Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Întâlnire israeliano-turcă

Ministrul de externe israelian Tzipi Livni şi omologul său turc, Ali Babacan, s-au întâlnit la recent încheiata reuniune NATO de la Bruxelles. În cadrul discuţiilor purtate, cei doi au încercat să găsească modalităţi prin care “să aplaneze” diferendumul provocat de recenta ofensivă israeliană în Fâşia Gaza.

Această întâlnire bilaterală este cea mai importantă de la ofensiva israeliană de anvergură în Gaza, desfăşurată în perioada decembrie 2008 – ianuarie 2009.

“Relaţiile (n.r. dintre ţările noastre) s-au normalizat” a declarat şefa diplomaţiei israeliene, Tzipi Livni la încheierea întâlnirii.

Importanţa relaţiilor strategice dintre cele două ţări s-a aflat în centrul acestor convorbiri şi s-a convenit că vor fi continuate consultările la toate nivelurile .

La sfârşitul lunii februarie, Şeful Statului Major al Armatei Israeliene, Gabi Ashkenazy, a prezentat scuze din partea armatei, în urma declaraţiilor unui ofiţer superior israelian care a făcut aluzii la situaţia armenilor şi kurzilor.

sursa: RADOR

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Întâlnire israeliano-turcă”

  1. DE CE BAL says:

    Intalnire necesara, de vreme ce, in subsidiar, Turcia nu are nici o simpatie pentru actuala conducere a …Iranului. Iar israelienii stiu ca nu este cazul sa provoace orgoliul elitei militare turce, intr-un moment cand par tot mai hotarati sa treaca la o lovitura aeriana disuasiva, contra instalatiilor nucleare iraniene. Masura care nu ar displace deloc generalilor turci.