Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Întâlnirea oficială Duşa – Secretarul General al NATO, la Bucureşti

Întalnire Secretarul general al NATO cu ministrul Apărării. foto V. CiobarcaÎn urmă cu o zi, pe 16 mai, ministrul Apărării naţionale, Mircea Duşa, s-a întâlnit cu Secretarul general al NATO,Anders Fogh Rasmussen. Întrevederea s-a desfăşurat într-o atmosferă cordială.
Mircea Duşa a mulţumit Secretarului general al NATO pentru activitatea desfăşurată de acesta în cadrul Alianţei Nord-Atlantice, considerând că “leadership-ul demonstrat de Anders Fogh Rasmussen pe parcursul celor cinci ani de mandat a avut un un impact pozitiv asupra NATO”.

La rândul său, Secretarul general al Alianţei a mulţumit ministrului Apărării naţionale pentru creşterea bugetului MApN, subliniind faptul că “România a înţeles necesitatea asigurării finanţării corespunzătoare a segmentului de apărare”.

În fapt, acesta a fost unul dintre subiectele aflate pe agenda discuţiilor dintre cei doi oficiali. Mircea Duşa a reafirmat angajamentul Guvernului României pentru suplimentarea fondurilor instituţiei, în vederea modernizării şi dotării Armatei României, potrivit unui comunicat al MApN.

Pe agenda întâlnirii s-a aflat şi analiza situaţiei de securitate din regiune. Secretarul general a adus în discuţie temele aflate pe agenda Reuniunii Consiliului Nord-Atlantic în formatul miniştrilor apărării, ce se va desfăşura la Bruxelles în zilele de 3 şi 4 iunie, apreciind faptul că acest eveniment va fi etapa preliminară de pregătire a Summit-ului din luna septembrie a acestui an, din Ţara Galilor.

“Proiectul pe care îl susţin, necesitatea amplasării unor baze ale NATO în flancul estic al Alianţei, este un plan ambiţios pe care îl vom discuta în cadrul Summit-ului, unde vom lua decizii despre măsurile pe termen lung necesare pentru a întări apărarea colectivă. Apărarea colectivă rămâne misiunea principală a NATO”.

Cei doi oficiali au abordat, de asemenea, teme legate de participarea României la viitoarele operaţii ale NATO, de sistemele de securitate maritimă şi aeriană, dar şi de sistemul de apărare antirachetă.

 

Sursa: comunicat de presă al MApN

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

12 Responses to “Întâlnirea oficială Duşa – Secretarul General al NATO, la Bucureşti”

 1. nebunul satului says:

  S-au pupat unul pe altul pe portofel fiecare crezand ca il pacaleste pe celalalt.Al nostru l-a aburit cu banii pe care armata noastra amarata ii va primii in viitor [pentru armament aruncat si casat contra comisioane grase vezi F-16 ,fregatele etc ] iar ala de la NATO cu garantiile de securitate [punctul 5]care nu fac doi bani in cazul unui atac rusesc din interior [vezi coloana rusa a UDMR ] .

 2. ROBERT HORVATH SUA says:

  SINDROMUL BOCANCUL GAURIT !
  DUSA :
  „Concepţia de înzestrare cu sisteme şi echipamente majore a armatei romane elaborată de Ministerul Apărării, recunoaşte că 99 % la sută din echipamentele militare au resursa de viaţă depăşită.
  Secretarul general al NATO,Anders Fogh Rasmussen :
  I-a replicat :
  Trebuie sa ajungeti la 100%.

  Întrevederea s-a desfăşurat într-o atmosferă cordială.

 3. nebunul satului says:

  Primul comentariu bun si logic de cand parazitezi site-ul asta.

 4. ROBERT HORVATH SUA says:

  Povestea fregatelor T22 cumparate din Marea Britanie la suprapret nu cred ca mai trebuie sa o descriu, ingrijorator fiind faptul ca nici pana in prezent nu s-a facut echiparea lor cu armamentul nou necesar: radare, sonar, sisteme antisubmarin, sisteme de rachete AA si nava-nava. Singurul fapt demn de mentionat este inzestrarea lor cu elicopterele Puma Naval si comisionu de 250.000 comision pentru presedintele
  Basescu.
  Cititi in curand o analiza pe blogul
  INTALNIERE CU DAN VOICULESCU .

  LA PUSCARIE !

 5. ROBERT HORVATH SUA says:

  MIRCEA DUSA FOST VICE PRIMAR LA TOPLITA !

  INTREBARE : CE LEGATURA ARE ACEATA NULITATE CU ARMATA ?

 6. ursu says:

  “INTREBARE : CE LEGATURA ARE ACEATA NULITATE CU ARMATA ?”

  Raspuns: Aceeasi legatura pe care o ai tu cu “cinematografia”, zugrav de wc-uri ce esti.

 7. F-35 un cacat pe bat, cu coada lui care se apleaca in jos la decolare si cu milioane de piese in miscare si de reparat,
  Nu o sa reziste nici la 100 de decolari,
  XF-32(decolare ca la Harrier) era o capodopera, dar americanii au ales ce e mai prost.
  Acum cica costa mai mult proiectul…tarile care au contribuit ar trebui sa ceara banii inapoi sau confiscarea banilor americani de unde ar fi ei de la anmericani !!!

 8. Dovada ca si la americani exista coruptie…
  XF-32 e minunat…

 9. nebunul satului says:

  Am ras cu lacrimi.Pai cine crezi tu ca a invental cuvantul ”lobby”cea mai inalta forma de coruptie ?

 10. Adica F-35 e pentru prosti !
  Tarile destepte i-si dezvolta propriul avion !

 11. nebunul satului says:

  Romania exista pentru US si Boulean, caricatura care tine loc de ministru de externe al Romaniei spunea ca a discutat despre necesitatea numirii unui ambasador la Bucuresti si ca asta nu tine decat de cat de procedurile complicate ale administratiei US. In fapt, americanii nu au nevoie sa numeasca un ambasador intr-o tara care si-a predat suveranitatea nationala administratiei lor. Insarcinatul cu afaceri Butcher tine loc de ambasador si are toata administratia statului roman la degetul mic. Ce mesaj cu o simbolistica mai puternica pot transmite americanii intregii lumi in privinta Romaniei decat sa o lase atata timp sluga supusa fara macar un ambasador acreditat la Bucuresti. Este normal, relatii la nivel de ambasade se stabilesc intre state suverane, in schimb, metropola numeste un intendent pentru dominioane si acesta cheama la ordin si dojeneste public orice functionar mai rasarit care-si ia nasul la purtare, cum a facut Butcher cu un procuror.

 12. firicel says:

  Bineinteles ca dusa nu are legatura cu armata, e mare politician si se pricepe mult la armata … lasa ca si danila tot timpul tace … unul este politruc celalat un tacut ca sa nu spun altfel …
  Ce imi este prietenia cu americanii, ce imi este prietenia cu rusii sau cu nemtii, cauta toti colonii…
  si avem niste conducatori sa nu mai avem parte de ei … sa plece in vizita la putin si rogozin sau la angelica merkel sau … un de vor ei … desi nu ii primeste nimeni …