Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Întâlnire bilaterală ministrul Apărării naţionale – directorul executiv al Agenţiei Europene de Apărare

Intalnire-Motoc-directorul-executiv-EDA-foto-mapn

Intalnire Motoc-directorul-executiv al EDA-foto MApN

Pe 3 octombrie, ministrul Apărării naţionale, Mihnea Motoc, l-a primit pe directorul executiv al Agenţiei Europene de Apărare (EDA), Jorge Domecq. Pe agenda discuţiilor s-au aflat următoarele subiecte:
– rolul EDA în procesul de implementare a strategiei, cu accent pe dezvoltarea capabilităţilor,
– identificarea acţiunilor strategice-cheie,
– consolidarea industriei europene de apărare,
– implicarea Ministerului Apărării Naţionale în proiectele derulate sub egida EDA.

“Pe parcursul întâlnirii, ministrul Mihnea Motoc a subliniat sprijinul României pentru consolidarea Politicii de Securitate şi Apărare a UE şi pentru un rol activ al Agenţiei în sprijinirea statelor membre pentru dezvoltarea unor capabilităţi militare robuste. De asemenea, au fost evidenţiate proiectele de cooperare multinaţională promovate în cadrul iniţiativei de dezvoltare şi utilizare în comun a capabilităţilor (Pooling and Sharing)”, potrivit unui comunicat al MApN.

Sursa: comunicat MApN

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.