Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Insurgenţa din Afganistan este în creştere

Comandantul ISAF din Afganistan, generalul american Stanley McChrystal, a declarat în cadrul unei conferinţe susţinute la Londra la Institutul Internaţional pentru Studii Strategice, ca insurgenţa din Afganistan este în creştere, iar succesul campaniei militare din această ţară nu poate fi considerat ca fiind automat.

Stanley McChrystal a descris situaţia din Afganistan ca fiind gravă. “Nici succesul, nici eşecul, nu pot fi considerate automate”, a declarat în timpul discursului susţinut la Londra.

Generalul american a spus că misiunea sa ar putea eşua în cazul în care nu va primi trupele suplimentare solicitate.

“Este un teren complex şi dificil, atât în ceea ce priveşte pământul, cât şi oamenii. Este vorba despre o societate tribală cu o cultură foarte diferită de ceea ce ştiu majoritatea dintre noi”.

“Nu-i iau în considerare pe cei care simplifică problema sau care vin şi spun “asta trebuie să faci”, pentru că ei habar nu au despre complexitatea provocării cu care ne confruntăm”, a explicat oficialul.

“În Afganistan lucrurile sunt rareori aşa cum par, iar rezultatele acţiunilor noastre, indiferent cât de bune ne-ar fi intenţiile, sunt de regulă diferite de cele aşteptate”, a subliniat McChrystal.

Preşedintele american Barack Obama s-a consultat cu consilierii săi despre situaţia din Afganistan, însă se aşteaptă ca decizia sa finală cu privire la suplimentarea trupelor să nu vină mai devreme de câteva săptămâni.

Forţa pe care o conduce numărând în prezent de aproximativ 100.000 de militari, dintre care peste 60.000 de americani.

sursa: AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.