Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Irak – numeroase atentate

Situaţia din Irak este departe de a se fi normalizat. Astfel, în decursul a doar 24 de ore, de pe sâmbătă pe duminică, au avut loc o serie de atacuri. În urma lor au rezultat 51 de morţi şi peste 250 de răniţi.

Atentatele au avut loc pe întreg teritoriul ţării.

Unul dintre atentate s-a produs în apropierea consulatului onorific al Franţei la Nassiriya, soldat cu un mort şi un rănit. În aceeaşi localitate, un atentat cu maşină-capcană în faţa unui hotel s-a soldat cu doi morţi şi doi răniţi.

Cel mai sângeros dintre atacuri s-a produs într-o piaţă din apropierea mausoleului imamului şiit Ali al-Charki, în sudul Irakului. Două atentate cu maşină capcană produse aici s-au soldat cu 14 morţi şi 60 de răniţi.

De asemenea, 11 militari au fost ucişi şi opt au fost răniţi în noaptea de sâmbătă spre duminică, când un necunoscut a deschis focul asupra unui punct de control al armatei, în apropiere de Balad, la 70 km nord de Bagdad.

În primele ore ale dimineţii de duminică, 9 septembrie, o bombă a explodat în apropiere de Kirkuk, în parcarea sediului North Oil Company, societatea petrolieră însărcinată cu exploatarea hidrocarburilor în nordul ţării. Şapte persoane au murit şi 17 au fost rănite. Victimele aşteptau în parcare în speranţa de a fi selectate penru a lucra în unitatea de protecţie a instalaţiilor companiei.

Explozii ale unor maşini-capcană au avut loc la Hawija, în regiunea Tal Afar, precum şi la sud de Samarra şi la Basra.

Trei atacuri au avut loc la Tuz Khurmatu. Toate s-au soldat cu morţi şi răniţi.

Sursa:  AGERPRES

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.