Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Întâlnire militară bilaterală româno-muntenegreană

Dusa si Igor Lukšić. foto MapNRecent, mai exact, în urmă cu o zi, sediul MApN-ului a găzduit întîlnirea oficială dintre ministrul Apărării naţionale, Mircea Duşa, şi viceprim-ministrul şi ministru Afacerilor externe şi integrării europene din Muntenegru, Igor Lukšić.

Cel din urmă a efectuat o vizită oficială în România.

Subiectele aflate pe agenda celor doi oficiali au vizat domeniul cooperării regionale, cu accent pe cooperarea militară bilaterală, aspecte legate de conturarea noii posturi a NATO, în contextul încheierii misiunii ISAF în Afganistan.

“Mircea Duşa a exprimat disponibilitatea ţării noastre de a intensifica dialogul politico-militar între cele două ţări şi a apreciat modul constructiv în care Muntenegru participă la dezvoltarea proiectelor din cadrul iniţiativei de cooperare regională Procesul Reuniunilor Miniştrilor Apărării din Sud-Estul Europei (SEDM), a cărei preşedinţie a fost preluată de ţara noastră în anul 2013, împreună cu cea a Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP)”, potrivit unui comunicat de presă al MApN.

“Apreciem realizările obţinute de Muntenegru în procesul de reformă pe calea integrării euroatlantice şi contribuţia constantă în cadrul ISAF, la operaţiunile conduse de NATO, precum şi disponibilitatea de a contribui la misiunea de instruire, consiliere şi asistenţă post-ISAF”, a declarat ministrul Duşa.

Totodată, DUşa a subliniat faptul că “România este un susţinător al aspiraţiilor de integrare europeană şi euroatlantică ale Muntenegru”.

Sursa: comunicat de presă al MApN

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Întâlnire militară bilaterală româno-muntenegreană”

  1. szilard says:

    S-au intalnit 2(pampalai) impotenti sa faca dialog.,…