Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Iranul – tot mai aproape de producerea armei nucleare

“Iranul mai are cel mult 3 ani până va putea produce arma nucleară, iar timpul nu este de partea democraţiei în amorsarea problemei”, consideră amiralului Mike Mullen, Şeful Statelor Majore întrunite.

“Cei mai mulţi dintre noi cred că aceasta se află la unul- trei ani, în funcţie de momentul în care se află acum. Dar se apropie în mod evident şi continuă să facă acest lucru”, a mai spus Mullen.

De la instalarea noii administraţii americane, preşedintele american Barack Obama a lansat mesaje de deschidere către Iran. Ele însă au fost respinse până acum.

Recent, Obama a declarat că “nu va urma această politică la nesfârşit”.

În acelaşi timp, Iranul a testat săptămâna trecută o rachetă (Sajil 2) ce ar putea lovi Israelul şi bazele americane din Golf.

Mullen apreciază că o lovitură militară contra unităţilor nucleare iraniene ar putea avea consecinţe grave, precum s-ar întâmpla şi în cazul unui Iran nuclear.

“Consecinţele neintenţionate ale unui atac contra Iranului ar fi incredibil de serioase”, avertiza acesta.

Israelul, pe de altă parte, declarase că nu va accepta un Iran înarmat nuclear, în vreme ce şi SUA a refuzat să excludă acţiunile militare contra Iranului.

“De aceea angajamentul acesta în dialog este atât de important. Cred că ar trebui să facem aceasta cu toate opţiunile pe masă”, a mai spus Mullen .

Sursa: Antena3

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.