Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Întrevedere ministrul Apărării – oficiali americani şi ai NATO

Convorbiri bilaterale româno-americane. foto C.Ovreiu

Convorbiri bilaterale româno-americane. foto C.Ovreiu

Pe  28 octombrie, la sediul Ministerului Apărării Naţionale a avut loc o întrevedere cu oficiali americani şi ai NATO. Întrevederea a fost premergătoare ceremoniei ce a marcat începerea “lucrărilor principale de construcţie la Facilitatea de apărare antirachetă de la Deveselu”, se arată în comunicatul de presă al MApN.
Oaspeţii americani au fost întâmpinaţi de ministrul Duşa. Acesta a menţionat că această zi “este una deosebit de importantă, marcând începutul unei noi etape – cea finală – în derularea procesului de operaţionalizare a Bazei de la Deveselu”.

Duşa a subliniat importanţa parteneriatului strategic cu SUA.
“Parteneriatul Strategic dintre Statele Unite ale Americii şi România reprezintă una dintre direcţiile de acţiune fundamentale ale politicii externe şi de apărare a ţării noastre. Suntem recunoscători pentru sprijinul major acordat de SUA la nivelul cooperării militare bilaterale, relaţie pe care o apreciem ca fiind una bazată pe încredere”, a spus ministrul apărării naţionale.

Adjunctul Secretarului american al Apărării pentru politica de apărare, dr. James Miller, a mulţumit României pentru rolul important asumat în cadrul Parteneriatului Strategic.

La finalul întrevederii, ministrul Duşa a oferit oficialului american cea mai înaltă distincţie a MApN: “Emblema de Onoare a Armatei României, cu însemn de pace”, în semn de “înaltă apreciere pentru contribuţia remarcabilă adusă în procesul de implementare a Acordului dintre SUA şi România privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice”.Totodată, DUşa i-a mai dăruit un cadou simbolic, o sabie.

De asemenea, ministrul Duşa a oferit un cadou simbolic şi lui Frank Rose, asistentul secretarului de stat pentru politica spaţială şi de apărare.

La întâlnirea de la Ministerul Apărării Naţionale au mai participat secretarul general adjunct al NATO, ambasadorul Alexander Vershbow, şi asistentul Secretarului General al NATO pentru riscuri de securitate emergente, ambasadorul Sorin Ducaru.

Sursa: comunicat de presă al MApN

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

7 Responses to “Întrevedere ministrul Apărării – oficiali americani şi ai NATO”

 1. ioan says:

  Felicitari Armatei Romane si in mod special Domnului General Valeriu Nicut!…Chiar se crea o criza de sistem daca treceau generalii adevarati in rezerva.

 2. Gabi says:

  Care sunt aia adevarati..?.Aia care cumpara pe comisioane grase tehnica ruginita..?

 3. szilard says:

  Intrevederi or sa fie multe pe baza Deveselu, dar de ce nu se discuta de CARCASELE de F-16?, cind o sa vina?, cine le repara?, cine le modernizeaza?, PE CIT EUROI?,-
  -Da-va dracului, mai vreti si F-16 modernizate, dupa ce v-am dat SCUT(sabii laser nu stiti sa le manuiti, de aia nu va dam), E PLACEREA NOASTRA SA VA VEDEM CUM VA CHINUITI CU NISTE CARCASE DE F-16 !…(teapa cumplita, tocmai lui VLAD TEPES ???).

 4. Dan Aldea says:

  Se pot creste gaini de oua in carcasele alea de F-16 Blok 25 din 1982 toamna casate si de africani ..Cum se pot creste porci in nava aia casata de englezi si data romanilor la 100 de ori pretul fierului vechi..Ca armament nou canci..

 5. szilard says:

  Porci nu se pot creste in carcase de F-16, sa fim seriosi.
  DE CE NU AL LUAT F-!8 ???, cum cerea marele Iliescu !

 6. De ce nu se pot creste porci.. says:

  Da ce nu se pot creste porci.. Ilici kgb probabil ca vroia avioane de la rusi .Oricum nu avioane ruginite de muzeu ca F-16 ..

 7. Ghenosul says:

  Da de ce nu a negociat cu domnii din state sa se alinieze pesniile si soldele militarilor la fel ca la ei?