Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Retrageri şi numiri în funcţii la CIA

Directorul adjunct al CIA, Stephen R. Kappes, a anunţat că se va retrage din funcţie.

Kappes, un fost puşcaş marin care a lucrat de-a lungul carierei sale sub acoperire în Moscova, Islamabad, Pakistan şi în Germania, unde a adunat informaţii despre Iran, a fost primul agent secret care a devenit director adjunc al CIA, după începutul anilor ’80. Acesta a renunţat la pensie în 2006 pentru a ridica moralul lucrătorilor agenţiei american de informaţii,

În ultimii ani, Kappes a fost criticat de organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului, care cer lămuriri în legătură cu rolul său în pogramul CIA de detenţie şi interogare a suspecţilor de terorism, precum şi în extrădările extraordinare.

Directorul CIA, Leon E. Panetta, a anunţat că Michael Morell, şeful direcţiei de analiză a agenţiei, îi va urma în funcţie lui Kappes.

sursa: Deutsche Welle

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.