Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Israel: adjunctul şefului Mossad a demisionat

Ca urmare a prelungirii cu încă un an a mandatului actualului şef al Mossad, Meir Dagan, directorul adjunct al acestui serviciu de informaţii a demisionat.

El spera să îi succeadă în funcţie lui Meir Dagan din 2002, dar guvernul a anunţat oficial la data de 22 iunie că şeful Mossad-ului însărcinat în principal cu ‘gestionarea’ dosarului nuclear iranian va rămâne în post pentru încă un an.

Supranumit “Taf”, după prima literă din alfabetul ebraic a numelui său de familie, numărul doi din Mossad, a cărui identitate rămâne ascunsă de cenzură, este un fost membru al unităţii de elită a Statului Major şi responsabil de “zeci de operaţiuni” conduse de serviciul de informaţii, a anunţat postul public de radio.

Plecarea lui “Taf” este expresia unei stări tensionate din cadrul serviciului de securitate, fapt cauzat în parte de personalitatea lui Dagan, afirmă unii analişti în domeniu.

Taf a fost numit în funcţie la începutul mandatului lui Meir Dagan. După trei ani, el a părăsit serviciul de informaţii pentru a-şi continua studiile, dar a fost chemat înapoi de urgenţă, după ce a fost destituit succesorul său, acuzat că a furnizat informaţii secrete presei.

Mossad-ul, ca şi serviciul de securitate internă Shin Beth, care se ocupă de contraspionaj, depinde direct de autoritatea primului ministru.

 

sursa: AGERPRES

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Israel: adjunctul şefului Mossad a demisionat”

  1. OBAMA says:

    LA TEHERAN AR TREBUI CA PRESEDINTELE SA IA ASPIRINE. PREFERABIL GERMANE…