Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Israelul intenţionează instalarea unui nou sistem antirachetă în jurul Fâşiei Gaza

În scopul interceptării proiectilelor lansate de palestinieni din interiorul Făşiei Gaza, Israelul intenţionează să desfăşoare un nou tip de sistem antirachetă în jurul teritoriului palestinian.

Scutul antirachetă, “Cupola de fier”, proiectat şi construit de Institutul Rafael pentru dezvoltare militară, va fi capabil să intercepteze rachetele palestiniene de tip Qassam şi Grad, precum şi obuze de artilerie cu diametrul 155 milimetri.

Respectiva structură va fi echipată cu un sistem radar dezvoltat, capabil să stabilească traiectoria unei rachete înainte ca aceasta să atingă obiectivul vizat şi să o intercepteze.

Acelaşi institut va pune la punct un alt sistem, “Bagheta fermecată”, destinat interceptării rachetelor cu rază medie de acţiune.

Potrivit unor responsabili ai Rafael, sistemele antirachetă, faţă de care şi-au manifestat interesul şi cumpărători străini, şi-au dovedit eficacitatea, fiind testate pe teren.

Surse ale serviciilor de securitate israeliene, citate de Maariv, au indicat că Israelul doreşte să instaleze o asemenea structură antirachetă în nordul ţării, la graniţa cu Libanul.

De la încetarea ofensivei israeleien în Gaza, peste 190 de proiectile palestiniene au vizat Israelul. Marţi 24 martie, o rachetă lansată din Fâşia Gaza asupra Israelului a explodat pe teritoriul statului evreu fără să provoace victime.

sursa: Anima News

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Israelul intenţionează instalarea unui nou sistem antirachetă în jurul Fâşiei Gaza”

  1. DE CE BAL says:

    Cuvinte cheie: interceptarea rachetelor cu raza medie de actiune.
    Aviz Teheranului.