Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Coreea de Nord a lansat două rachete cu rază scurtă de acţiune

Coreea de Nord a lansat  două rachete cu rază scurtă de acţiune, în dimineaţa zilei de 3 martie. Această lansare are loc la patru zile distanţă de o primă serie de tiruri.
Anunţul a fost făcut de un purtător de cuvânt al Ministerului sud-coreean al Apărării, citat de AFP.

“Cele două rachete au urmat o traiectorie de peste 500 de kilometri”, a adăugat acest purtător de cuvânt pentru AFP. Ele au fost lansate în direcţia Mării Japoniei de pe coasta de est a Coreei de Nord.

Joi, alte patru rachete Scud cu rază scurtă de acţiune au fost lansate, după iniţierea unor manevre militare comune anuale, desfăşurate de Coreea de Sud şi Statele Unite.

După raza de acţiune a rachetelor lansate luni se pare că acestea sunt similare celor Scud, lansate săptmâna trecută. Rachetele Scud au rază scurtă de acţiune cuprinsă între 300 şi 800 de kilometri. Acestea pot atinge orice ţintă din Coreea de Sud.

Nord-coreenii au mai recurs şi în trecut la astfel de tiruri pentru a-şi manifesta nemulţumirea faţă de manevrele militare comune,desfăşurate de Coreea de Sud şi Statele Unite.

Sursa: AFP, MEDIAFAX

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.