Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

India a testat cu succes o rachetă cu rază lungă de acţiune

Printr-un comunicat al ministerului Apărării, s-a anunţat că India a testat cu succes o rachetă cu rază lungă de acţiunei ce poate lovi ţinte în Asia şi Orientul Mijlociu.

Racheta este poate fi echipată cu focoase nucleare şi poate lovi ţinte dispuse la 3200 km.

Acesta a fost al patrulea test al rachetei Agni III, prima încercare, din 2006 fiind un eşec, dar au urmat apoi două reuşite.

“Racheta Agni III testată pentru raza lungă de acţiune a lovit ţinta cu precizie maximă şi a îndeplinit toate obiectivele misiunii ,” se arată în comunicat.

Forţele Armate indiene au dezvoltat în ultima perioade programe de construire a unor modele proprii de rachete astfel India are în înzestrare la capitolul rachete de producţie proprie: racheta balistică cu rază scurtă de acţiune – Prithvi, cu rază medie Akash, anti-tanc Nag şi racheta supersonică Brahmos, dezvoltată în comun cu Rusia.

Arsenalul curent de rachete al Indiei este orientat împotriva vechiul duşman Pakistan, dar Agni III, poate lovi principalele oraşe din China, dar şi ţinte din Orientul Mijlociu.

Testul de duminică nu a provocat o creştere a tensiunii în regiune. Statele nucleare vecine India şi Pakistan de obicei se anunţă înainte de lansarea de rachete.

sursa: The Times of India

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.