Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Iranul critică instalarea în Turcia a unui radar din cadrul scutului antirachetă NATO

proiectia scutului antiracheta

Adjunctul ministrului de externe iranian, Hassan Ghashghavi, a criticat acordul dat de Turcia în vederea amplasării pe teritoriul său a unor elemente ale scutului antirachetă al NATO.

Acesta a apreciat că participarea unor trupe străine în regiune nu va spori securitatea regională. “Considerăm că prezenţa la frontierele noastre a unor state din afara regiunii nu va spori securitatea regională ci va avea efectul opus. Iranul si Turcia sunt două ţări vecine şi prietene (…) capabile să-şi asigure securitatea fără intervenţie din exterior” a precizat Hassan Ghashghavi.

Ministerul turc al Afacerilor Externe a anunţat săptămâna trecută că Ankara a autorizat instalarea unui radar de alertă avansată al NATO destinat detectării eventualelor tiruri de rachete care ar putea ameninţa Europa.

Iranul critică extrem de rar Turcia, cele două ţări fiind relativ apropiate politic în regiune, Ankara delimitându-se de atitudinea occidentală de sancţionare a Teheranului.

sursa: IRNA

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.