Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Iranul face demonstraţie de forţă în Golful Persic

Ca reacţie la ameninţările Statelor Unite privind sancţiunile împotriva Iranului în cazul continuării programului nuclear, Corpul Gardienilor Revoluţiei Islamice – CGRI – (Pasdaran – armata ideologică a regimului iranian), desfăşoară manevre militare în Golful Persic şi Strâmtoarea Ormuz.

În cadrul exerciţiilor care poartă numele “Holy Prophet V”, au fost lansate duminică 25 aprilie cinci rachete sol-mare şi mare-mare toate, cel mai probabil, de producţie iraniană.

Comandantul adjunct al CGRI, generalul Hossein Salami, a declarat că aceste exerciţii terestre, aeriene şi navale au ca obiectiv să testeze capacităţile unităţilor CGRI de “a garanta securitatea în Golful Persic, strâmtoarea Ormuz şi Golful Oman”.

Aproape 40% din producţia mondială de petrol provine din regiunea Golfului Persic şi tranzitează în mare parte strâmtoarea Ormuz, potrivit datelor furnizate de Departamentul american al Energiei.

Iranul, care a avertizat în trecut că ar putea paraliza traficul petrolier blocând strâmtoarea Ormuz, în cazul unui atac asupra teritoriului său, efectuează în mod regulat exerciţii militare în regiune.

sursa: IRNA

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.