Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Irakul va achiziţiona de la SUA avioane F-16

Spre deosebire de România, care va achiziţiona F-16 second hand de la portughezi, Irakul va achiziţiona, din toamna lui 2014 un prim lot de 18 avioane de luptă F-16 direct de la americani.
Declaraţia privind această achiziţie a fost făcută de un oficial american.

Deşi problema achiziţionării de către Irak a avioanelor de luptă F-16 nu a fost discutată în întrevederea iniţială a lui Joe Biden cu premierul irakian, Nouri al-Maliki, – desfăşurată miercuri, 30 octombrie, la Washington – oficialul american a precizat că a fost virat un avans de aproximativ 650 de milioane de dolari pentru cumpărarea avioanelor.

Sursa: Reuters

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

12 Responses to “Irakul va achiziţiona de la SUA avioane F-16”

 1. szilard says:

  Bre, avioane multirol bune sint de la F-18 in sus, generatie 4,5 adica si Eurofighter, Rafale si Gripen, rusii cred ca au generatia 4,75 la Suhoi-34/35.

 2. Balcifer says:

  ..oricum ! Miroase a bataie de joc! Irak ..avioane noi !! Ro…a treia mana !

 3. szilard says:

  Irakul… un caca maca pentru americani(i-au batut cumplit de 2 ori), dar se pare ca ura americana e mai mare pentru .Ro !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. De ce nu se pot creste porci.. says:

  Irakul avea sa dea Romaniei 3 miliarde de dolari si s-a prescris. Acum Irakul cumpara avioane noi iar Romania avioane ruginite casate de doua ori.

 5. gheo says:

  Undeva am citit ca “lumea a luat-o la vale”, vremurile sau schimbat, ca, nu stiu cum naiba, … “ursul si-a primit coada, iar corbul ii duce cascaval vulpii … samd sau … etc” ca tot acolo e …, traim vremuri si vremuri, care or fi oare prostii peste care se lasa “negura vremurilor ???”.

 6. szilard says:

  Deocamdata, lucrurile cu modernizarea eronata a 150 de Migu-ri 21 sa vazut(acum daca mai zboara 20, dupa unii numai 2 operationale complet), daca se moderniza Mig-ul 29 era ok pina in 2020 .
  2. Cu flota nu mai vorbesc, niste nave ruginite cu katiuse la bord…
  3. Elicopterele Puma Socat : surprinzator de bune(serios).
  4. Dar cu CARCASELE de F-16 nu sint de acord, in 2016 vor fi uitate ca si Mig-urile 29(din aceeasi generatie).
  EU am prezis aceste lucruri inca de la modernizarea prosteasca a Mig-ului 21(se putea moderniza numai 50 Mig-21 si toate Mig-urile 29, care era problema ?)
  PS : nu vreau sa ma laud(dar nu sint de acord cu prostia catastofala a unora cirmaci).

 7. bruglio says:

  bah cand va vad ca vb asa fara sa cunoasteti….toti isi dau cu parerea…ca de ce aia ca de ce aia..ca de ce nu luam gripen ca de ce nu s-a modernizat mig 29…etc..de aia baaa ca suntem ultimii ratati si nu avem niciun cuvant de spus in lumea asta ci doar executam ordine…ce dracu e asa greu de inteles…rusii nu au fost de acord sa modernizam mig-ul 29 ….pt ca mig-ul 29 sniper facut cu elbit era chiar foarte bun…si lor nu le convenea ca noi sa avem avioane bune…. si de aici mig-ul 21 lancer… o epava care are un calculator 286 la bord….ce plm e asa de greu de inteles…si cu f-16 ca de ce nu luam gripen..de aia ba in plm ca asa zic americanii..punct…si pentru ca daca vrem scut la deveselu luam f16 de la portughezi…cam asa ceva merge politica asta la nivel strategic…si daca vem gaz nu scump sa ne bagam mig-ul 29 in cur si sa zburam cu teava aia si asa mai departe comprendes?

 8. De ce nu se pot creste porci.. says:

  Lasa teoria conspiratiei Avem cel mai scump gaz de la rusi .Iar dusmanii traditional al rusilor ,polonezii [vezi Katin sau prabusirea avionului guvernamental ,radarele Nato etc] au modernizat mig 29 fara nici o problema in Israel si au si gaz de la rusi la jumatate de pret..Problema e la noi ca suntem condusi de tradatori de tara iar toate puterile straine impun conditii injositoare Romaniei deoarece stiu ca guvenantii Romaniei sunt usor santajabili si spagari fara pereche.Restul e gargara.

 9. bruglio says:

  e bine si ce zici tu…daca ajung presedinte pe tine te pun prim ministru…si a doua zi declaram razboi…noi singuri si restu lumii…

 10. De ce nu se pot creste porci.. says:

  Daca vrei pace pregateste-te de razboi..Si asta n-am spus-o eu.