Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Intervenţia în direct a lui Traian Băsescu la emisiunea “Ştirile serii” de la RTV

Traian BasescuPoate că unii dintre cititori au urmărit în direct intervenţia preşedintelui Traian Băsescu, la postul de televiziune România TV, în emisiunea “Ştirile Serii”.Poate, alţii, nu. Pentru cei care nu avut oportunitatea de a viziona emisiunea, vă reproducem pasaje din  intervenţia lui Traian Băsescu la RTV.
Primul luat la ţintă a fost jurnalistul Florin Iaru.
“Am intervenit pentru că dezbaterea cu privire la armată mă obligă să corectez informaţiile tendenţioase, greşite sau voit deformate. Domnul Iaru era supărat că armata română are 400 de generali. Când o să fiţi şeful CSAT, să spuneţi câţi generali sunt! Deocamdată abţineţi-vă!”, i-a spus şeful statului jurnalistului aflat în studioul România TV.

Armata română are o cifră de generali care începe cu 90. Sunt generali cu o stea, până la trei stele, sunt comandanţi de divizii sau ataşaţi în afara ţării şi restul sunt în trupele operative sau în justiţia militară“, a mai specificat apoi preşedintele Băsescu.

Următorul luat în vizor a fost colonelul în rezervă, Valeriu Pricină.

Am responsabilitatea termenilor şi oricât ar veni în studiouri alde domnul Pricină sau mai ştiu eu ce ziarist, nu poate să formuleze adevărurile despre armată, aşa cum eu le ştiu din rapoartele armatei. Armata română are numărul de generali în deplin acord cu numărul de militari pe care îl are. Armata română este organizată după standarde NATO, iar toţi generalii despre care vorbim din comandamentele de armă şi de la Statul Major General sunt oameni care au participat la reformarea armatei, iar îndepărtarea lor peste noapte este o greşeală. (…) Uitaţi de generali ca domnul Pricină şi domnul Dogaru (Mircea Dogaru, n.r.), care au făcut armata la munci agricole. Nu mai faceţi pe strategul militar, domnule Pricină. Armata o s-o apăr pentru că este o armată modernă, chiar dacă, vă dau dreptate domnule Pricină, nu are dotările necesare; dar nu preşedintele aprobă bugetul. Şi eu aş fi vrut să aibă armata română avioane F16, dar atât a putut ţara până acum. Nu mai consideraţi armata NATO de astăzi ca fiind armata de la munci agricole de dinainte de revoluţie“, a menţionat Traian Băsescu în continuare.

Traian Băsescu a fost rugat să comenteze motivele pentru care se vorbeşte adesea  despre “generalii lui Băsescu”.

Preşedintele a explicat că “nu cunoaşte decât trei generali din MApN: pe şeful Statului Major General, pe şeful Trupelor Terestre şi pe şeful Forţelor Navale”.

“Dezinformaţi precum respiraţi”, i-a spus colonelui în rezervă Valeriu Pricină şefului statului.

Mitul acesta se alimentează de la unul ca domnul Pricină, ca Dogaru, ca ziaristul vesel. Eu un singur lucru vreau să spun: eu nici nu beau nici bere, nici vin, nici whiskey cu generalii. Şi cu asta basta“, a mai spus Traian Băsescu.

Sursa: RTV

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

43 Responses to “Intervenţia în direct a lui Traian Băsescu la emisiunea “Ştirile serii” de la RTV”

 1. GENERAL VIITOR PENSIONAR says:

  Slabi consilieri are pe aceasta linie are…confunda specificul militar cu marinaria/ pirateria…dar ii trece. Si cati asteapta sa iasa la pensie anul asta!

 2. anonim says:

  ”Nu mai consideraţi armata NATO de astăzi ca fiind armata de la munci agricole de dinainte de revoluţie“, a menţionat Traian Băsescu în încheiere.

  Cea mai mare jignire posiba adusa de un ”comandant al armatei” rezervistilor Armatei Romane,

  Daca Romania au scos-o pe taraba si au facut-o praf, de ce nu si-ar permite sa balacareasca si ” armata de la munci agricole” care a construit ceva in tara asta pentru ca ei sa poata vinde si sa se inbogateasca.

  Decit sa ne tot jigneasca cu orice ocazie, mai bine o injectie si sa termine cu noi, ”armata de munci agricole”, Sa ramina Udrea, Cocos, Boc etc…

 3. anonim says:

  Continua bataia de joc a ”cdt,suprem” fata de”armata de munci agricole”, de Transfagarasan, de canal D-MN,de Casa Poporului, de constructii hidrotehnice, canale de irigatii,drumuri,cai ferate,constructii civile si multe altele
  Armata asta prapadita in viziunea presedintelui in comparatia cu actuala armata NATO i-a lasat in 89 o tara la cheie pe care au furat-o ca-n codru fara sa puna nimic in loc. Actuala armata NATO bate pasul de defilare in cazarma apoi serveste interesele CUI? pe banii romanilor cu logistica armatei de ”munci agricole”sau facuta cadou de interese ,neavind nici macar un general in ”teatrele de operatii”!!!!!!!!!!!
  Dupa ce a facut-o ciur cu pensiile ,nu scapa ocazia de a o batjocori mereu.
  Ma mirat faptul ca un cdt,suprem cunostea doar ”3-trei” generali MApn si dupa spusele lui nu-l cunostea pe seful Statului Major al Aviatie. Halal cdt.suprem. Nu ma mir deloc de ce am ajuns cu logistica unde am ajuns.
  Cred ca pe cei care ii cunoaste bine au primit din greu si logistica.
  Pina mai ieri ”plutonierul cu fundu pe bombe” era mai pretios decit ofiterul si generalul. Acum din interese meschine si-a schimbat brusc parea.
  Dar cel mai tare ma durut jignirea ”Armatei de munci agricole” lucru sesizat de putini pe aici.

 4. Unul care asteapta sa iasa anul asta says:

  Problema era ca unii vor sa se care mai repede din serviciu ..iar altul nu-i lasa…inca….ca are nevoie de ei (doar de unii nu de toti !) inca un an ….cat isi mai face de cap!

 5. LICĂ says:

  (Noiembrie 2009, aniversarea 150 ani SMG, inainte de alegeri…)
  Traian Băsescu vorbeşte:
  “Gata? Sîntem numai între noi? între noi bărbaţii? Domnilor generali, ofiţeri, subofiţeri, angajaţi civili ai Statului Major General vreau să vă spun doar două cuvinte, nu va dura mai mult de un minut.
  Ştiu de asemenea că sînt probleme cu asigurarea banilor pentru haine şi vreau să vă spun foarte deschis: la fel cum şi cu acele amînări de sporuri aş fi putut face o intervenţie care să reglementeze lucrurile pentru armată, sigur luînd bani din altă parte, defavorizînd altă categorie. N-am făcut acest lucru şi nici nu vreau să-l fac. Nu vreau să-l fac pentru că în mod cert ar fi campanie : armata în preajma alegerilor îşi primeste drepturile, preşedintele nu ştiu ce face… şi aş implica armata într-o dezbatere politică inutilă. Ce vă asigur însă e că imediat după alegeri, pînă în decembrie, în ianuarie veţi primi aceste drepturi restante.
  Şi mai este un lucru care mărturisc că ma deranjează: dezbaterile pe tema pensiilor militare. Sînt opinii diferite, unii spun că sînt militari în rezervă care pierd la pensie. Militari nu fac parte dintr-un sistem privilegiat de pensii, este un sistem de pensii militare, deci n-au de ce să se considere în zona privilegiaţilor. Ca atare, vă asigur că dacă acestă lege (va ajunge) într-o forma care pune sub semnul întrebări menţinerea pensiilor ofiţerilor în rezervă o voi trimite înapoi la Parlament pentru a fi discutată şi pusă în regulă. Nu exclud posibilitatea să cer revenirea la un sistem de pensii militare aşa cum sînt aproape în toate statele NATO. Deci în ceea ce priveşte sistemul de pensionare lucrurile încă sînt departe; e mai mult dezbatere decît realitate. (…) Pensiile militare nu pot fi afectate.
  Iar în zona cealaltă, cu cele şase zile vă rog să mă credeţi că am considerat că a forţa nota acum şi a pune armata în preajma alegerilor în situaţia de a fi reclamată că uite şi-a primit bani că are nevoie preşedintele de voturi, am vrut să evit o asemenea dezbatere, dar vă asigur că lucrurile vor fi rezolvate în ianuarie. Eu vă mulţumesc mult pentru înţelegere, vă spun încă o dată la mulţi ani de ziua SMG şi vă asigur de toată preţuirea mea pentru militari
  Eu am fost foarte reticent, destul de reticent cu avansările la gradul de general. În general am solicitat să fie comandanţi de unităţi şi oameni cu funcţii în Statul Major care să justifice gradul de general. Acum de 1 decembrie vor fi avansările normale la gradul de general. (…) Dacă sint ofiţeri care au fost în teatre, conduc acum unităţi sau au ajuns la a putea fi avansaţi la gradul de general vă rog să nu ezitaţi să faceţi propuneri dumneavostră (…) precum şi ofiţeri care sînt implicaţi în conducerea operativă a armatei.”
  SI TOTUSI LEGEA DE DESFIINTARE A PENSIILOR MILITARE DE STAT PENTRU MILITARII DE CARIERA, NR.164/2001, EMISA TOCMAI PENTRU ARMONIZAREA LEGISLATIVA A ROMANIEI CU CRITERIILE LEGILOR PENTRU SPATIUL SHENGEN AL SISTEMULUI “JUSTITIE, APARARE, AFACERI INTERNE”, ASUMATA DE STATUL ROMAN LA INTEGRAREA IN UE SI NATO SI ANIHILATA DE GUVERNAREA BASESCU/BOC.
  SI TARE MAI PLING CA OLANDEZII SI NEMTII SI ALTII SE OPUN ADMITERII NOASTRE IN SPATIUL SHENGEN DEOARECE ADUCEM “ATAC LA STATUL DE DREPT”.
  UNII CREDEAU CA E VORBA DE TRAIAN BASESCU, CA DOAR EL NU REPREZINTA STATUL DE DREPT, CI TOCMAI DEMOLATORUL SAU.

 6. Marlon Juvet says:

  Lică, vezi că ţi s-a mai atras atenţia – nu e nevoie să postezi acelaşi comentariu la toate articolele. E suficient la unul. Cel puţin la arhitectura acestui blog, cu ultimele comentarii rulându-se în partea dreaptă. De asemenea, încearcă să renunţi la a scrie cu majuscule, e obositor de urmărit şi e echivalentul online al ţipatului isteric. Să te rog să foloseşti şi diacritice nu îndrăznesc (deşi văd că le stâpâneşti atâta timp cât în nickname uzezi de ele şi de combinaţia majuscule- minuscule), încearcă măcar primele două. Mulţumesc anticipat.

 7. plano says:

  Cum, si astia au ascultat ca prostii fara sa-i traga o injuratura matrozului?
  Mare tupeu si nesimtire pe amaratul asta de pres!

 8. Gheo says:

  Nu ar fi fost mai simplu ca iniţiatorii acestui proiect de modificare a Legii statutului cadrelor militare, în loc să prevadă obligativitatea ca generalii, ofiţerii, maiştri militari şi subofiţerii să obţină aprobarea de la şeful instituţiei să rămână activi până la varsta de 60 de ani, să fi stipulat: ” după vârsta standard de pensionare de 55 (56) de ani, cadrele militare pot rămâne în activitate până la 60 de ani, în funcţie de starea de sănătate şi fizică”. În acest fel s-ar fi evitat orice presupunere că s-ar decapita armata şi în special corpul generalilor. Dacă s-ar dori ca sistemul să nu se blocheze, prin stagnarea pe funcţii a celor din vârful piramidei, ar trebui respectat acel atât de mult trâmbiţat management al carierei. In acest fel, i-ai vedea pe distinşii domni comandanţi (şefi) cum după termenul de 3 sau 4 ani ar aplica pentru alte funcţii, asistând în acest mod la o stare de emulaţie iar în cazul în care nu mai au loc…s-ar cere singuri la pensie.

 9. anonim says:

  Aici pelinga interesele cu generalii cel mai dureros este bataia de joc fata de rezervisti in primul rind apoi de armata in general.
  Lucru care ar trebui taxat de toti militarii cu bun simt.

 10. Relutu says:

  Atat timp cat nici un militar nu-i trage un sut in fund jegosului, acesta are tot dreptul sa se stearga la fund cu armata asa cum i se dicteaza de catre cei care l-au pus guvernator peste o tara de momai.

 11. gigimarga says:

  El comandante nu mai are scăpare! Şi-a pus nu generalii în cap ci pe toţi coloneii care sunt trecuţi în rezervă cu o pensie de mizerie după legea bocciului nr.263/2010! Singura soluţie este apariţia urgentă a noii legi a pensiilor militare de stat!

 12. LICĂ says:

  De azi ma declar maghiar ca am superimunitate

  21/03/2013
  Categorie: Guvernare, administrativ, Politica, Social.
  Destinatar: Ministerul de Externe, Ministerul de Interne, Ministerul de Justitie, Presedintele Romaniei

  Descrierea petitiei
  1001 motive pentru care e bine sa fi maghiar in ROMANIA si sa renunti la cetatenia romana :
  – poti fura in liniste si pace, precum Borbely Laszlo, Tamas Sandor, Raduly Robert, Antal Arpad, Olosz Gergely, Marko Attila, Borboly Csaba, Frunda Gyorgy si Verstoy Attila;
  – poti ucide oameni pe strada si sa nu patesti nimic, mai mult dupa aia esti si ales ca primar, ca Raduly Robert;
  – devii o “problema sensibila” si nu vei fi deranjat atunci cand instigi la ura, ii dai afara pe romani, ridici tot felul de steaguri – toate acestea fiind sanctionate de legislatia in vigoare – dar tie poate sa nu iti pese;
  – daca esti roman in Miercurea Ciuc trebuie sa cunosti obligatoriu limba maghiara, conform primarului;
  – autoritatile nu iti fac absolut nimic daca gresesti ca maghiar deoarece te bucuri de superimunitate;
  – poti arde dupa pofta inimii orice insemn oficial al statului roman si ti se face publicitate gratuita la televizor;
  – poti pretinde teritorii ale altor state, in baza unei false istorii, solicitand faramitarea Romaniei;
  PENTRU TOATE ACESTE MOTIVE HAI SA RENUNTAM IN MASA LA CETATENIA ROMANA PENTRU CA STATUL ROMAN A RENUNTAT DE MULT LA “MINORITATEA ROMANEASCA DIN HARGHITA SI COVASNA”.

  FacebookTwitterE-mail

  Autor: Eugen Pivniceru

 13. lute says:

  Atitudine marlaneasca…

 14. gigimarga says:

  Felicitări elevilor de liceu fiindcă au conştiinţa apartenenţei la neamul românesc! Ruşine trădătorilor de neam şi ţară care se află în funcţii supreme în stat şi care au văndut patria Budapestei!

 15. ROBERT HORVATH SUA says:

  S.O.S
  SE PARE CA ESTE O DIVERSIUNE. CONFORM DATELOR ACADEMIEI POPULATIA ROMA
  DEVINE MAJORITARA LA SFARSITUL DECENIULUI.
  SE PARE CA SINGURA SOLUTIE POLITICA ESTE O ALIANTA POLITICA ROMANO- MAGHIARA !
  NU ESTE O GLUMA ….
  IUBESC TIGANII….DAR NU CAND SUNT MAI MULTI !

 16. lute says:

  Tarziu! Ne-a luat-o matrozul inainte!

 17. anonim says:

  ”Nu mai consideraţi armata NATO de astăzi ca fiind armata de la munci agricole de dinainte de revoluţie“, a menţionat Traian Băsescu în încheiere.

  Cea mai mare jignire posiba adusa de un ”comandant al armatei” rezervistilor Armatei Romane,

  Daca Romania au scos-o pe taraba si au facut-o praf, de ce nu si-ar permite sa balacareasca si ” armata de la munci agricole,transfagarasan,canal D-MN, irigatii,drumuri,poduri,CFR,constructii hidrotehnice,constructii civile” care au realizat ceva in tara asta pentru ca ei sa poata fura si vinde si sa se imbogateasca peste noapte.

  Decit sa ne tot jigneasca cu orice ocazie, mai bine o injectie si sa termine cu noi, ”armata de munci agricole”. Sa ramina Udrea, Cocos, Popoviciu, Boc…si acolitii.

  Sa jefuiasca pina nu or mai avea ce. Cind nu va mai fi nimic de jefuit in parsivenia lor precis vor in stare sa-si vinda si mama si tata numai sa le mearga bine.

 18. rex says:

  Probabil in baza acestui principiu au facut boco-basistii discriminarea intre militari aplicind pentru cei ”NATO”rupti-n cur si fara tehnica HGS 1019 iar pentru prapaditii de la ” munci agricole” HG 1294 original.
  Initiatorii si ministrul Dusa nu au sesizat si aceasta discriminare pe linga cea cu generalii lu peste.
  Sau asta in loc sa o considere discriminare au considerat-o ”frauda”.

 19. Scanlan says:

  De vina suntem toti cei care am votat USL cu speranta ca promisiunea dreptatii pana la capat se va indeplini.Acum asa-zisul comandant-suprem isi bate joc de noi in continuare sub privirile ingaduitoare ale duetului comic Ponta&Antonescu si in baza actului de coabitare.Revenirea la legea pensiilor militare a fost o minciuna/promisiune strict electorala.Romania este o prada a politicienilor iresponsabili !

 20. Gheo says:

  Stimate domn, chiar nu ai pic de rusine de tot o tii langa cu discriminarea? Pe langa faptul ca nu cunosti bine limba romana, mai arunci si cu sageti otravite in stanga si in dreapta. Nu iti dai seama ca esti penibil?

 21. rex says:

  Si daca facem KOARCI intre secuie si roman si ce iese sa chiama la el Gheorghe ATTILA sau ATTILA Marioara. Atunci facem si liniste la Ardeal.

 22. Fane says:

  Diagnosticul medical pentru cel ce ne conduce tara este deosebit de grav si anume, schizofrenie paranoica. Am mai avut unul inainte cu acelasi diagnostic si stim cu totii ce a lasat in urma. Rog specialistii in medicina sa se pronunte in acest caz si sa confirme ceea ce poate vedea cu ochiul nespecialist orice muritor din aceasta tara. Trerziti-va oameni buni, ca acest bolnav nebun nu va pleca din functie pana nu ne termina completpe toti si nu va da si tara pe nimic altora [unguri, americani, nemti etc.] De ce nu reactioneaza ca un om normal la atrocitatile comise asupra romanilor din Covasna si Harghita, de ce de ce …..

 23. ROBERT HORVATH SUA says:

  General manglitor care lucreaza peste 60 de ani ….mai pe inserate.
  @Coreolone.
  Sfatul meu. Nu te uita niciodarta in oglinda. Risti sa vezi ca ai o mutra borata si paltonas rosu ….daca
  puteai sa-l furi. Tu numesti satra tanc ? Este o deosebire elementara de tehnologie. Din tanc este mai greu sa o iei la fuga…

 24. ROBERT HORVATH SUA says:

  @Gheo…minoritar rau de tot…..
  Exact. Chiar la tine m-am referit. De unde ai stiut ?

 25. Marlon Juvet says:

  Confuzia asta deliberată între numere şi categorii, ăia vorbeau de 400 de generali, Băse îi dădea tare cu doar 90 de generali la Armată, mie unul îmi aduce aminte de o altă confuzie semantică din asta, deliberată, atunci când cu “Nu l-am lovit nici în plex, nici cu pumnul în faţă”.

 26. Gheo says:

  Domnule RD, va rog sa-l aduceti la disciplina pe acest individ – Robert Horvath. Priviti si dv. cum peste tot, are nu are tangenta cu subiectul, posteaza numai texte jignitoare, pline de ura si chiar provocatoare. De ce nu vrea sa mute discutiile de acest gen pe blogul lui, daca are asa ceva?

 27. Marlon Juvet says:

  După cum spunea un clasic în viaţă: “It depends on what the meaning of the word ‘is’ is”.

 28. ROBERT HORVATH SUA says:

  @Gheo si alti patrioti de mucava…
  Nu am jignit niciodata pe nimeni. Raspund in schimb nimicitor pentru atacuri.
  Raspunderea mea este mai mare decat a altora. Eu reprezint Romania. Eu arborez steagul Romaniei. la expozitii in jur de lume si la premiera filmelor mele.
  Vezi dela ” Dali la Deva ”
  http://devagallery.com/
  Sau filmul cu care particip la Oscar…la categoria documentar..lung metraj
  http://vimeo.com/59523190
  Tu ce arborezi si unde ?

  PS Romanii si ungurii trebuie sa traiasca impreuna. Convine sau nu.
  Ce alternativa este….Iugoslavia.

 29. ROBERT HORVATH SUA says:

  Stimata Redactie
  Va rog publicati dreptul meu la replica.
  Opiniile mele despre relatia dintre unguri si romani le-am facut cunoscute,
  Poate niciodata nu au fost mai actuale. Asistam la un dans nebun pe un butoi de
  pulbere…..

  HUNGARIAN MANIFESTO-
  APEL ADRESAT CONCETATENILOR MAGHIARI, PENTRU A SE UNII CU ROMANII
  PENTRU A SALVA TARA DELA DEZASTRU, INAINTE DE A FI PREA TARZIU, PENTRU NOI TOTI!

  Am crezut intodeauna ca romanii si ungurii pot trai impreuna in pace. Inainte de revolutie
  dupa absolvirea facultatii, am lucrat la televiziune si la principalele studiouri de film din Romania.
  Intre operatorul de film Horvath si ceilalti cineasti nu am simtit nici o diferenta. Ne certam intre noi, dar uniti prin ura impotriva lui Ceausescu,….. am fost impreuna si frati.
  Acum cateva ore un fost coleg ma sunat la telefon si mi-a spus un mare
  adevar. ” fiecare om ,fiecare natiunile are bune si rele dar nimeni nu a indraznit sa spuna vreodata despre unguri ca sunt lasi sau lipsiti demnitate …..dar m-am inselat…… Voi prin alesii dumneavoastra mentineti la putere pe Basescu !
  Parlamentarii vostrii cu 6% din voturi sunteti principalii vinovati pentru razboiul care sa declarat nu numai impotriva romanilor ci impotriva tuturot cetatenilor acestei tari.
  Da domnilor maghiari peste capul vostru mafia maghiara si mafia romana si-a dat
  mana . Asa numita autonomie nu va izoleaza sau rezolva problemele. Bugetarului ungur ca si bugetarul roman i se reduce la fel salariul . Pensionarii din Tinutul Secuiesc au ajuns cersetori la fel ca romanii . Nu cred ca este vreo deosebire intre copilul maghiar sau copilul roman, care plange……. de foame. Cu ce va ajuta daca istoria se invata in limba maghiara, cat timp ce prezentul si genocidul indreptat impotriva tuturor se invata in limbajul hotilor , manelistilor si vanzatorilor de neam.?
  Desi unii nu vor sa recunoasca voi sunteti cei care, cu un curaj nebun ati aprins la Timisoara, flacara revolutiei din 1989. Din pacate flacara sa stins si prin alesii vostrii faceti azi jocul comunistilor si securistilor impotriva carora v-ati ridicat impreuna cu romanii.
  Am citit nu demult un articol scris de George Serban in care se spune ” Dragi compatrioti, dragi romani, fiti unguri! ”
  …..aratati acelasi curaj si demnitate macar pentru o zi. Pentruca mi-a crapat obrazul de rusine nu ramane decat sa intorc foaia si sa va spun Dragi compatrioti, dragi ungurii, fiti romani! Sau cu alte cuvinte unitiva ,asigurand nu nimai painea de toate zilelele , ci si viitorul copiilor vostrii !
  Citesc sau urmaresc pe micul ecran sute de mii de solutii , frectii la un picior de lemn de a iesi din criza si prapastie. Solutia este simpla si unica : Pe langa romani un milion de unguri pe strada!
  Acum cateva minute am citit si recitit de zeci de ori un articol extraordinar care se termina spunand RIDICĂ-TE GHEORGHE, RIDICĂ-TE, IOANE!
  Nu ramane decat sa extrapolez spunand:
  RIDICA-TE GHEORGHE , IOSCA, ION SI PISTA !!! RIDICAT-VA ODATA PENTRU NUMELE LUI DUMNEZEU ,,,,,,,,,
  Robert Horvath DEVA Cineast USA

 30. Anton says:

  Basescu, un vis urat, un cosmar de 10 ani pentru Romania! Va lasa in urma numai mizerii! Vor trece inca 10 ani ca societatea sa le indrepte si lumea sa-l uite! Politica aduce in varf si oameni de nimic! Basescu, un presedinte urat in tara si sprijinit de dusmanii tarii! Nici nu mai trebuie comentate zicerile basiste! Astazi ca un presedinte apolitic (aiurea), merge sa-si sustina “promovata” la conducera unui partid. Un amestec grosolan si anticonstitutional, in viata interna a unui partid! Ii doresc succes lui Blaga, desi stiu ca si el este obedient lui Basescu!

 31. gigimarga says:

  După ce a avut toată puterea în mănă (guvern, parlament, procuratură, CSM, ICCJ, CCR, mass-media) astăzi, la şedinţa de autoevaluare pentru perioada 2008-2012, el comandante constată că, norodul nu-l mai urmează ci îl urăşte pentru “binele” făcut! Toţi baştanii se întreabă cu ce au greşit de nu-l mai vor amărâţii!
  PDL-iştii nu pot să înţeleagă că au fost aleşi să facă bine poporului nu să-şi umple ei buzunare pentru 100 de ani de acum încolo! Nu vor să înţeleagă că a promis lapte şi miere şi au adus suferinţă! Dacă şi astăzi la bilanţ se va striga libertate înseamnă că mai sunt speranţe să ne îndreptăm ca popor, altfel nu!

 32. Relutu says:

  Parlamentul nu si-a terminat treaba cu suspendarea tradatorului si acesta batjocoraste in continuare poporul roman si armata sa.
  Cadrele militare disponibilizate, adica acei militari cu 20 de “anisori” au fost singurii militari responsabili care s-au opus fatis banditului, in timp ce “completii”armatei cu 30 de “AAAAAAAAAAAAANNNNNNIIIIIIII ! “la munci agricole” dupa zicerea iubitului lor sef care pe langa o fleica mai bunicica la o pensie asezonata cu “contributivitate”, le-a turnat continuu hardaul cu mizerii pe capul plecat, au stat ascunsi cu ciosvarta subsuoara ranjind precum cainii haitutiti la cei care l-au dat dracului de asa comandant suprem.
  De ce nu ati iesit in strada? AAAA! Aveti onoare! Halal onoare! V-o scoate pe ochi pe la televiziuni iubitul vostru “comandante” iar voi stati ascunsi in barloguri cu “contributivitatea” sub fund cu un ochi lingusitor si slugarnic la chiombalau si cu altul speriat si acuzator la cei care au simtul verticalitatii.
  Auzi ce adevar spune acest individ, cica acesti generali au facut reforma armatei si ei sunt “generatia NATO” . Asa este, acestia mult mai bine “formati” in vechiul regim, ne-au disponibilizat pe noi si au ramas ei lingandu-l pe chiombalaul care le da blazonul de reformisti si “nato-isti”. Ma refer doar la cei la care s-a referit si tradatorul si nicidecum la intregul corp.

 33. LoremIpsum says:

  Dragul meu Anton, esti un idealist, naravul se invata, dupa 23 de ani de la asa-zisa revolutie inca mai suferim din greu in urma mentalitatilor comuniste preluate de noua clasa de “capitalisti convinsi”. Mh, doar in 10 ani sa se schimbe ceva? Greu de crezut, iar daca tot vorbim de armata mimetismul este un factor hotarator in evolutia in cariera, ce sa se schimbe si cine sa o faca?

 34. ofiter pensionar says:

  Incep sa am teama de dinainte de 1989 cand nu vedeam nici o scapare de Ceausescu si regimul comunistilor! Deja de mai bine de 4-5 ani retraiesc cosmarul ca nu avem sanse…..asa pare ….nemuritorul presedinte actual si acolitii lui….mai periculosi decat inaitasii comunisti pentru ca au reusit si continua cu succes dezbinarea in randul “supusilor” pentru a elimina orice opozitie posibila ….

 35. anonim says:

  Asta in toata viata lui nu a invatat decat sa murdareasca cu zoaie tot ce nu este de acord cu el.Dupa ce pe timpul lui Ceausescu a dus-o ca un belfer acum ne invinuieste ca am fost fortati sa mergem la munci agricole.Trebuie sa fie pe undeva dosarul lui de turnator?Chiar nu-l poate gasi nimeni?Cine are interesul sa-l ascunda?

 36. gigimarga says:

  În sfârşit avem un preşedinte independent de piatra de moară!

 37. indisciplinatu says:

  Cand Armata era obligata de “partid” sa stranga recoltele de pe camp si sa construiasca fel de fel de obiective socio-economice, basescu se ocupa de bisnita de “partid” la Anvers, sub acoperire.
  Hai siktir, “bai acesta”-derbedeu nenorocit!!!! Ti-e ciuda ca n-ai pus mana aia a ta jegoasa pe conturile ceausestilor??? Ai transformat “jihadul” tau securistic in distrugerea acestui neam care te-a tinut in functii inalte si inainte si dupa ’90!!!
  Mizerabilule!!!

 38. Relutu says:

  Indisciplinatule, am inteles ce este el dar generalii aia acmrr-isti si toti multumitii cu contributivitatea care-l pupa-n fund pentru firimiturile aruncate in scarba, ce sunt?

 39. anonim says:

  Si tu ce faci acum linge blide? Lingi labele celor care au pus ghearele pe conturile securitatii? Spun secu, deoarece uriasele sume nu au fost niciodata ale dictatorului iar dupa dec 1989 la ele au avut acces securistii si in buna masura cei care au dat lovitura de palat. Asa incat, nu stiu care e mai mizerabil.

 40. indisciplinatu says:

  Remarca privind linsul blidelor nu are nicio legatura cu ceea ce am vrut sa spun, dar poate numai pentru tine, “anonimule”, are. Ma rog, daca o minima inteligenta nu-ti poate spune ca se platesc polite intre “actualii si fostii” purtatori de ochi albastri, pe spinarea noastra, nu pot sa te ajut…

 41. indisciplinatu says:

  Asta e o alta discutie…

 42. anonim says:

  Ce are sula cu prefectura?Era vorba de atitudinea marlaneasca a Esuatului ca nu USL-ul ne-a numit “armata de munci agricole”.

 43. cipriotis says:

  Din cate stiu, nici Dogaru, nici pricina nu sunt generali.
  Dar ce mai conteaza la un om care minte cum respira.
  Nu inteleg de ce ne mai uitam in gura acestui om.
  Daca un nebun de la Balaceanca spune ca este Napoleon ne apucam sa comentam pe tema asta?