Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

ISAF are un nou comandant

predarea comenzii ISAF foto ISAF

Generalul american Joseph Dunford a preluat funcţia de comandant al forţelor americane din Afganistan şi totodată al Forţei Internaţionale de Asistenţă pentru Securitate (ISAF).

El îl înlocuieşte pe generalului John Allen care a fost numit în postul de comandant suprem al NATO (SACEUR).

Dunford, care şi-a câştigat porecla de “Joe luptătorul” în timpul războiului din Irak, nu a mai servit până acum niciodată în Afganistan.

Generalul Dunford s-a născut în Boston în 1955, a făcut o prestigioasă carieră militară în cadrul trupelor Puşcaşilor Marini, remarcându-se în Irak. După ce a ocupat diferite posturi operaţionale, a devenit numărul doi al Marinei în octombrie 2010.

În prezent în Afganistan sunt dislocaţi aproximativ 67.000 de americani alături de 37.000 de militari ai coaliţiei (din care 1800 sunt români) şi 337.000 de soldaţi şi poliţişti afgani.

sursa: ISAF

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.