Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Israelul îşi reduce prezenţa militară în 5 oraşe palestiniene

Israelul a decis să-şi reducă radical prezenţa militară în oraşele palestiniene din Cisiordania – Qualqilia, Ramallah, Ierihon şi Betlehem. Aceasta,  ca măsură ce vizează sprijinirea conducerii palestiniene: întărirea autorităţii în zonă.

Decizia care a fost luată în urma unei reuniuni între autorităţile militare israliene şi forţele palestiniene de securitate, urmează să fie aplicată progresiv.

Forţele israeliene de apărare se vor abţine să intre în oraşele respective, cu excepţia situaţiilor în care există informaţii că militanţi palestinieni sunt pe punctul de a ataca.

Oficiali militari  israelieni  au declarat că “se doreşte ca palestinienii să-şi întărească capacitatea de a-şi aplica legile şi pentru a contracara elementele teroriste ale grupării Hamas, fără intervenţia forţelor israeliene”.

 

Sursa:RADOR

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Israelul îşi reduce prezenţa militară în 5 oraşe palestiniene”

  1. OBAMA says:

    CAND “SCANEZI” PE ECRAN TOT CE MISCA IN ZONA, 24 DE ORE DIN TOT ATATEA DE VEGHE, CE MAI CONTEAZA O CONCESIE DE OCHII OPINIEI PUBLICE?