Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Insurecţia libiană a capturat aeroportul din Misrata

În urma unor lupte violente cu forţele loiale colonelului libian Muammar Gaddafi, insurecţia libiană a capturat aeroportul din Misrata, un obiectiv-cheie din vestul Libiei.

Miercuri 11 mai, forţele pro-Gaddafi au părăsit zona aeroportului, abandonându-şi tancurile, care au fost incendiate de insurgenţi.
Forţele rebele au confiscat aproximativ 40 de rachete de tip Grad de la trupele guvernamentale, ale căror tiruri, cu obuze de mortier, au rănit 13 dintre rebeli.
Un reprezentant al Consiliului Naţional de Tranziţie (CNT), organul suprem al insurecţiei libiene, cu baza la Benghazi, a confirmat preluarea de către insurgenţi a controlului aeroportului din Misrata (150 kilometri de Tripoli).

Şeful unei organizaţii libiene pentru drepturile omului, care a sosit de curând de la Misrata, a indicat la Benghazi că minimum 1.000 de persoane şi-au pierdut viaţa şi cel puţin 3.000 au fost rănite, în ultima perioadă, în confruntările produse în oraşul-port libian, conform Xinhua.

La începutul lunii, în urma unei ofensive violente, trupele lui Gaddafi au preluat de la insurgenţi controlul asupra oraşului Misrata, al treilea ca mărime din Libia.

sursa: AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.