Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Israelul va achiziţiona 20 de avioane de vânătoare de tip F-35

Israelul a semnat un contract în valoare de 2,75 de miliarde de dolari privind achiziţionarea a 20 de avioane de vânătoare de tip F-35, nedetectabile de către radar, produse de compania Lockheed Martin Corporation.
Israelul va primi avioanele începând cu 2015, până în 2017, conform unei declaraţii făcute de partea israeliană cu ocazia ceremoniei de semnare a contractului, desfăşurată la consulatul israelian din New York.

Acordul a fost încheiat după mai mulţi ani de negocieri privind preţul avioanelor, participarea industrială israeliană la producerea avioanelor de tip F-35 şi integrarea acestora în flota aeriană a Israelului.

Preţul este de aproximativ 96 de milioane de dolari pentru un avion.

În plus, acordul prevede şi asigurarea de simulatoare, piese de schimb şi întreţinerea aparatelor de zbor, preţul total ajungând la 2,75 de miliarde de dolari.

Israelul este primul cumpărător din afara grupului de nouă ţări care au contribuit la crearea acestuia.

“Semnarea (acordului, n.r.) este un eveniment de o mare importanţă strategică şi istorică”, a declarat Michael Oren, ambasadorul Israelului în Statele Unite.

Descriind avionul F-35 ca pe cel mai avansat aparat militar de zbor, Oren a precizat că acesta va spori capacitatea Israelului de a se apăra “de unul singur, împotriva oricărei ameninţări sau combinaţii de ameninţări, din orice parte a Orientului Mijlociu”.

Generalul-maior în rezervă Ehud Shani, director-general în cadrul Ministerului israelian al Apărării, a semnat din partea Israelului, iar vice-amiralul de marină David Venlet, directorul biroului pentru programul F-35 din cadrul Pentagonului – a reprezentat partea americană.

Sursa: Amos News

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Israelul va achiziţiona 20 de avioane de vânătoare de tip F-35”

  1. Dumitru says:

    Stiu ca Israelul este antagonic cu religia ortodoxa sau catolica dar in fata pericolului extremist este bine sa te faci frate si cu ei.Dar numai politic.Stiu ca adeptii teoriei conspiratiei o sa indruge tot felul de bazaconii cum ca extremistii islamisti sunt de fapt agenti CIA antrenati in pe marginile fluviului Mississippi pusi de Obama sa ucida mii de oameni nevinovati cu scopul de a vinde el arme tarilor cotropite.

  2. misu caftangiul says:

    Daca teoria “Israel in Romania* prinde contur si daca tot isi vor inlocui actalele aeronave militare, sa le doneze statului roman pe acestea din urma,si uite asa il vom aprecia si noi pe Itic Vor avea si piloti gata instruiti .