Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Irak – numeroase atentate pe timpul sărbătorii musulmane Eid al-Adha

În perioada sărbătorii musulmane Eid al-Adha, în Irak au avut loc o serie de atentate soldate, în doar 3 zile, cu 44 de morţi şi peste 150 de răniţi.

Statul Islamic din Irak (ISI), ramură a Al-Qaida în această ţară, a revendicat o serie de atentate comise, potrivit AFP, citat de AGERPRES.

ISI au declarat că “atacurile armate şi cu explozibil, care au început vineri (n.r. 27 octombrie) au fost efectuate ca represalii la arestările unor femei sunnite de către forţele de securitate irakiene, ce aveau drept scop ajungerea la bărbaţii din familiile lor, bărbaţi care erau căutaţi”.

“Statul Islamic a alertat o parte dintre serviciile sale de securitate de la Bagdad şi din alte zone pentru a transmite un mesaj rapid. Ei au plătit un preţ mare pentru ceea ce au făcut, şi ei nu vor mai dormi liniştiţi, nici ziua, nici noaptea, indiferent dacă este Adha sau nu”, se menţionează în comunicat.

Sursa: AFP, AGERPRES

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.