Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Intrarea armatei siriene şi a forţelor de securitate în Banias s-a soldat cu 6 morţi

Siria - violenţe la Banias foto CNN

În urma desfăşurării de trupe sprijinite de tancuri şi de forţe de securitate în localitatea siriană Banias, 6 persoane au fost ucise mai multe fiind rănite.

Tiruri intense ale armatei erau auzite sâmbătă seara în oraşul Banias, potrivit unui militant pentru drepturile omului şi unui martor ocular, citaţi de AGERPRES.

Armata trăgea în patru sectoare ale oraşului, potrivit aceloraşi surse, care au adăugat că militarii procedau la blocarea cartierelor unul după altul şi serviciile de securitate pătrundeau apoi acolo făcând zeci de arestări. Potrivit martorului ocular, lunetiştii erau desfăşuraţi pe clădiri.

Sâmbătă după-amiaza, patru femei care demonstrau la intrarea localităţii Banias cerând eliberarea unor deţinuţi au fost ucise de membri ai forţelor de securitate, potrivit unui militant pentru drepturile omului. Un prim bilanţ era de trei manifestanţi ucişi.

Siria se confruntă de la mijlocul lunii martie cu o mişcare de contestare populară. Reprimarea acestor proteste a făcut deja peste 600 de morţi potrivit organizaţiilor pentru drepturile omului.

sursa: AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.