Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Irakul va primi rachete şi avioane fără pilot de la americani

SUA au livrat – până în prezent – Irakului rachete şi îi vor furniza avioane fără pilot de supraveghere. Toate acestea se constituie ca ajutor în acţiunile de stopare a violenţelor provocate de insurgenţi Al-Qaida. Aceasta,potrivit unui diplomat american, citat de ziarul The New York Times şi MEDIAFAX.

În acest context, 75 de rachete de tip Hellfire au fost livrate Irakului în cursul “săptămânii trecute”.

În paralel, un funcţionar de la Departamentul de Stat a confirmat pentru AFP că un număr nespecificat de rachete de tip Hellfire au fost furnizate “recent” Bagdadului, în cadrul “susţinerii Irakului de către SUA, în lupta împotriva terorismului, în baza acordului-cadru strategic dintre cele două ţări”.

Ţintele vizate sunt “tabere de insurgenţi” aflate în deşertul Al-Anbar, în vestul ţării.

Zece avioane fără pilor de supraveghere de tip ScanEagle urmează să fie livrate “până în martie”, a mai scris New York Times, cu scopul de a permite localizarea taberelor de insurgenţi.

Oficialul american a confirmat şi furnizarea, într-un viitor apropiat, a avioanelor fără pilot, fără să precizeze o dată anume.

Potrivit cotidianului, “serviciile de informaţii  americane au dat asigurări că au reperat poziţii ale reţelei Al-Qaida în Irak şi au transmis aceste informaţii irakienilor”.

După doi ani de la retragerea trupelor americane din ţară, numărul atentatelor a ajuns să fie  echivalent cu cel din 2008, când ţara ieşea dintr-un conflict confesional devastator.

Potrivit unui bilanţ întocmit de AFP, pe baza unor date furnizate de oficiali din domeniul securităţii şi din domeniul medical, peste 6.700 de persoane au murit în urma unor atentate, în 2013.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

30 Responses to “Irakul va primi rachete şi avioane fără pilot de la americani”

 1. Dani says:

  Noi avem ceva si mai tare ca avioanele fara piloti.Avem piloti fara avioane,..Haa haaaaaa

 2. szilard says:

  Degeaba se minjesc(ung) pe fata(muian) trupele cu piepturi de arama, daca nu exista avioane de suprematie aeriana se poate minji(unge) fata(muianul) si cu rahat .

 3. Cip says:

  Tinand cont ca nu sunt mai prost decat tine (mi-ar fi imposibil), te intreb: care e totusi noima mizeriei testate de inteligentele-ti burice (ale degetelor tale, evident).

 4. Cip says:

  Erata: testate – a se citi “testate”.

 5. szilard says:

  Bine, ca acum(pentru tarile corupte si fara perspectiva) e la moda fara arme moderne(tot cu AKM-ul, si obuziere vechi), dar pentru unele tari inarmarea e vitala.(ex : rusii care au Suhoiuri si rachete cit pentru toata Europa-si asta fara sa apuce sa riposteze careva), Eorofighter si Rafale or fi bune la ceva, dar nu impotriva Su-34, 35…ca sa nu mai vorbesc de altele.

 6. szilard says:

  ”Noima” e sa dezbatem diferite teme, si sa vedem cine are dreptate.

 7. szilard says:

  Radu Banciu de lla h 23 e FENOMENAL.

 8. szilard says:

  De la : Postul Tv – B1, uitati-va si nu ve-ti regreta!

 9. ANONIM says:

  Cred ca tu ai inghitit prea mult B1.Ai grija sa nu o iei razna si sa devii de culoarea lui Turcescu.

 10. Fani says:

  Cand vin ruginele F-16 ca incepe aratul de primavera si taranii asteapta sa are astea ..

 11. szilard says:

  Problema cu Radu Banciu e urmatoarea :
  El intre multe adevaruri introduce si mici falsuri foarte importante(este cea mai periculoasa forma de manipulare).
  Nu inteleg de ce il ataca pe Antonescu si Ponta cu inversunare(singura solutie viabila), pe cind de Basescu nu prea pomeneste(Basescu = ass al manipularii si al inselaciunii, un monument al prostiei si al hotiei).

 12. Cip says:

  Ei, nu ma’nnebuni! Da’chiar asa?!?!?
  … sa mori tu!

 13. Vali says:

  Plagiatorul perciunat care infesteaza 80% din din colonia Romanistan pentru a praduii altii gazelle de sist e o solutie viabila…? DOAMNE MARE E GRADINA…

 14. ANONIM says:

  Din pacate faci si tu parte din ea,stimabile Vali.Basescu de atat pupat in fund o sa ajunga erou national.Multe,succesuri la pupat.

 15. Vali says:

  Basescu e doar o sluga a perciunatilor via licurici Cine il pupa in fund pe alogenul tradator de colonie masa verde ?[tara era pana la venirea alogenului.]

 16. anonim says:

  La Multi Ani rezervistilor corecti, care inca mai au demnitate si onoare ! Pentru ceilalti, smecheriti, care si-au vandut voturile spre a-si recupera pensiile smecherite si au pactizat cu jefuitorii tarii, rusine !

 17. Terente ! says:

  MAAAARE RUSINE!!!

 18. Vali says:

  Cine il pupa in fund pe alogenul masa verde.?

 19. szilard says:

  Basescu a inventat acum unirea cu Moldovenii de dincolo de Prut, dovacda ca e disperat, dar LEGEA si PUSCHERIA SUNT PRE urmele lui.

 20. anonim says:

  Szilard , prietene cu creierul spalat, cine a vandut pe nimic sidexul? Cine a devalorizat bancorexul? Cine a vandut pe nimic petromul ? Cine a semnat contractul cu bechtel? samd….

 21. anonimus says:

  Basescu.Intrebati-l pe Rotita.

 22. relutu says:

  Tot poporul roman este de vina, in frunte cu armata sa, nu doar gastile lui basescu sau adrian nastase care au ajuns sa se razboiasca intre ele pe banii nostrii, cum nu o puteau face nici cele mai inventive mafii din lume.
  Daca nu-si va lua in mod serios soarta in mainile sale ci va astepta iarasi palma ‘ocrotitoare’ a ‘tatucilor’ pe crestetul sau tot mai prostit si lasat in pamant, va cunoaste foarte curand adevarul biblic potrivit caruia Dumnezeu da un pamant binecuvantat celor care il merita dar chiar si lor, atunci cand se ticalosesc, li se ia si se da celor virtuosi.
  Si sa nu dea atunci vina ca prostul ba pe francmasoni ba pe alte natii caci chiar isi merita si un scuipat intre ochi.

 23. SINUCIDEREA ROMANIEI ASIGURATA DE CUPLUL CRIMINAL PONTA BASESCU
  MARIONETE ALE SERVICIILOR SECRETE !
  BBC :

  Grupul terorist era localizat in Irak de unde organiza atacuri impotriva Iranului.
  A fost mutat in Albania si acum urmeaza Romania.
  Violence has erupted at a camp in Iraq for dissident Iranians, who say dozens of residents have lost their lives.
  CRAIOVA IN PERICOL DE MOARTE :
  The Mujahideen-e Khalq group accused Iraqi forces of attacking Camp Ashraf north-east of Baghdad, killing at least 52 of its members – some shot in the head at close range……….
  Camp Ashraf was set up in the late 1980s to launch raids on Iran. It was welcomed by Iraq’s then president, Saddam Hussein, who was fighting a war against Iran.

  Most members of the MEK – also known as the People’s Mujahedin Organisation of Iran (PMOI) – were moved to a new camp last year.

  Iran considers the MEK a terrorist group
  ATENTIE :
  The population of Camp Ashraf, once home to more than 3,000 members of the Mujahideen-e Khalq (MEK),
  The group was removed from the US State Department’s list of terrorist organisations last year.
  ROMANIA TREZESTE-TE
  MAINE VA FI PREA TARZIU !

 24. IRANIANII PROMIT REVANSA !

  SA INCEAPA CU PONTA SI BASESCU ! POATE SCAPAM DE EI !

  NBC News

  CENTRUL OPERATIUNII ….SE MUTA LA CRAIOVA ?
  Israel’s Mossad trained assassins of Iran nuclear scientists, report says

  Jewish World News

  The report by NBC News followed Iranian accusations that Israel and the U.S. had been orchestrating attacks against Iranian scientists and military officials associated with Iran’s nuclear program.

  These accusations resurfaced following the most recent alleged attack, as Iranian media reported last month that nuclear scientist Mostafa Ahmadi-Roshan was killed by a bomb placed on his car by a motorcyclist in Tehran.

  According to the semi-official Fars news agency, Ahmadi Roshan, 32, supervised a department at Natanz uranium enrichment facility in Isfahan province.

  REVANSA TEHERANULUI IN ROMANIA ?
  “REVENGE” said Mohammad Javad Larijani, a senior aide to Ayatollah Ali Khamenei, Iran’s supreme leader, speaking of the MEK

 25. OPERATIILE IMPOTRIVA IRANULUI SE MUTA IN ROMANIA !
  CIA operative Ray McGovern explained the logic: “Why the U.S. cooperates with organizations like the Mujahadin, I think, is because that they are local, and because they are ready to work for us. Previously, we considered them a terrorist organization. And they exactly are. But they are now our terrorists and we now don’t hesitate to send them into Iran …. for the usual secret service activities: attacking sensors, in order to supervise the Iranian nuclear program, mark targets for air attacks, and perhaps establishing secret camps to control the military locations in Iran. And also a little sabotage.”

 26. relutu says:

  Ba, tu ai scapat de la glumeti?

 27. szilard says:

  Pe DISCOVERY TV sa afirmat clar de americani ca in Romania erau inchisori de tortura a ofiterilor lui Bin Laden, de unde se deduce ca exista o legatura parsiva cu NAZISTII americani, este foarte pobabil ca americanii vor sa puna laba pe tot globul TERRA(in viitor), dar ai incurca RUSSIA care nu sta de pomana(pina o sa le deie una rusii ca niciodata).

 28. Cip says:

  Eu cred ca moderatorul paginii (subiectului) trebuie chemat din concediu! Ati cam luat-o razna.

 29. anonim says:

  Chiar plangi de mila ofiterilor lui Bin Laden?Se vede ca iti doresti o bomba sub cur.