Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Iranienii plătesc 1000 de dolari pentru un militar american ucis în Afganistan

Potrivit Fox News, care citează o investigaţie realizată de Sunday Times, cel puţin cinci companii iraniene din capitala Afganistanului finanţează în secret militanţii talibani din provinciile situate în apropiere de Kabul, pentru a ucide militari americani şi a distruge tehnica acestora.

Potrivit investigaţiei Sunday Times, surse talibane şi din serviciile de informaţii afgane afirmă că firmele, înfiinţate în ultimele şase luni, oferă bani unei reţele de trezorieri ai talibanilor, pentru a achita costurile de luptă şi bonusuri pentru uciderea inamicilor şi distrugerea vehiculelor lor.

Conform unui trezorier taliban intervievat de Sunday Times, iranienii plătesc bonusuri de 1.000 de dolari pentru uciderea unui soldat american şi 6.000 de dolari pentru distrugerea unui vehicul militar american.

Companiile iraniene derulează în Afganistan contracte pentru a furniza materiale şi logistică afganilor implicaţi în reconstrucţie. Banii provin adesea sub formă de ajutoare din partea unor donatori străini.

Profiturile sunt transferate la Teheran şi Dubai prin bănci afgane, inclusiv Kabul Bank, deţinută parţial de fratele preşedintelui Hamid Karzai, Mahmood. Ulterior, banii se întorc în Afganistan prin sistemul bancar islamic informal, cunoscut drept hawala, pentru a fi împărţiţi talibanilor.

sursa: Fox News

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Iranienii plătesc 1000 de dolari pentru un militar american ucis în Afganistan”

  1. Paul says:

    Il rog pe “”sa sune la 0742/226474
    Paul