Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Americanii au testat cu succes sistemul antirachetă Aegis de tip terestru

sistem antirachetă Aegis de tip terestru. foto rfiSUA au declarat că au efectuat cu succes un prim test al sistemului antirachetă Aegis de tip terestru. Anunţul a fost făcut de Departamentul american al Apărării într-un comunicat, citat de MEDIAFAX.
În cadrul testului a fost utilizată o rachetă de tip SM-3 IB care a interceptat ţinta ce fusese propusă.

Sistemele testate sunt cele care vor fi utilizate în proiectul “Abordare adaptivă etapizată”, care prevede instalarea unor elemente antirachetă în România, până în 2015, şi în Polonia, până în 2018.

Departamentul american al Apărării a anunţat încă pe 1 februarie că “va efectua studii privind impactul asupra mediului pentru eventuala construire a patru sisteme terestre antirachetă pe Coasta de Est a Statelor Unite, pe fondul recomandărilor de reconfigurare a dispozitivului de apărare”.

Studiile privind impactul asupra mediului vor dura aproximativ 24 de luni, iar decizia privind construirea sistemelor antirachetă va fi luată în funcţie de rezultate. Cele patru locaţii propuse sunt Fort Drum (statul New York), poligonul naval SERE (Portsmouth, statul Maine), Baza Ravenna (Ohio) şi Baza Custer (statul Michigan).

Sistemul american de apărare antirachetă operează cu interceptoare terestre (fixe şi mobile) şi maritime, capabile să lanseze rachete pentru interceptarea unor dispozitive cu rază scurtă, medie şi lungă de acţiune înainte de a intra în spaţiul aerian şi în zona teritorială a Statelor Unite.

Cel puţin 13 sisteme terestre de interceptare antirachetă există pe Coasta de Vest a SUA, la Fort Greely şi Vandenberg.

Sistemul Aegis, instalat pe nave militare sau pe platforme maritime, are rolul de a intercepta rachete cu rază scurtă şi medie de acţiune.

În prezent, există cel puţin 24 de sisteme Aegis instalate pe nave militare americane, majoritatea patrulând în Oceanul Pacific.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Americanii au testat cu succes sistemul antirachetă Aegis de tip terestru”

  1. nebunul satului says:

    Nu comentam ca e inutil ,Cenzura fara rusine….