Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Israelul acuză Teheranul de încălcarea Rezoluţiei 1747 a Consiliului de Securitate ONU

Israelul acuză autorităţile de la Teheran de încălcarea repetată a Rezoluţiei 1747 a Consiliului de Securitate ONU, care interzice Iranului să exporte armament şi muniţie.
Recent, forţele israeliene au interceptat în apropiere de Cipru un vas care transporta, printre altele, peste trei mii de rachete şi obuze de mortieră. Siria neagă că ar fi fost implicată într-un transfer de armament către organizaţia şiită Hezbollah din Liban.

Ministerul de Externe de la Ierusalim a invitat ambasadorii acreditaţi să vină în portul Ashdod pentru a li se prezenta importantul arsenal, pe care nava interceptată în apropiere de Cipru, sub pavilion Antigua, urma să-l transporte pentru organizaţia şiită Hezbollah din Liban, via Siria.

Ministrul de Externe sirian Walid el-Mouallem a continuat să acuze Israelul de piraterie, având în vedere valoarea substanţială a încărcăturii capturată de forţele israeliene şi a declarat că nava transporta o încărcătură civilă.

Lăzile cu armament şi muniţie erau disimulate în spatele unor mărfuri, iar containerele aparţin unei firme de shipping din Iran.

După inventarierea arsenalului, nava şi echipajul au putut să-şi continue drumul spre Siria, dar fără containerele cu armament.

Sursa: RADOR

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.