Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Israelul este pregătit să facă schimb de informaţii cu NATO

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că “Israelul este pregătit să facă schimb de informaţii cu NATO pentru a-i combate pe partizanii islamului radical, potrivit AFP, citată de AGERPRES.
Netanyahu a aprecizat că “masacrul comis duminică, 12 iunie, într-un club de noapte gay din Orlando, SUA, soldat cu 49 de morţi, şi atentatul comis săptămâna trecută de doi palestinieni într-un zonă aglomerată din Tel-Aviv, soldat cu patru morţi şi nerevendicat, reprezintă “acelaşi rău”.

“Terorismul nu are graniţă şi acesta este motivul pentru care cooperarea noastră împotriva terorismului nu mai trebuie să aibă graniţă”, a declarat Netanyahu în cursul unui discurs adresat ambasadorilor, înaintea unei reuniuni cu uşile închise.

“Într-o zi ISIS ucide gay, ziua următoare, yazidiţi şi apoi evrei, musulmani şi creştini’, a declarat el, utilizând unul dintre numele pentru a desemna gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) căreia autorul masacrului din Orlando i-a jurat supunere.

“Suntem pregătiţi să ajutăm NATO în această luptă comună. Suntem pregătiţi să împărtăşim informaţiile şi experienţa noastră”, a declarat Netanyahu.

Reuniunea de săptămâna viitoare este destinată pregătirii summitului NATO ce urmează să aibă loc la Varşovia pe 8 şi 9 iulie.
Israelul a anunţat luna trecută o întărire a relaţiilor cu Alianţa Nord-Atlantică şi deschiderea unei reprezentanţe permanente la Bruxelles.
Israelul participă deja la exerciţii militare cu membri ai NATO.

AFP, AGERPRES

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Israelul este pregătit să facă schimb de informaţii cu NATO”

  1. Trifon Gruju says:

    Am citit doar titlul. De ajuns. Dupa numirea de curand al prietenului lui Putin ca ministru al apararii in Israel, acum vor sa faca schimb de informatii. Curat murdar!