Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Intelligence de dragul intelligence?

Potrivit The Times, serviciul de contrainformaţii britanic, MI5,  ştia că teroristul din cursa Amsterdam-Detroit, Umar Farouk Abdulmutallab, avea legături cu extremiştii musulmani.

Serviciile secrete britanice ştiau de trei ani că nigerianul Umar Farouk Abdulmutallab luase legătura în repetate rânduri cu extremiştii musulmani din Marea Britanie.

Conform oficialităţilor, MI5 îi supraveghea deja pe extremiştii contactaţi de atacator în perioada studiilor sale la University College din Londra.

Aceste aspecte nu au fost comunicate la timp oficialităţilor americane, fapt ce va ridica semne de întrebare asupra erorilor şi ineficacităţii serviciilor de informaţii.

sursa: The Times

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.