Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Israelul va avea un sistem de apărare antirachetă denumit “Domul de Fier”

Pentru a face faţă atacurilor cu rachete şi artilerie executate de către Hamas şi Hezbolah asupra teritoriului israelian, armata israeliană a anunţat că s-au încheiat testele pentru sistemul de apărare antirachetă – “Domul de Fier“.

Sistemul poate intercepta rachete cu rază scurtă de acţiune şi mortiere de artilerie şi a fost supus testelor finale.

“Pentru prima dată, sistemul a fost supus simultan mai multor ameninţări. Toate au fost interceptate cu succes,” se arată într-un comunicat al Ministerului israelian al Apărării citat de Anima News.

Următorul pas în dezvoltarea sistemului este integrarea în sistemul de apărare antirachetă al armatei israeliene. Israelul speră ca acesta să ofere mijloacele pentru a face faţă tirului de rachete dintre Fâşia Gaza şi Liban.

Militanţii palestinieni au tras mii de rachete artizanale spre sudul Israelului, obligând acesta să declanşeze un atac contra Gaza în decembrie 2008. De asemenea, grupul libanez Hezbollah a tras circa 4000 de rachete spre nordul Israelului în timpul războiului din 2006 cu Israel şi se consideră că mai are încă un arsenal de 40.000 de rachete.

Update:

Trei militani palestinieni au fost ucisi in urma unui atac aerian al Israelului petrecut duminica 10 ianuarie a.c. asupra unei zone din Fasia Gaza folosite pentru a lansa rachete catre teritoriul israelian.

Un purtator de cuvant al armatei israeliene a precizat ca un avion a lovit pozitiile unor militanti care se pregateau sa lanseze rachete catre Israel. Conform prim-ministrului Netanyahu, 20 de rachete si proiectile de mortier au fost trase saptamana trecuta spre statul sau din teritoriile controlate de Hamas.

sursa: Anima News

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.