Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Întâlnire între Putin şi spionii ruşi prinşi de americani

Ca într-un film de spionaj (de “doi bani”), aventura mediatică a spionilor ruşi prinşi de americani continuă cu serialul “Întâlnire cu cel mai puternic om al Rusiei”, adică Putin.

Cum era şi normal, premierul rus Vladimir Putin, nu a criticat incompetenţa agenţilor ci le-a prezis o viaţă interesantă şi strălucitoare. Depinde ce înţelege fiecare din asta.

Mai mult Putin a specificat că în cursul întâlnirii “au cântat cântece patriotice acompaniaţi de muzică live şi au discutat despre viaţă”.

“Sunt sigur că vor lucra în locuri decente şi că vor avea o viaţă interesantă şi strălucitoare”, a declarat Putin, într-o conferinţă de presă susţinută în timpul unei vizite în Ucraina.

Pentru a le acoperi incompetenţa Putin a afirmat în timpul conferinţei de presă că reţeaua de agenţi ruşi a fost descoperită ca urmare a unei trădări. “Aşa cum am mai spus, acest (scandal de spionaj) a apărut ca rezultat al trădării. Ei (trădătorii) sfârşesc întotdeauna rău, cu băutură sau droguri”, a spus el, adăugând că ştie numele trădătorilor.

El a refuzat însă să răspundă întrebărilor privind eventualele măsuri pe care le va lua Rusia împotriva acestora, afirmând că serviciile secrete sunt guvernate de propriile legi şi ele sunt cele care trebuie să rezolve aceste probleme.

Putin, fost ofiţer KBG cu experienţă în activitatea în străinătate, a spus că viaţa de spion este foarte dură. “Imaginaţi-vă, trebuie să ştie o limbă străină ca şi cum ar fi a lor, să gândească şi să vorbească în acea limbă, să îndeplinească misiuni în interesul ţării natale timp de mulţi ani, fără a putea conta pe imunitatea diplomatică”, a spus el.

Premierul rus a adăugat că superiorii celor zece şi experţii urmează să realizeze o analiză amplă a activităţii lor. Surse din serviciile ruse de informaţii au afirmat că agenţii vor trece prin teste cu detectorul de minciuni în cadrul evaluării performanţei lor profesionale.

Conform Departamentului american al Justiţiei, spionii deportaţi activau în Statele Unite din anii ’90, însă agenţii FBI le monitorizau de mai mulţi ani activitatea. Autorităţile americane declară că agenţii ruşi nu au reuşit să fure informaţii secrete şi au folosit surse de presă pentru a le transmite informaţii superiorilor lor de la Moscova.

sursa: RIA Novosti

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.