Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Iniţiativa legislativă a deputatului-ministru

Mircea Dusa, la investitura sa ca ministru al Apărării. foto jurnalul

Mircea Dusa, la investitura sa ca ministru al Apărării. foto jurnalul

Ministrul Apărării este, mai întâi de toate, politician. Din ipostaza de deputat PSD de Harghita Mircea Duşa a depus o iniţiativă legislativă pentru completarea Legii nr. 10/1990 privind proclamarea Zilei Naţionale a României.
Propunerea politicianului Duşa a fost ca, în toate municipiile şi oraşele din ţară, “o arteră principală de circulaţie aflată în zona centrală” să se numească “1 Decembrie 1918″. Aceasta, potrivit unui comunicat de presă AGERPRES.

În baza legii actuale, Ziua Naţională a României va fi marcată, atât în Bucureşti, cât şi în municipiile reşedinţă de judeţ,  prin organizarea de ceremonii de sărbătorire.

În comunicatul AGERPRES se menţionează faptul că, “la solicitarea autorităţilor publice locale pot fi desfăşurate ceremonii militare”.Prin iniţiativa sa legislativă, Mircea Duşa propune ca finanţarea cheltuielilor necesare organizării ceremoniei militare specifice să se facă în conformitate cu legile în vigoare.

Ziua de “1 Decembrie” va fi marcată la nivel naţional, prin desfăşurarea de programe şi ceremonii militare specifice, organizate de către Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi celelalte instituţii din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, de la nivelul municipiilor şi oraşelor de pe teritoriul României.

Nota: E binevenită iniţiativa deputatului-ministru Duşa, însă credem că se aşteaptă din partea domniei sale alte iniţiative legislative, menite să vină în întâmpinarea nevoilor celor care au activat sau activează în cadrul ministerului pe care, pentru moment, îl păstoreşte.

S.B.

Sursa: AGERPRES

 

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

10 Responses to “Iniţiativa legislativă a deputatului-ministru”

 1. bruglio says:

  wtf…ba astia ce viseaza noaptea se duc in parlament si propun ca legi…ba baiatule cum au ajuns ma astia acolo….cu oameni ca astia fara mila… cu oameni ca astia nu poti sa porti un dialog…n-ai cum…cum sa le explici ca pentru a avea simboluri si idealuri trebuie sa ai mai intai satisfacute nevoile de baza..ma retardatilor…faceti legi cu si despre salariul nostru…acolo ne doare si mai apoi denumiti strazi….baaaaaaaaaa nu mai suport cand o sa vina ma oameni in politica…de v-ar baga base pe toti la zdup ce bine ar fi….

 2. relutu says:

  Ba boule dar base e primul puscariabil al tarii baaaaaaaaaaaaa!

 3. De ce nu se pot creste porci. says:

  O lege unitara a pensiilor militare nu sunt in stare sa dea da politicienii astia de 2 lei dar margele colorate pentru vulgul trepanat dau imediat..

 4. Anonim says:

  Domnule VACAR , daca ai creierul spalat si nu ai cu ce sa-l stergi , poti sa te folosesti de coada BOULUI.

 5. dodo says:

  Repeti sloganuri de la Antena 3 ca un pikup defect,dovada ca la unele minti propaganda securista a reusit influentarea psihologica totala-adica asa o sa mori,nauc si plin de ura!Sigur,e vorba de mintea predispusa ,a boului care nu a stiut decat sa asculte nu si sa gandeasca!

 6. De ce nu se pot creste porci.. says:

  Esti arendasul ”mosierului” [cu 290 HA] masa verde..?

 7. rezervistul says:

  domnul ministru sa recada hg 1294]2001 si sa introduca in legea asta a pensiilor actuala legea 90]2007 si legea 14]2008 .care eliminase discriminarile …si sa sarbatorim cu totii .. ca altfel vom fii pe strada ..dar altfel…..

 8. relutu says:

  Putem sarbatori totusi imprumutul de la CEC al primului agricultor al Romaniei!

 9. De ce nu se pot creste porci. says:

  Sau contractul de 1,6 milioane euro anual al firmei mamei plagiatorului perciunat [pentru ”inlocuit capace de canalizari”]Avem motive destule de sarbatoare mai ales dupa regionalizare [impartirea coloniei intre baronii locali]

 10. anonim says:

  Baieti, cautati un notar, dar numai unul caruia CEC-ul ii da un credit de 1 milion euro cu plata in 30 ani.Intortocheate sunt caile domnului.In alta ordine de idei ,liberalii s-au prostit cand nu sunt de acord ca seful de la CEC sa se faca mic si sa se duca acasa sau mai bine zis sa se duca in aia a masii?