Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Forţele de securitate kuweitiene au anihilat 3 celule teroriste DAESH

politisti kuveitieni. foto aljazeera

politisti kuveitieni. foto aljazeera

Potrivit unei declaraţii date de ministrul de Interne kuweitian, forţele de securitate au neutralizat 3 celule teroriste DAESH, care se pregăteau să execute atacuri pe teritoriul ţării sale.
În timpul operaţiunilor, 5 cetăţeni kuweitieni au fost arestaţi, toţi recunoscând că sunt membri ai grupării teroriste Daesh.

În declaraţie se precizează că Poliţia caută în continuare câteva persoane suspectate că ar fi sprijinit aceste celule teroriste.

Unul dintre cei arestaţi, un tânăr de 18 ani, Talal Raja, a mărturisit că plănuia două atacuri, la sfârşitul lunii de Ramadan, asupra unei moschei şiite şi a unei clădiri guvernamentale.

A doua celulă teroristă era compusă din membrii unei familii – mamă şi fiul ei – care, iniţial, au fost arestaţi în Siria, dar au fost trimişi înapoi în Kuweit. Fiul ei s-a alăturat grupării Daesh după ce fratele său a fost ucis în timp ce lupta alături de grupul terorist în Irak.

A treia celulă era compusă din 2 cetăţeni kuweitieni, unul dintre ei fiind chiar poliţist. În momentul arestării sale, acesta din urmă avea asupra sa 2 arme Kalashnikov şi muniţie diversă.

Aceste operaţiuni au loc la un an după explozia unei moschei şiite, provocată de un terorist saudit care avea legături cu Daesh. În urma acelui atac, 26 de persoane şi-au pierdut viaţa.
Sursa ştirii: PressTV

 

Mihai Corb

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.