Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Iranul vrea să demonstreze că are o poziţie de transparenţă

Iranul a invitat ambasadori ai statelor din grupul 5+1 (SUA, Franţa, Marea Britanie, Rusia, China şi Germania), ai Uniunii Europene şi din ţări nealiniate, să viziteze instalaţiile sale nucleare. Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe.
“Ambasadori ai unor ţări din Uniunea Europeană, reprezentanţi ai unor ţări nealiniate şi reprezentanţi ai grupului 5+1 au fost invitaţi să viziteze instalaţiile nucleare”, a declarat Ramin Mehmanparasrt, în cadrul conferinţei, citate de MEDIAFAX.

“Această vizită va avea loc înainte de întrevederea de la Istanbul”, de la sfârşitul lui ianuarie, între Iran şi ţările din grupul 5+1, privind dosarul nuclear, iar această invitaţie este un nou semn de bunăvoinţă în cadrul cooperării între Iran şi Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA)”, a explicat el.

“Lista ţărilor invitate va fi făcută publică mai târziu”, a adăugat el, refuzând să precizeze dacă Statele Unite fac parte dintre acestea.

Ţările din grupul 5+1 şi Iranul s-au întâlnit la 6 şi 7 decembrie la Geneva, pentru a relua negocierile privind dosarul nuclear, aflate în impas de 14 luni, şi au decis să continue dialogul la sfârşitul lunii ianuarie, la Istanbul.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.