Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Iordania va permite SUA să antreneze forţe irakiene pe teritoriul său

Iordania va permite armatei americane să antreneze forţe irakiene pe teritoriul său, pentru a lupta împotriva insurgenţilor afiliaţi la Al-Qaida.
“Iordania a acceptat cererea SUA de a antrena forţe irakiene pe teritoriul său”, a declarat ministrul iordanian al informaţiei, Mohamed Momani, citat de AFP şi AGERPRES.

“Acest proiect se înscrie în cadrul cooperării permanente între Iordania, Irak şi SUA pentru combaterea terorismului în regiune”, a declarat oficialul de la Amman.

Declaraţiile ministrului iordanian intervin după ce un înalt responsabil american de la Pentagon a afirmat vineri pentru AFP, sub rezerva anonimatului, că “armata americană este gata să antreneze într-o ţară terţă forţe irakiene pentru misiuni anti-teroriste”.

Într-un interviu pentru Washington Post, premierul irakian Nouri al-Maliki declara că susţine acest proiect.

Premierul irakian, un şiit criticat pentru lipsa de deschidere faţă de celelalte confesiuni religioase din societatea irakiană, se confruntă în prezent cu pierderea controlului asupra unei părţi din provincia majoritar sunită al-Anbar învecinată cu Siria.

Combatanţii grupării Statul Islamic din Irak şi Levant (EIIL), legată de Al-Qaida, împreună cu alte grupări ostile guvernului irakian, au cucerit oraşul Fallujah.

 

Sursa: AFP; AGERPRES

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.