Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Întâlnire româno-americană la Bucureşti

Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, s-a întâlnit pe 1 iunie cu Michael Turner, membru al Congresului SUA. Cu acest prilej cei doi oficiali au discutat despre cooperarea în domeniul apărării în cadrul Parteneriatului strategic şi despre Sistemul de apărare antirachetă “Aegis Ashore” de la Deveselu.
“Discuţiile dintre cei doi oficiali s-au axat pe aspecte privind cooperarea în domeniul apărării dintre Statele Unite ale Americii şi România în cadrul Parteneriatului strategic bilateral, precum şi eforturile comune în context aliat, în vederea pregătirii Summitului NATO de la Varşovia, potrivit unui comunicat al MApN.

Pe agenda discuţiilor s-au mai aflat următoarele subiecte:evoluţiile complexe de securitate din mediul regional,necesitatea întăririi posturii de apărare şi descurajare a NATO împotriva ameninţărilor şi riscurilor de orice natură la adresa securităţii aliate”.

Ministrul Motoc a exprimat aprecierea pentru nivelul excelent de cooperare militară dintre cele două state şi angajamentul solid al SUA în vederea creşterii prezenţei americane în statele aliate de la frontiera estică a NATO, prin implementarea Iniţiativei de Reasigurare Europeană şi în cadrul Operaţiei Atlantic Resolve, potrivit MApN.

Motoc a subliniat importanţa strategică a Mării Negre pentru securitatea regională şi euro-atlantică şi necesitatea focalizării eforturilor aliate în această direcţie. În acest context, cei doi oficiali au abordat iniţiative concrete de întărire a prezenţei aliate pe întregul flanc estic al NATO, în perspectiva Summitului de la Varşovia, arată sursa citată.

Congressman-ul american a evocat contribuţia substanţială a României în cadrul parteneriatului bilateral şi în contextul aliat la dezvoltarea arhitecturii Sistemului de apărare antirachetă Aegis Ashore de la Deveselu şi a exprimat aprecierea pentru contribuţia semnificativă pe care o are ţara noastră la misiunea Resolute Support din Afganistan, precum şi în cadrul Coaliţiei Internaţionale anti-ISIL, mai menţionează MApN.

Michael Turner este membru al Congresului SUA, copreşedinte al Grupului de Prietenie cu România (Romanian Caucus) din Congresul SUA şi preşedinte al Adunării Parlamentare a NATO.

Sursa: comunicat de presă al MApN

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.