, în contextul unei strânse concurenţe cu marea putere emergenta a Asiei, China, potrivit AFP, citat de Hotnews.
INS Vikrant, o navă de 40.000 de tone, va deveni pe deplin operaţională în 2018, după efectuarea mai multor teste.

Programul a costat aprozimativ 5 miliarde de dolari şi a avut o întârziere de doi ani.

“Aceasta este o etapă remarcabilă”, a declarat ministrul Apărării, A.K. Antony, care a asistat la prezentarea portavionului în portul Cochin.

Potrivit analiştilor, India încearcă să stopeze influenţa tot mai mare a celeilalte puteri emergente asiatice, China, modernizându-şi arsenalul.

New Delhi investeşte miliarde de dolari în modernizarea înzestrării militare. Potrivit KPMG, India va cheltui 112 miliarde de dolari in armament in perioada 2010 – 2016.

Pe 10 august, guvernul indian a anunţat că primul său submarin, construit în India, este pregătit pentru teste.

Sursa: AFP; Hotnews

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

27 Responses to “India a prezentat primul său portavion”

 1. szilard says:

  China macar copiaza cum pot, dar indienii…

 2. indisciplinatu says:

  Pai si autoturismele seamana unele cu altele, emblemele difera.

 3. coopernick says:

  Dupa cine a copiat? Cine mai are portavioane cu puntea de lansare inaltata la prova?

 4. Rusia si Marea Britanie! Deci?!

 5. Don Corleone says:

  Daca ati fi fost atenti ati fi vazut ca acest portavion este rusesc, de o generatie mai veche,a fost reconditionat in santierele rusesti timp de 5 ani si apoi vandut Indiei.Ce va tot strofocati atat?
  Acest portavion a apartinut URSS (portavion clasa Kiev,initial numit Baku,iar portavionul propriu-zis s-a numit “amiral gorshkov) >contractul a fost incheiat prin anul 2003-2004……Daca nu ma insel portavionul a fost construit in URSS prin anii ’80(dar poate ma insel)

 6. Don Corleone says:

  preluare wikipedia
  portavionul a fost lansat in 1978 si ulterior modernizat.aveti date suficiente mai jos.

  The ship was laid down in 1978 at Nikolayev South (Shipyard No.444) in Ukraine, launched in 1982, and commissioned in December 1987. The delay in commissioning was largely caused by software bugs in the new command and control system.
  The ship was renamed Admiral Gorshkov after the collapse of the Soviet Union in 1991, as the city of Baku was now in independent Azerbaijan. Sergey Gorshkov was responsible for the expansion of the Soviet Navy during the Cold War.
  In 1994, following a boiler room explosion, the ship was docked for a year of repairs. Although she returned to service in 1995, she was finally withdrawn in 1996 and offered for sale.
  On January 20, 2004, Russia agreed to sell the Admiral Gorshkov to India, though payment details are still being worked out. The original price was $947 million.[2] The upgrade would be undertaken by Russia’s major shipyard, Sevmash Enterprise.[3] As of 2009, Russia is upgrading the ship by stripping all the weaponry from the ship’s foredeck to make way for a Short Take-Off But Arrested Recovery configuration, with a ski-jump on the bow. The carrier will be named INS Vikramaditya in Indian Navy service. Russia would also change the boilers to diesel fuel.[4]
  On December 17, 2009, it was reported that India and Russia ended the stalemate over the Admiral Gorshkov price deal by agreeing on a price of USD 2.3-billion[5][6][7]
  On September 17, 2012, the Indian Navy revealed the Admiral Gorshkov (still to be named INS Vikramaditya) had failed its sea trials. The refitted aircraft carrier could not reach “full speed” due to malfunctioning boilers. “Some of the 44,500-ton warship’s eight boilers malfunctioned during the strenuous full-steam trials”. The Indian Navy had planned on commissioning the Vikramaditya on December 4, 2012, “Navy Day”. Because of the failed sea trials, the warship must undergo repairs and modifications that will delay its commissioning for about 11 months, until October 2013.

 7. coopernick says:

  Dar cel rusesc, unicul? Ca par trase la indigo?

 8. ROBERT HORVATH SUA says:

  DREPT DE REPLICA SI DE DAT SUTIRI IN FUND !

  Eu sunt creatorul celebrului scandal ICR New York.
  Imediat serviciile au instituit o cenzura totala.
  Ca si manipularea idiotilor. Am fost numit mancator
  de romani, mancator de maghiari, legionar , semit, si antisemit , purtatotor de camasa verde , aparator a lui Atonescu , monarhist si antimonarhist, antisecurist si securist si cel mai periculos mancator de sarmale care imbraca in fiecare duminica camasa verde,
  si in special spion al tuturor agentiilor terestre si extrarestre.
  Pentru faptul ca am cerut reintroducerea limbii romane la ICR Ion T Morar a scris articolul ” Un papagal maghiar bruiaza arta romana la New York “.
  T Ungureanu ” Statuia mitocanului roman la New York
  Iar ziarul Hunedoreanul a scris articolul Agentul Deva 007 pregateste noi atacuri la New York.
  .Se incearca izolare mea totala.
  Ma ocup de trei criminali Voiculescu , Ponta
  si Basescu care aincendiat portul Rouen !
  Saptamanile trecute New York Magazin
  cumparat de Dan Voiculescu, m-a dat afara ca editorialist si imediat a banat comentarile. Singura posibilitatea ca cenzura si manipularea sa fie sparta ramane spamul.
  Cazul inchis.
  Carabaneala.

 9. Maria Tereza ! says:

  Grea boala pe securistul defectat….

 10. Maria Tereza ! says:

  toate au pista ridicata la prova!

 11. Robert Horvath Sua says:

  Coreolone
  Se vede de la o posta. Nu de cea cu gagice….
  ca nu cunosti limba germana.

 12. ROBERT HORVATH SUA says:

  ziarul Tricolorul de azi
  Mesaj din SUA În Chicago, nu mai puţin de 11 zgîrie-nori au proprietari cu nume româneşti

  Banii lui Omar Hayssam şi ai lui Viktor Bout sînt investiţi pe filiera Guvernului Ponta în special în Chicago. Este greu de crezut, dar în centrul oraşului Chicago nu mai puţin de 11 zgîrie-nori au proprietari cu nume româneşti. În spatele afacerilor imobiliare este un anume Adrian Tărău, lăsat să fugă din România de către fostul prim-ministru Adrian Năstase. Procurorul Cristian Panait a realizat dimensiunea afacerii de sute de milioane de dolari murdari, obţinuţi din traficul de carburanţi, şi de depunerea lor în SUA. Procurorul Victor Ponta l-a ucis pe colegul său, procurorul Cristian Panait, devenind capul unei reţele de crimă organizată, care acţionează pe teritoriul Americii. Aceste afaceri uluitoare se fac prin firme controlate de Hayssam şi Bout. Sună interesant, nu? Clădirea de 16 etaje a misiunii române (consulul Claudiu Lucaciu, ofiţer acoperit) are sarcina să oprească acţiunea mea. Soţia mi-a telefonat acum cîteva minute, de la Tokyo, spunînd că este urmărită şi hărţuită de „băieţii” asmuţiţi de Victor Ponta. Ea se pregăteşte să facă plîngere la Poliţie şi la Serviciul Secret imperial. Azi (joi) voi avea o întîlnire la sediul FBI din New York.

  ROBERT HORVATH-DEVA, New York

 13. ROBERT HORVATH SUA says:

  TORTIONARI SI OAMENI DE BINE ……

  SECURISTI BUNI, SECURISTI RAI !

  Nu vreau sa scuz si nici sa acuz. Experienta mea este unica an acest subiect.
  Am cumoscut securitatea mai bine decat altii in situatii cu totul dramatice. Am fost pe drept, acuzat de spionaj agravant si o actiune indreptata impotriva lui Ceausescu personal. Cu alte cuvinte viata mea timp de doi ani de ancheta, a
  atarnat realmente de un fir de par. Imediat dupa absolvirea facultatii am fost trimes sa fac un film despre nepotul de 8 ani ai dictatorului, un “vestit calusar”. Intamplarea sau destinul a facut ca sa vina in Scornicesti chiar sotii Ceausescu insotiti de cativa tovarasi. In sat era o nunta. Dupa ce a facut cadou un porc nuntasilor si batut o hora, seful statului sa asezat la o masa inbelsugata cu un grup de tovarasi. Dupa ce sa cherchelit a inceput sa vorbeasa vrute …si nevrute. Atmosfera era destinsa si seful mi-a spus ” poti sa filmazi ce vrei pentru ca oricum se taie la protocol “. La un moment dat am auzit ca se vorbeste de o bomba atomica ( romaneasca ). Fara sa gandesc ,instantaneu am apasat pe butonul aparatului de filmat. Aceste cateva minute mi-au schimbat viata pentru todeauna, iar dupa cum am aflat mai tarziu, viata multor altora. Scurtand relatarea, materialul a ajuns dupa cateva luni ( co- productie de film ) in mana serviciului francez. In Septembrie 1977 pe ziua de 13 la ora 13 a inceput perchezitia care a durat exact 13 ore. La un moment dat un tanar ofiter de securitate a fost trimis in debaraua din pivnita, unde ascunsesem copia filmului cu pricina. Dupa cateva minute acesta mi sa adresat extrem de politicos ” Domnule Horvath dupa plecarea noastra arunca la gunoi acesta caseta de film “. Am crezut ca este o provocare ca sa fiu prins asupra faptului. Dar nu a fost asa, acest tanar si-a pus viata in joc ca sa o salveze pe a mea! Comentariul meu poate sa se termine aici.
  In 1977 securitatea era deja rupta in doua. O parte a ei vroia sa ma trimita rapid in fata plutonului de executie iar alta vroia sa ma” schimbe” mai ales ca numele meu aparea pe o lista speciala a presedintelui amarican Carter.
  Se pare ca optiunea a doua a invins. Inainte de a incheia cu adevarat ,voi face o observatie care ai va face nervosi pe multi si chiar aduce noi dusmani. In comunism ( cu exceptiile de rigoare ) crema societatii si toate valorile faceau parte din securitate sau colaborau cu ea. Numai acceptand acest adevar, destul de greu de rostit de altii ,poate incepe o discutie sincera despre rolul securitatii in societatea romaneasca Cu toate ca consider securitatea ca o organizatie criminala , cred ca este mai imortant ce ai facut in securitate, decat daca ai facut parte din ea.
  Cu alte cuvinte au fost SECURISTI BUNI SI SECURISTI RAI .

 14. Maria Tereza ! says:

  ..si au mai fost si securisti care au .defectat ca tine HORVAT!

 15. ROBERT HORVATH SUA says:

  @ Eu nu am defectat. Am facut parte dintr-un schimb. Bineunteles nu de studenti.
  Despre cazul meu a aparut o carte la New York
  ” DACA TRECI PRIN CAMERA MORTII ” Victor Nicolae

 16. ROBERT HORVATH SUA says:

  AGENTUL TORTIONARILOR @ LUPUS PRINTRE NOI !
  CINEASTUL ROBERT HORVATH CERE O ANCHETA OFICIALA
  PROPAGANDA FASCISTA SI COMUNISTA ESTE PEDEPSITA DE LEGE !
  LEGEA 107\2006 INTERZICE PROPAGANDA NAZISTA SI COMINIST TOTALITARA!
  http://www.plano10.com/
  Pe blogul Lupus s-a creiat un cuibusor de sprijin al totionarilor securitatii.
  In Holocaustul din Romania au fost ucisi 500.000 de oameni nevinovati
  si alte 2 milioane au umplut puscariile si lagarele de munca comuniste.
  Iata ce spune acest monstru ,acest lup cu fata de om.
  Lupus : “Vișinescu, dacă își angajează un avocat bun, om se face cîți bani face……. .Pentru că autoritățile statului nu-i asigură protecție în fața intruziunii brutale a ziariștilor în viața sa privată, parafrazînd creștinismul prin cîntarea ” cu torționari pre torționari călcînd”, omul ar putea cere azil politic în oricare țară din lume.”
  Iata ce spune acest criminal al vorbei in continuare
  ” Comuniștii i din România au inventat, în anii 50, un regim punitiv exemplar pentru fostele organe de represiune burgheze, pedepse care au mulțumit ura clasei muncitoare;
comisarii de poliție și siguranță națională precum și ofiterii Armatei Regale au fost trimiți în CM (Colonii de Muncă) fără să fie judecați sau condamnați. După 5 ani de izolare au fost eliberați și trimiși să muncească spre reeducare în colectivele muncitorești din fabricile și uzinele patriei socialiste.”
  Al asigur pe acest neom ca chiaburii care au umplut puscariile cu miile nu au facut parte din aparatul de represiune burghezo mosieresc si nici unchiul meu
  din Deva scos in cosciug metalic din ancheta securitatii…sa nu se vada urmele torturii.
  In incheiere a-mi acord dreptul moral sa-l scuip intre ochi pe acest nemernnic si
  sa-l blestem pe el si pe toti ai lui !

  Robert Horvath Deva
  Cineast

 17. ROBERT HORVATH SUA says:

  AGENTUL TORTIONARILOR @ LUPUS PRINTRE NOI !
  CINEASTUL ROBERT HORVATH CERE O ANCHETA OFICIALA
  PROPAGANDA FASCISTA SI COMUNISTA ESTE PEDEPSITA DE LEGE !
  LEGEA 107\2006 INTERZICE PROPAGANDA NAZISTA SI COMINIST TOTALITARA!
  http://www.plano10.com/

  CITITI ARTICOL COMPLET ROBERT HORVATH DEVA BLOG.

 18. Marlon Juvet says:

  Precum în bancul cu Ion care îi spune lui Mărie să vină seara la pârleaz că are oareşce să-i spună, dar să nu aibă chiloţi pe ea, şi pe aici s-a înţeles aluzia – tu făceai parte din crema sociatăţii pe vremea aia.

 19. ROBERT HORVATH SUA says:

  BASESCU UMBRELA PENTRU TERORISTII ARABI
  Nu demult serviicile secrete si cancelariile occidentale au putut vedea cine este Traian Basescu – un prieten bun si de nadejde al teroristilor. O celula Al QUEDA extrem de periculoasa care pregatea actiuni terioriste , dupa o filare de doi ani de zile a fost chemata la sediul SIE . Dupa o masa inbelsugata si zimbete pline de intelegere , fiecarui membru i sa intins o bucata de hartie prin care teroristul promitea ca nu se intoarce in Romania in urmatoarele 15 ani. CONDUCATORULGRUPULUI ERA UN APROPIAT A LUI BEN LADEN venise dIn Afganistan cu misiunea de a atrage tineri musulmani in a deveni ” suicide bombers ” . EI trebuiau sa fie trimisi in Europa cu scopul de a ucide oameni nevinovati si a creia un nnumar cat mai mare de victime. Liderul celulei era cetatean al ARABIEI SAUDITE avand numele de Musaab Ahmed Mohamed Mujall. Camarazii sai celula se numeau Monir Nabhan, Yousuf Ali Mohamed Al Balushi, Aymen Ahmed Fouad Jadkareem and Asad Abrar Qureshi. La ordinul special al presedintelui Romaniei
  Traian Basescu acest protocol al eliberarii este trpetat in sute de cazuri. Oparte din teroristi sau banuiti de a fi teroristi se intorc in cateva luni in timp ce altii continua JIHADUL in Liban, Afganistan sau Cecnia. Multi dintre ei devin agenti sau colaboratori ai serviciilor speciale romanesti. La fel ca si Ceausescu ei devin ARMATA SECRETA A LUI BASESCU . Cazul cel mai uluitor este cel al timisoreanului Ioan Lesch. Acesta ntentiona sa-si lase autoturismul intr-un loc aglomerat din Timisoara, sa-l inchida ermetic si apoi sa dea drumul gazului din butelii. Dupa cateva minute, urma sa actioneze de la distanta telefonul mobil, lasat in masina, care, cu ajutorul unui dispozitiv artizanal, ar fi declansat deflagratia. Explozia, care ar fi fost amplificata de rezervorul plin cu benzina al masinii, ar fi provocat un adevarat carnagiu..”pe parcursul monitorizarii, au fost obtinute date privind intentiile lui Lesch Florin Ioan de a comite atentate teroriste impotriva unor baze militare americane ce ar fi infiintate in Romania, cu ajutorul armelor si munitiei la care ar avea acces”. Iata ce declara Traian Basescu. asa numitul aliat al americanilor “Sa nu credeti ca suntem la prima situatie in care ar exista la unii cetateni, in mod deosebit straini, tentatia de a evalua posibilitatile organizarii unor atentate pe teritoriul Romaniei. Practica noastra este: la suspiciune, expulzare si mai discutam peste 15 ani”, a declarat Basescu.Romania insa este un CAZ UNIC, nemai intilnit niciunde in LUME! Asta deoarece imediat dupa Razboiul Arabo-Izraelian din 1973, Ceausescu apus bazele unor acorduri secrete si a unei FRATII REVOLUTIONARE cu
  O.E.P., Miscarile BASS Arabe, cu Revolutionarii Libieni ai lui Gadafi
  si cu cei Iranieni, in baza carora “pescadoarele romanesti”
  transportau zi si noapte zeci de mii de tone de armamament, inclusiv
  asamblarea unor baze de rachete cu raza medie de actiune in Egipt,
  Irak si Iran, de de fabricatie sovietica si germana!! Tot in baza acestor acorduri secrete de asistenta militara mutuala, Romania a preluat in pregatire de lupta peste 80.000 de tineri recruti palestininei, libieni, irakieni, sirieni, libieni, etc….O parte din ei s-au intors ca ofiteri si luptatori in tarile lor de
  origine sau au primit misiuni de lupta terorista aiurea in Occident
  sau pe mapamond Din pacate, Romania a asimilat peste 38.000 de astfel de luptator
  arabi, ofiteri de informatii si absolventi de facultati din Romania,
  majoritatea preluind cetatenia romana prin casatorie cu romance sau
  unguroaice din Romania. Si acum tineti-va bine: peste 3000 dintre
  acesti luptatori si ofiteri arabi mai detin grade si funcii medii sau
  mari in Serviciile de Informatii ale Romaniei.
  Ofiteri ai mai multor servicii secrete romane si americanee, dezvaluie, pentru datele de identificare si ale altor arabi craioveni ce fac parte, la ora actuala, din ceea ce se cheama CELULA TERORISTA HEZBOLLAH DIN CRAIOVA Conform datelor furnizate de serviciile secrete respective, acestia sunt:
  “El Rifai Wafic, fratele lui Menhem, nascut la data de 21 septembrie 1969, tot la Adloun, fost ofiter al serviciilor de spionaj palestiniene, are rezidenta in Canada si locuieste in cartierul Craiovean Brazda lui Novac, bl. 15, ap.3, pe numele sau exista 29 de plangeri penale, dintre care reprezentativa este cea care a stat la baza unui dosar penal la IPJ Olt, acuzatia fiind de prezentare de acte false in fata autoritatilor”;
  El Rifai Nizar. Var cu primii doi, a fost adus in Craiova de Menhem, in anul 2001. Este nascut in Libia, in data de 12 decembrie 1977, a afirmat in fata autoritatilor romane ca are rezidenta in SUA dar, la o verificare de rutina, s-a dovedit ca, in urma atentatelor teroriste de la 11 septembrie din America, a parasit definitiv continentul american, fiind suspectat de terorism international;
  Hajjad Fadi, care locuieste acum tot in Craiova, este si el var cu Menhem si Wafic. Nascut la data de 27 august 1972, in localitatea libaneza Saida, pe numele sau exista sesizari ale serviciilor secrete israeliene de “participare efectiva la acte de terorism in Fasia Gaza”; Cand Ali Safwan Mohsen, membru Hezbollah, a fost depistat in Romania de ofiterii Brigazii Antitero a SRI, acesta a afirmat ca “a fost, o vreme, cazat la Craiova, unde a fost adus de catre Fadi, in locuinta lui Menhem El Rifai din str. Calea Bucuresti, bl.6, ac.2, ap. 16 (Mohsen a facut parte din grupul de comando implicat in deturnarea avionului TWA care lega Atena de Roma, in anul 1995);
  Imad Kalak, nascut la 5 aprilie 1973 in Liban, este acum domiciliat in Craiova, str. Rovine, bl. J22, sc.1, ap.3 si detine cetatenie romana, gratie neatentiei politiei doljene care, desi avertizata de SRI cu privire la activitatea libanezului, i-a emis in 13 februarie 2008 buletin de identitate Sute de teroristi pot fi gasiti pe listele de urmarire a serviciilor occidentale sau pe rapoartele servicilor romanesti dar niciodata pe masa bunului prieten al terorii Traian Basescu. Datorita grijii acestuia Romania se afla pe harta caracacatitei lui Bin Laden. Miliardarul saudit Osama ben Laden, banuit a fi autorul moral al atentatelor soldate cu mii de morti Iare afaceri si in Romania, scria, in 2008, saptaminalul francez Le Point. Ancheta revistei franceze situa in Romania intreprinderi-paravan controlate de miliardarul saudit in Europa. UN DOCUMENT DECLASIFICAT AL CIA cita un interviu al lui ben Laden din 1996, in care miliardarul saudit mentiona Romania printre tarile in care are “fundatii de intrajutorare”. ” Numai in Balcani se presupune ca centrele islamice au sprijinit cu fonduri intre 4000 si 6000 de luptatori, majoritatea arabi, noteaza raportul..De asemenea, organizatiile teroriste cu emisari in Romania colecteaza fonduri in urma traficului cu stupefiante, armament, munitie, explozibili, moneda falsa si a traficului de persoane, semnificative in acest sens fiind actiunile derulate de catre PKK si Hezbollah. O parte a fondurilor obtinute are ca destinatie sustinerea in Romania a activitatilor proprii ale organizatiilor teroriste in cauza, restul fondurilor fiind scoase ilegal din tara, pentru sustinerea actiunilor teroriste in plan international.” Pentru atacul asupra World Trade Center sa pregatit o echipa de rezerva. Iata ce declara directorul SRI imediat dupa atacul de la 11 septembrie : Există cetăţeni bănuiţi de legături cu organizaţii teroriste în România, dar nu-i pot nominaliza. Au fost expulzate deja 70 de persoane în ultimul an. Am primit înştiinţări în legătură cu posibilele persoane de pe teritoriul României care ar fi bănuite, ca ca participând la atacul terorist din 11 septembrie, Ancheta se derulează”
  Khaled Matar s-a născut în 14 octombrie 1961, în oraşul Rafah din regiunea Gaza, Israel. A venit în România la sfârşitul anilor ’70, cu paşaport egiptean.
  A urmat un timp Facultatea de Drept din Cluj. Un văr de-al său a fost şeful serviciului secret al lui Yasser Arafat pentru fâşia Gaza. În ciuda eşecului de la universitate, Matar n-a renunţat la ideea de a înfiinţa o şcoală de pilotaj si deschiderea unei tabere de antrenament in Muntii Fagaras. ( era insusi un pilot de inalta clasa urmand cursuri de pilotaj in Libia lui Gadaffi. se Sedeplasează periodic în vestul ţării, de unde trimite bani în străinătate,
  face “excursii” în Egipt şi Emiratele Arabe Unite;
  se mută la Bucureşti, de unde falsifică diverse acte pentru a trimite arabi în SUA, prin intermediul firmei sale;
  face un profit de 2 milioane de dolari din export de fier vechi;
  e condamnat în lipsă, pentru trafic de influenţă in 2008
  fuge în SUA, unde se află în vizorul FBI.
  Directoarea FBI pentru România, Gabrielle Berger, sa ocupat de acest caz.
  La fel ca la Beirut sau Damasc organizatile teroriste actioneaza pe fata. ( aflate pe lista Departamentului de Stat al USA ) sunt inregistrate legal cu adresa si numar de telefon. Altele lucreaza “lucreaza sub acoperirea ligilor islamice si a fundatiilor umanitare sau a altui tip de activitati cum ar fi cele economice. De exemplu, “Hezbollah” ar avea cea mai puternica organizatie din Bucuresti, membrii sai detinand un numar mare de restaurante, fast-food-uri, magazine alimentare si de cosmetice, case de schimb valutar etc. Miscarea de Rezistenta Islamica “Hamas” – ramura palestiniana a organizatiei egiptene “Fratii Musulmani” , detine, de asemenea, zeci de membri in tara noastra. Potrivit SRI, “Fratii Musulmani” activeaza sub acoperirea “Ligii Islamice si Culturale din Romani” (LICR), a Fundatiei Umaniste “Al-Taib” – Romania, a Societatii Umanitare “Semilun” si a Asociatiei “As Salam”, avand filiale in cele mai importante centre universitare precum Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara. Majoritatea membrilor acestei organizatii sunt studenti care promoveaza ideologia fundamentalist-islamica extremista. Atat “Hamas”, cat si “Fratii Musulmani” au in posesie mai multe imobile, al caror scop declarat este acela de centre islamice, case de rugaciuni si moschei. De aici sunt coordonate si structurile similare de acoperire de la Chisinau. O alta organizatie cu renume de acest gen este “Partidul Muncitorilor din Kurdistan” (PKK sau mai nou KADEK), cea mai agresiva grupare care actioneaza in Romania, fiind de altfel si cea mai numeroasa, cu peste 8.000 de kurzi rezidenti. Rapoartele arata ca, in ultimii ani, mai multe crime i-au avut ca autori pe simpatizantii acestei organizatii. Serviciile occidentale au depistat si piste care conduc catre membri ai “Al-Queda”. Acestia colecteaza bani pe care, prin intermediul unor banci cu sediul in Romania, ii trimit acolo unde este nevoie sa fie finantate actiunile din exterior ale organizatiei.
  Activitatile ilegale ale acestor organizatii sunt din cele mai diverse. Potrivit surselor……, unele grupari teroriste, cum ar fi PKK si Lupii Cenusii sunt puternic implicate in traficul de droguri, apeland la rute care trec prin Germania si Olanda. Este cunoscut faptul ca Romania este preferata pentru tranzit de catre imigrantii ilegali implicati in diverse activitati extremiste si teroriste, dati in urmarire generala de catre servicii de informatii din mai multe tari. Totodata exista informatii privind actiuni de extorcare in randul comunitatilor kurde si arabe. Politia romana au descoperit piese si componente ale unor arme nucleare si biologice provenite din Ucraina si din fostele republici sovietice.”
  Campurile de antrenament bine ascunse de privirile curiosilor aflate in atentia plina de intelegere a seviciilor dirijate de presedinte se intind ca ciupercile. In anul 2007 apare o stire bomba reluata de media franceza si italiana. In cadrul serviciului de politie din Genoa ( Liguria -nord Vest ) un departament special anti terorist a interceptat o conversatie intre doi teroriti aflati sub filaj,Tunisiaul Jameleddine Ben Mohamed Ben Moussa and Bechir Kaouana care mentioneaza o larga retea de tabere de antrenament Al Queda care pregatesc atacuri asupra Europei de West. Dupa o lunga si vinovata tacere SRI a dat bineinteles un comunicat de presa (de trei randuri,) in care neaga existenta teroristilor.
  In acest an legaturile extrem de periculoase cu regimul de la Teheran, ale lui Basescu sunt scoase la iveala de insasi directorul gentiei Internationale pentru Energie Atomica, Mohamed ElBaradei.
  Elbaradei a declarat intr-un interviu acordat cotidianului arab Hayat ca majoritatea tentativelor de contrabanda cu substante radioactive se inregistreaza in tari din fostul bloc comunist, printre care si Romania, laureatul premiului Nobel pentru pace considerand ca exista posibilitatea ca organizatiile teroriste sa execute un atentat terorist cu materiale nucleare intr-o ” mare capitala”. Ma tem mai degraba ca grupari ca Al-Qaida sau altele ar putea obtine o arma nucleara, mai degraba decat un stat”, a completat ElBaradei, referindu-se la programul nuclear iranian. Situatia este mult prea grava si orice comentariueste de prisos.
  In Romania sunt aproximativ intre 70.000 – 90.000 de muslimi. In orasele pricipale Bucuresti, Constanta, sau Timisoara functioneaza institutii Arabe si Islamice, fundatii, si centre culturale . Un recent studiu oficial american considera, Taiba Fundation ca o entitate extremist islamica sponsorata de Arabia Saudita. Sunt indicii serioase ca expozitia Al QUEDA de anul trecut de la ICR New York a fost organizata de aceasta institutie cu largi ramificatii ale masinii de propaganda islamica. La Bucuresti cenzura a reusit sa ascunda faptul ca expozitia care a declansat uriasul scandal scandalul ICR al carui presedinte de onoare este insusi Presedintele Traian Basescu, a fost o expozitie a cetateanului arab Amwar Ambaki (romanii asigurand doar diversiunea) unul din eroii uriasei expozitii antisemite (10.000 de participanti ) de la Teheran. Desecrarea pe un perete de 9-10 metri a unei menore, simbolul poporului evreu, pe care sa manjit cu sange cuvantul Fuck, a consternat populatia unui oras de 2 milioane de evrei, dar a fost pe placul tuturor antisemitilor din intreaga lume unclusiv a presedintelui roman. Trebue mentionat ca expozitia a fost lasata deschisa dupa inchiderea oficiala anca cateva luni si inchisa imediat dupa succesul vizitei oficiale din Siria.
  Scandalul care a izbucnit acum cateva zile a scos la iveala faptul ca fratii Basescu au spart toate embargourile posibile si sanctiunile ONU . Cantitati uriase de arme au curs spre Sudan, Nigeria, Libia, Iordania,etc.
  Fiind singur si din ce mai izolat , Basescu incerca o solutie disperata, cea de a intra in zona de influenta araba. In presa politica americana au aparut mai multe articole in legatura cu pericolul reprezentat de larga comunitate araba din Romania. Pe langa oameni muncitori si productivi ea este formata din teroristi ,fosti studenti adusi de Ceausescu. Presedintele Traian Basescu s-a intalnit in timp ce se afla la Ramallah, cu liderul palestinian Mahmoud Abbas.
Presedintele a exprimat disponibilitatea Romaniei de a oferi burse pentru studentii palestinieni, pentru a ajuta la reconstructia teritoriilor palestiniene. Revenirea in masa studentilor palestinieni in Romania va duce la creierea unor noi celule AL QUEDA si intarirea organizatilor teroriste activand deja in Romania. Pentru ca primele atacuri asupra Vestului sunt asteptate in curand ,nu ramane decat revocarea invitatiei. Acest lucru este ateptat sa se intample prin colaborarea serviciului romanesc ,cu cele aliate. Aparitia unei unei coloane arabe intr-o regiune plina de instabilitate a Marii Negre este inacceptabila. Doctrina americana este clara.Cei care se aliaza sau sponsoreaza terorismul sunt terroristi.

  Robert Horvath Deva
  Jurnalist de investigatii
  Specializat in terorism si transport ilegal de arme

 20. @ Don Corleone te inseli Vikrant este alt portavion nou, tu cred ca il confunzi cu Vikramaditya alt portavion: “The Indian Navy is currently undergoing a 15-year modernisation plan in an attempt to replace older in service equipment.[158] In 2004, India bought the Russian aircraft carrier, Admiral Gorshkov for the equivalent of US$1.5 billion. It cost an additional US$1.5 billion to overhaul the vessel and refit it entirely with new electronic, weapon systems and sensors. The vessel is currently expected to join the Indian Navy at some point in 2013 commissioned as INS Vikramaditya.”Vikrant class aircraft carriers. Vikrant, which has capacity to carry 36 fighter planes would go for extensive sea trials in 2016, and is expected to be commissioned by 2018. The phase 1 contract, which included building the hull and fitting of the propulsion system, was awarded by the navy to Cochin Shipyard at a cost of Rs 1,160 crore. The aircraft carried would include Naval LCA and MiG-29K fighters, and Ka-31, and Sea King Mk.42 helicopters.[160][161][162] The carrier was originally expected to be commissioned by around 2012-13, however construction was delayed by 4 years, and the carrier is now expected to be commissioned by 2017 or 2018.[163] The delay in the construction schedule has impacted the construction schedule of the second indigenous aircraft carrier (IAC-II) as well.[164] The IAC-II has not been ordered, but it is planned to displace around 65,000 tones, and is expected to be delivered to the navy by around 2025. The navy aims to have three aircraft carriers in service, with two fully operational carriers and the third in refit. The long term plan was recently revealed by the Navy and shows a road-map to a blue-water navy with six aircraft carriers in service.[165][166]

 21. coopernick says:

  Din cate stiu au un singur portavion in faza de constructie finala si preverificari la cheu, si acela este pe corpul unei nave de linie rusesti transformata in portavion. Poate ca este vorba de INS Vikramadyta din clasa Vikrant. Oricum este o cireasa pe tort pentru India, ea insasi un portavion, aceasta nava fiind mai mult efectul unui orgoliu decat a unei necesitati de a proiecta forta la distanta.

 22. ROBERT HORVATH SUA says:

  ULTIMATUM OFICIAL ADRESAT PRIMULUI MINISTRU AL ROMANIEI !

  DESCHIDETI O ANCHETA GUVERNAMENTALA LA ADRESA CRIMINALULUI DAN VOICULESCU
  SAU DESCHIDETI O ANCHETA LA ADRESA DUMNEAVOATRA. SUSPICIUNE DE CRIMA.

  GUVERNUL ROMANIEI
  Victor Ponta Prim Ministru.
  Fara stimate domn …..
  Nu glumesc si nu mai e de gluma. Toata clasa politica provenita
  din securisti si comunisti pune umarul in salvarea celui care a furat banii lui
  Ceausescu si a infaptuit doua crime.
  Puteti sa numiti demersul meu santaj. Nu ma intereseaza.
  Este o forma de presiune pentru a-l duce pe cel care conduce din umbra
  Romania ,la puscarie. Vezi Le Monde ” Rasputinul de la Bucuresti.
  Am trimis randuri similare lui Traian Basescu.
  Pentru mine sunteti o apa si un pamant.
  ULTIMATUM
  In cazul in care nu descideti o ancheta guvernamentala pentru recuperarea
  a 4-6 miliarde dolari care apartin cetatenilor romaniei vor cere o ancheta autoritatilor europene. Aveti pana la 10 Iunie timp sa va ganditi.
  Dupa aceeia pe masa lui Barosso se va odihni un memoriu cu caracter
  unic. Inchei cu aceleasi randuri .
  Nu glumesc si nu mai e de gluma.
  Robert Horvath Deva
  Presedinte Devartes Film International
  New York – Tokyo

  P.M al Romaniei suspectat de omucidere.
  Dosarul nr. 117/P/2002, al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Secția de urmărire penală și criminalistică. Obiectul acestuia este „Moartea violentă a procurorului Cristian Panait. Inculpat: Ponta Viorel Victor”.

 23. ROBERT HORVATH SUA says:

  ERATA
  AVETI TIMP PANA LA 20 SEPTEMBRIE

 24. Socrate says:

  Pentru cei interesati de amanunte si de analiza comparativa intre comportamentul paranoic al actualului premier si trecutul sau ca procuror si in legatura cu articolul lui RH exista o sursa mai bogata de informatii , mai vechi si mai noi , cautand pe google “moartea violenta a procurorului Cristian Panait ” . Poate in acest mod multi dintre cei care sustin neconditionat bazaconiile individului premier vor imbratisa latura rationala a atitudinilor fata de paranoicii politici.

 25. India are mai multe portavioane de fapt ei vor ca sa tina pasul cu China in acest domeniu si sa aiba o adevarata marina capabila de lupta oriunde in Oceanul Indian chiar si departe de coasta proprie, – Blue water Navy.

 26. ROBERT HORVATH SUA says:

  PARANOIA FOLOSESTE DOAR POLITICIENILOR. ROMANII SI MAGHIARII TREBUIE
  SI POT SA TRAIASCA IMPREUNA.
  UDMR ESTE O AGENTIE DE SECURISTI UNGURI CARE JOACA PENTRU RUSIA.
  AUTONOMIA ESTE O CACIALMA CA SA ATATE SPIRITELE.
  TRANSILVANIA PRIN POZITIA GEOGRAFICA POATE SA FIE MOTORUL DESVOLTARII
  ROMANIEI SAU LOCUL UNUI RAZBOI CIVIL.
  CITITI CU ATENTIE SI CONSIDERATIE.

 27. coopernick says:

  Pe siteul Indian Navy apare un singur portavion in serviciu.