Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Iranul va intensifica ajutorul militar acordat regimului Bashar Al-Assad

Iranul a declarat că va intensifica ajutorul militar ce îl va acorda pentru regimul sirian condus de Bashar Al-Assad. Acest lucru se va realiza prin trimiterea unor trupe de elită ale armatei iraniene specializate în culegerea de informaţii de pe teren şi instruirea trupelor, potrivit Reuters, citat de AGERPRES.
Ajutorul acordat de Teheran dublat de livrările de armament din partea Moscovei reprezintă o susţinere consistentă pentru regimul sirian al lui Bashar Al-Assad, ajutându-l să îşi consolideze puterea într-un moment delicat al confruntărilor armate.

Se estimează că, în jur de câteva sute de specialişti militari iranieni, membri în cadrul forţelor speciale, dar şi din cadrul Gardienilor Revoluţiei vor fi trimişi în Siria pentru a se implica direct în ceea ce priveşte susţinerea forţelor guvernamentale.

“Iranul consideră Siria una din priorităţile sale de top”, a precizat sub acoperirea anonimatului un fost înalt oficial iranian.
“Prezenţa iraniană în Siria a fost şi reprezintă o îngrijorare, date fiind resursele de care beneficiază Teheranul şi suportul de care se bucură din partea regimului condus de Bashar Al Assad’, a precizat un oficial american, păstrându-şi anonimatul, citat de Reuters.

 

Sursa> Reuters, AGERPRES

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.