Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Iniţierea programului Multirol – prioritatea MApN

“Prioritatea Ministerului Apărării este iniţierea programului Multirol, aşteptându-se ca CSAT să ia o decizie rapidă în acest sens”. Afirmaţia a fost făcută de ministrul Apărării, Mihai Stănişoară.
Potrivit ministrului Apărării, finanţarea programului se va realiza prin credite multianuale extrabugetare, conform Ordonanţei Guvernului 111 din 2007 privind angajarea de credite.

Ministrul a mai spus că o parte dintre programele de înzestrare a Armatei, altele decât cele şase de înzestrare strategică, vor fi renegociate ca termen de plată şi de livrare, în sensul amânării acestor termene.

Sursa: NewsIn

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

4 Responses to “Iniţierea programului Multirol – prioritatea MApN”

 1. TU cu cine votezi? says:

  “Prioritatea Ministerului Apărării” ar trebui sa fie acordarea salariilor confor LEGII!!!!

 2. Bure Bista says:

  O gluma buna: CSAT si deciziile rapide. cat despre ministru incearca sa-si perie imaginea sifonata de incapacitatea de a proteja intersele Armatei si a oamenilor acesteia.

  Parca se semnase un contract pentru avioane de transport ce se mai intampla? Sau trebuie sa cada Herculesul ce duce militarii prin Afganistan si Irak ca sa intre pe rol contractul.

  De fapt cam totul se rezolva cu heirupul (adica reactiv ca sa citez un clasic in viata) si nu planificat (adica preventiv dupa acelasi clasic).

  Atentie aviatorilor se termina apa sfintita pentru Hercules si atunci… . Oare dl Stanciu nu vede? Sau el vede strategic. Adica pierderi planificate.

 3. Schwartzkopff says:

  Schimbati naibii prioritatea aia ca va faceti da c… in toata lumea!!

 4. alex says:

  a propos de ideea cu F-16 vechi acum, urmate de JSF (F-35) – cred ca ar fi interesant de vazut ce se intampla si cu JSF – chiar crede cineva ca Romania ar putea sa cumpere si sa opereze un avion stealth – la costurile astronomice care se anunta?

  Danemarca, unul din parteneri, a iesit oficial din proiect datorita costurilor scapate de sub control:

  http://www.cphpost.dk/news/national/88-national/48516-fighter-jet-contract-goes-down.html

  Israel s-ar putea reoritenta catre F-18.
  http://www.upi.com/Business_News/Security-Industry/2010/03/05/Two-year-F-35-production-delay-hits-Israel/UPI-48011267809100/

  si articol NY Times:
  http://www.nytimes.com/2010/03/12/business/12plane.html