Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Iranul este pregătit să producă, oricând, bomba atomică

Şeful Serviciilor de informaţii ale Armatei israeliene, generalul Amos Yadlin, a declarat că Iranul a depăşit pragul tehnologic în domeniul nuclear şi este în măsură să producă oricând bomba atomică.

În şedinţa săptămânală a Guvernului de la Ierusalim, Şeful serviciilor militare de informaţii a spus că “Teheranul continuă achiziţionarea a sute de kilograme de uraniu îmbogăţit, dar de slabă calitate, şi totodată încearcă să câştige timp, speculând politica de dialog a Occidentului pentru a-şi dezvolta capacităţile”.

În acest fel, Iranul avansează înspre producerea unei bombe nucleare.

Pe de altă parte, agenţiile de presă iraniene citează Ministerul Apărării de la Teheran, care a anunţat că a reuşit să instaleze pe avioane de luptă rachete cu rază lungă de acţiune şi testele au fost reuşite.

Unele surse au indicat că rachetele, în greutate de 500 kg, pot lovi ţinte până la 110 km.

Sursa: RADOR

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Iranul este pregătit să producă, oricând, bomba atomică”

 1. DE CE BAL says:

  Continua motivarea opiniei publice israeliene pentru ceea ce va fi o actiune militara punitiva a Tel Avivului contra facilitatilor militare iraniene.

 2. Ando says:

  Daca o fi la fel ca armele chimice din Irak nu este clar ce urmeaza?

 3. DE CE BAL says:

  Pentru Ando:

  Interogatia este corecta. Deocamdata a reusit campania de “demonizare” a sefului statului iranian. Care, dupa cum se stie, deseori uita de autocontrol…