Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Israelul a testat cu succes un sistem de interceptare a rachetelor balistice

David's Sling Ballistic Missile Defense Weapon System

Ministerul israelian al Apărării a anunţat că Israelul a anunţat că a testat pentru prima dată cu succes un sistem de interceptare a rachetelor balistice.

Aceasta este prima faza de dezvoltare a sistemului antirachetă “David’s Sling Weapon System – Sistemul Praştia lui David”. Testul a presupus interceptarea şi distrugerea unei rachete balistice a unei rachete balistice de către o rachetă de tip “Stunner” în sudul Israelului. Sistemul David’s Sling a demonstrat este capabil să intercepteze rachete balistice cu o rază de acţiune de 50 la 250 km.

Cercetarea şi testarea a fost făcută de către firma israeliană Rafael, specializata pe cercetare asupra armamentului. Acest sistem este dezvoltat în comun de “The Israel Missile Defense Organization” şi “The U.S. Missile Defence Agency”, în colaborare cu societăţile israeliene “ELTA” şi “Elbit” pentru radar.

Pe lângă acest sistem antirachetă Israelul dispune de sistemul Arrow II “Săgeata” conceput pentru a neutraliza rachetele balistice cu bătaie lungă, în special iraniene şi siriene. Pentru neutralizarea barajelor de rachete din Gaza cu rază de acţiune scurtă şi medie Israelul are un al treilea sistem “Iron Dome”. El a fost folosit cu o rată de succes de aproape 85% pe parcursul ultimelor confruntări dintre Israel şi grupurile armate palestiniene din Gaza.

sursa: AGERPRES

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Israelul a testat cu succes un sistem de interceptare a rachetelor balistice”

  1. Trifon Gruju says:

    La Rheinmetall ati cautat? Ei deja au trimis in Afg niste sisteme controlate electronic, care doboara tot ce zboara si nu este recunoscut.