Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Indra-2013.Exerciţii comune ruso-indiene în poligonul Mahajan

Paraşutişti din cadrul forţelor militare ruse din Districtul Militar de Est, vor executa un exerciţiu militar anti-terorism împreună cu militari indieni, în perioada 18  – 28 octombrie.

Exerciţiile comune  dintre Rusia şi India, numite Indra-2013, vor avea loc în poligonul Mahajan, situat în deşertul Jaisalmer, aproape de graniţa cu Pakistan. Poligonul Mahajan este cel mai mare şi cel mai performant din India, în ultimul timp investindu-se sume importante în modernizarea lui.

La exerciţii vor participa aproximativ 500 de militari aparţinând ambelor state şi vor fi folosite tancuri T-27 şi vehicule de luptă BMP-2, potrivit declaraţiilor lui Lt. Col. Alexander Gordeyev. Lt. Col. Alexander Gordeyev a mai declarat că “muniţia va fi asigurată de către India”.

Scopul exerciţiilor comune este acela de a-i obişnui  pe militari cu lupta anti-terorism în regiuni de semi-deşert.

Din 2003 până în prezent, Rusia şi India au participat la şase exerciţii comune Indra.
Ultimul exerciţiu comun a avut loc în august 2012, în Republica Buryatia din Federaţia Rusă.

Flavius Rusu, InfoMondo militar
Surse:  India Today, RiaNovosti

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.